Saturday, November 20, 2010

Hantu



P/S : Jangan takut jangan segan, takda apa yang menyeramkan pun.
P/S : Dah 2 bulan agaknya tak buat entry flash. Sorry readers!
UPDATE : Dah lepas rindu tengok Main-Main Hantu. Thanks semua!
Kalau korang nak tengok download lah KAT SINI.



Comments
78 Comments

78 Kokokan Suci:

Fakhrur Razi berkata said...

hahahah best2
ak xde pun pengalaman
kecuali jadi hantu dlm rumah hantu ;D
paham x? lol

MariaMira said...

abg ayam ehh tersasul lak en. ayeem ler hehehe..eh kalu kite kasi jawapan citer hantu yg ayeem tanye tu...dapat hadiah apa ekk? servis free banner bole heheheheh...

jawapan citer filem yg serammm lawak gilerrrr tu nama main main hantu..hamid gurkha paling klakor dgn cikgu nancy heheheheh

Izamir Ridzwan said...

akhirnya entry flash kembali lgi..

zaL_cdpx said...

pjg gler ! mls gler nk bc ! dok next2 jer !! hihi...tp cute.., toyol encem !! xtakot lgsg !!!!!! hahaa

Ustaz Love said...

Salam ayeem..

Ustaz Love takde pengalaman ngan hantu ni... merawat org kena rasuk dgn hantu tu ada le.. hehe ;)

Ninie said...

arghh takutnye tgk toyol ayeem!!

wOrLdOfsEcReTwHisPerEr said...

hehehe..lawak ler..
bro, sy tau citer hantu zaman dulu tu..
suka gak tengok..
lu xsilap, ada je dlam youtube..
tajuknya "main-main hantu"
=p

jimmy jimboo said...

huahuhahua . best la entry flash ni . lama xtgk . buat la lg . sumpah seramm .. ehehe :D

Robot | Sakti said...

malam ni aku tido soram-soram.
lampu bilik memang kena on lah.


eh lupa. dian ada.
tak lah takut sangat.
keh keh keh

Anishaway said...

bunyi button pun dah menyerrramkan..
hehe

SweetyMui2 said...

hahaha..mui nak tekan next pun takott2 tau..cissss
btw nama citer tu main-main hantu if xsilap.sumpahlawak giler!! hahahahaha

Lelaki Ini said...

hahaha
ak dh letak bantal
takut terkejut!
ahaks!

Ayeem Jemain said...

@razi haha jd hantu eh? cam best je dpt kacau awek2! haha

@maria hahaha berkira tau maria ni. thanks! muahhh! hahahha. happy kot dpt tau cite tu. ;D

@izamir haha semalam cuti. siap gak! ;D

@zal haha malas baca jgn baca. ;p

@ustaz wow, ustaz mmg lah jarang handle hantu, handle jin je kan? wahh, dpt jd terer cam ustaz best jugak. dpt tolong orang.

@ninie haha takot kan? bogel. ;D

@worldofsecret haha dah tau dah, thanks bro! nak download movie tu! ;D

@jimmy hahaha celah mana seramnya? ;D

@robot haha dian ade ke? cam balik kl je dia? aaaa.... jeng jeng jeng!

@anishaway hahaha lebih la tu kak! ;D

@mui2 hahaha sume takot2 nak ke next page. ingat ayeem ni jahat kot. =.=

@lelaki hahahaha! ko ingat aku nak prank korang lah? kang tak pepasal ade yg sakit jantung, tu yg aku takut tu. ;p

hamzah ian said...

gua nak jugak .. grr

Sophia Rani said...

tak pernah ada pengalaman lagi lorw.. hehe

Ayeem Jemain said...

@hamzah ahhh apa yang lu nak nih?

@sophia hehehe tp cara ckp cam nak pengalaman tu je. ;p

Zulfahmi Abidin said...

aku tak pernah ade pengalaman jmpe hantu lagi lah.klu ade pon aku tak geti nk buat flash mcm kau.hehehe.bdway ko ade bakat jadi toyol.^__^ nati ko blakon la kat jangan pandang belakang congkak 5.heheh

Terkini:
1. Muka Cantik Soalan Bodoh Yang Kau Tanyer
2. Akhirnya Berakhir Sudah
3. Entry Ke-47 Nie Entry Paling Panjang Aku Pernah Tulis

Ayeem Jemain said...

@fahmie haha takyah la buat flash. text biasa sudeh. hehe yg ke-5 eh? lama lagi tu! aku dah tak sabar nak jumpe lisa surirumah ni.

Cikbelog said...

wah seronoknye baca entri flash nieh! hehe hari tu masa pegi camping, kawan cikbelog cakap dia nampak hantu ats pkok..masa tu kawan cikbelog ngah mandi, u noe, tempat mandi kat camp tu bukannya berbumbung, jadi sodap la hantu tu ngintai orang mandi..hekhekk..hantu zaman skang pun gatai..

Cikbelog said...

wah seronoknye baca entri flash nieh! hehe hari tu masa pegi camping, kawan cikbelog cakap dia nampak hantu ats pkok..masa tu kawan cikbelog ngah mandi, u noe, tempat mandi kat camp tu bukannya berbumbung, jadi sodap la hantu tu ngintai orang mandi..hekhekk..hantu zaman skang pun gatai..

Ayeem Jemain said...

@cikbelog ishh yeke? aiseyy rugi tak pinjamkan henpon kat dia suruh rakam. haha

Encik Tikus said...

alhamdulillah setakat nie aku tak pernah lagi jumpa hantu. entry flash kau gempak wehh ! =p

Ayeem Jemain said...

@tikus haha semua tak pernah je. haha mane gempak sgt. boleh2 je. thanks anyway! ;D

wOrLdOfsEcReTwHisPerEr said...

u said thanks bro to me?
muahahhaha...jgn dok wat lawak..
i'm a girl la bro!
haish.. ;p
silalah download, sy pon tgh tgok citer ni skrg, hehe

Ayeem Jemain said...

@worldofsecret hahahaha yeke? adehh malu. yela, pompuan lah. *sipu2* :'p

wOrLdOfsEcReTwHisPerEr said...

err..wakakaka..
lawak btol.
terang lagi berjelas+bergambar..
seorg gdis tertunduk di situ =p
hehe..xpe-xpe..naseb baek disedarkan dh..
xD

Ayeem Jemain said...

@worldofsecret haha tu la pasal. td byk sangat komen nak dibalas. tu yg pening tu. :p

liyana aziz said...

baca, tekan next sambil silent mode kan lappy.. muahahahaha...

Ayeem Jemain said...

@liyana hahaha korang semua sama! ingat ayeem ni busuk hati apa? haha

biskut said...

kreatif lak buat macam nih...suka plak aku tgok ayam nih sembang.

Ayeem Jemain said...

@biskut haha thanks. suka eh? bagus2. layan habis sume entry kartun aku eh. ;D

Shahrin Oppa said...

Ayeem!! Terbaik kot!!
opp blaja flash tapi x lah sehebat nih!!

JuanYuan said...

hantu xpernah jumpa lg..tapi kcang hantu bnyak r..haha..

btw,terubat dah rindu aku kt flash ko ayeem..haha

Ayeem Jemain said...

@oppa haha yeke? best lah flash. ko tacap la lagi skill ko tu. rugi tak kuasai flash ni.

@juan hahaha. kacang hantu mmg berlambak. tp tak terasa nak makan lak kacang2 tu. haha. terubat rindu eh? kakaka ;D

timmy*toinktoink :) said...

hehhe..
Tim pun tade pengalaman pasal hantu..
Tapi Tim ada satu cerita..
Tim ada seorang adik perempuan yang sangat penakut.
So satu malam tu..
Tim dengan adik perempuan yang kedua pakai la bedak sejuk.Entah kenapa malam tu rasa nk sgt pakai bedak sejuk.
Pastu kitaorg tutup la lampu..nak tido..
Tak sampai 10 minit adik tim yang penakut tu pun masuk bilik..
Masa tu kitaorg blum tdor lagi..
Tim tegur dia..
"kak de, kamu tdor laa..esok kan nak sekolah.."
pastu dia pandang la kat Tim..
muke dia terkejut gila time tuh..
HAHA.
mejerit kuat gile..terus lari masuk bilik mak sampai menangis tersedu2..
hahaaha..
kitaorg dalam bilik ape lagi..gelak guleng2..
takde niat pun nk takutkan dia..
tapi faktanya : dia memang penakut..
hahaa..
tu je laaa.
sekian ...

Ayeem Jemain said...

@timmy hahahahahaha! yang takde niat tu lagi best! apa2 yg terjadi kat muka bumi ni, yg terjadi tanpe dirancang tu yg supercool! kakakaka, tahniah! ;D

iQaChumel said...

hahaha aioyooo ayeem.pandai gila bercerita.pandai buat ..gempak =)

Ayeem Jemain said...

@iqa hehehe yeke? main taip je. haha. thanks ieqa :D

Hunny said...

pandai buat entry macam ni. kena ajar akak ni..:)

Ayeem Jemain said...

@hunny hehe, boleh2. ramai sgt suruh ajar. nak kena buat kursus agaknya. haha

wannurfazrini said...

wahahaha , kau kacau adik kau mmg klakar . tu dulu skrg agaknya aku wat kat adik aku dia jelir lidah jea!

Ayeem Jemain said...

@fadz haha jelir lidah? maybe terkejot gak la, tp then kene tumbok kat perot. hahaha

amal_fc1303 said...

best la cerita ayeem nie.
rjin nye la buat flash..
simple cntik comey..

hantu sapa tak atkut ayeem.
saya tgk cite seram pon dh takut nie kan pulak hantu..
eiiiiiiiiii..
meremang bulu roma di buat nyer.

Ayeem Jemain said...

@amal hehehe thanks! ;D hehe tu laa.. ustaz2 je la kot tak takot hantu. :')

Ayeem Jemain said...

@amal hehehe thanks! ;D hehe tu laa.. ustaz2 je la kot tak takot hantu. :')

Fitrihadi said...

erk hantu pakai plastik putih hehehe

sepanjang idup aku tak pernah lagi nampak hantu..kalau bleh memang tanak nampak ar kang tak tidur malam kang...

darkbatman said...

pandai wt flash ker? bleh ajar x? klau de mase, email aie : aie.seifer@yahoo.com

hamzah ian said...

weh ayam.. haha..

nurin adilla said...

lawak betOl tOyOl tu... cOmel...
ayeem tak penah jumpa lagi eh... takpa2...malam kang awin suruh dia pi melawat ayeem sat....
kekeke...tunggu tau.....

Gayahspears said...

munguk ah kau ayem!!! seyes aku xde rase nak g toilet kah3

Fatihah :) said...

hah takut seh. menyeramkn lh bile ditekan button next ue. ishh, tk tidur malam fatihah :D

Shino said...

ko nk tgk gmbr pocong real x?nti ak mntk dgn kwn ak dlu....ak tnjuk la kt ko nti...klu ko ttp mt, ak pct tlur ko..hahaha...

Ayeem Jemain said...

@fitri haha sape yg nak sgt nmpk tu, dia mmg gila!

@darkbatman dah email bro. ;)

@hamzah weh faez!

@nurin haha jgn la. aye atot. haha.

@gayah haha ape yg seram sgt nya? takde ape kot.

@fatihah haha sume risau je ayeem prank korang. ;D

@shino sial. takmo lah. nnt takot nak ke tandas. =.=

hans said...

flash yg cun
menarik

filem yg ko nak tgok2 tu tajuk dia MAIN - MAIN HANTU xsilap aku
ada dkt youtube
semua ada 8 part kut

P/S : Review Film : Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 Menarik Walaupun Agak Berat

Ayeem Jemain said...

@hans haha yeah, dah download n tgk semalam. lepas rindu! ;D

hans said...

ayeem : hahaha..best kan...aku gelak2 jer tgok..sup belalang

P/S : Review Film : Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 Menarik Walaupun Agak Berat

Ayeem Jemain said...

@hans haha tu la pasal. sup belut + belalang kunyit. dayum! ;D

nadey said...

windu la kat ayeem....lame xon9 ni....huhuhu
pe2 pon video flash yg menarik!!!!!! huhuhuh

Gayahspears said...

ngokngek baca betoi2 komen aku tu!!! aku ckp x seram lgsg!!! kau ni rabun!!! bulat2 je boleh kasi mata kau jg bulat n segar ya..hahahaha

MariaMira said...

ala ayeem mesti lor...sy org 1st bg jwpn dulu wakakakkaka...xpun ajor je sy wat flash kekekek...

ayeem kalu makeup hantu kt luar umah, sure suma persatuan ayam2 cabut lari lintang pukang hehehe... :P

timmy*toinktoink :) said...

:)

Ayeem Jemain said...

@nadey hehe ko la lamae tak on9. ;D

@gayah hahaha camne leh salah bace ni. kakaka

@maria haha kan dah ade tutorial tu. ;D

@timmy :D

M I A J A M A L U D D I N said...

fuhhhh, saspens gak td tuh. hahha.. siot jekk.. nice nice.

M I A J A M A L U D D I N said...

fuhhhh, saspens gak td tuh. hahha.. siot jekk.. nice nice.

Ayeem Jemain said...

@miajamaluddin hahaha! semua saspen. padahal takde pape pon. sakit hati tak, sakit hati tak? hahaha ;D

Adira Jamal said...

saspender betul la. hot oh toyol tu. mana cari? xD

Ayeem Jemain said...

@adira haha leh datang rumah. jom jom. hahaha

Janggel said...

Wahhhh best la tengok katun antoo ni ayeem.. salu gak tingin nak belajar buat flash ni tapi hajat tak kesampaian..so tengok org punya ajelah...

Ayeem Jemain said...

@janggel hehe subscribe lah tutorial ;D

Nadirah Azmi said...

haha :D kesiann adik tuu ;p
dulu mase kecik kecik ibu selalu takutkan hantu paku time maghrib2 ;) ehee .

Nadirah Azmi said...

haha :D kesiann adik tuu ;p
dulu mase kecik kecik ibu selalu takutkan hantu paku time maghrib2 ;) ehee .

Nadirah Azmi said...

haha :D kesiann adik tuu ;p
dulu mase kecik kecik ibu selalu takutkan hantu paku time maghrib2 ;) ehee .

Ayeem Jemain said...

@nadirah haha hantu paku? tak pernah dengar lak! :D

Miss Yaty said...

heheh...nakalnye ayeem ye...kesian ain...hihi..

yaty pernah kena kacau dgn hantu masa belajar kat jengka dulu...

tyme tgah exam..org ckp mase musim exam memang benda tu suka dtg kacau..

waallahuallam...tak taw lah betul ke tak...hii

Ayeem Jemain said...

@yaty eh?? ade eh camtu? D: lg la buat org takot kat exams

Syarifah Ashikin said...

assalamualaikum... 1st time masuk blog ayeem ni... taw dari member sb gak.. tertarik dengan kartunnnnnnnn la... ni nak cerita pasal hantu.. saya pernah nampak hantu POCONG. masa tu umr dlm 10thn kalau x silap la.. setiap raya msti balik kampung.. nak di jadikan certita pada suatu malam abg saya yg sulung dia nak masak manggi.. kebtulan saya ada di dapur dia srh la saya p basuh kulit telur yg mentah tu.. saya pun p la basuh dlm2 p nak basuh saya nnyi la entah lagu apa.. ttiba saya terpadang la pokok didpan seberang tempat membasuh nenek trbuka nmpk ssuatu benda yg putih... mula2 tengok ingat ke pokok.. tapi tengok2 hantu bungkus la.. saya x meraung masa tu.. terus membisukan diri.. abg n family pelik dgn saya kenapa.. saya byk ckp.. ttba syp.. keesakan hari demam.. lps balik dari dumoh nenek baru la saya ckp kat family..

Ayeem Jemain said...

wasalam. wahhh. kalau nampak hantu mesti demam kan lepas tu. tp kan nak tau jugak, pocong tu ada muka tak? ke muka dia pon covered dgn kain? hehe tertanya2

Shedy said...

yg citer hantu tue bukan"main-main hantu" kew...??? adew kt youtube...