Wednesday, February 16, 2011

Header Terlucah-Sopan Malaysia [100SX]

Dah 3 minggu aku tukar header baru ni. Tapi mungkin masih ada orang yang tak perasan features dekat header aku. Ini dia antara featuresnya :



1. Boleh Control Huruf
Korang boleh main-main dengan huruf dekat header aku. Just hold-click dekat huruf-huruf tu untuk grab huruf tu. Then korang boleh campak depa jauh-jauh.






2. Real-Time Jam
Jam dekat dinding tu bukan lah replika semata. It is real man. Bergerak! Ikut masa yang sebenar.








3. Control Mata
Korang boleh main-main dengan mata. Mata akan ikut/pandang ke mana saja mouse/cursor korang pergi.






4. Boleh Tanggalkan Baju
Feature ni aku dah add seminggu lepas. Tapi memang takde siapa pun perasan. Cara nak tanggalkan, just hold-click baju tu, then dragkan baju tu ke tempat lain.





Celah mana lucahnya? Haha korang pandai-pandai explore sendiri lah. Tapi, AMARAN untuk yang tak boleh terima kelucahan, sila jangan explore lah. Habis cerita. Jangan pulak nanti nak membebel-bebel kat aku. Grr

P/S : Saya ni pemalu lah, merah muka saya awak buat. Jom makan buah!
P/S : Kebetulan semalam & hari ni ramai blogger buat entry pasal header. Minggu header sedunia kah?



Comments
251 Comments

251 Kokokan Suci:

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 251   Newer›   Newest»
Cik Cekodok said...

sumpah baru tau!
ingat setakat dok bergerak2 jeh bende header tuh!
nice! but time tanggal baju tu ehem ehemm.... TAK NICE. hahahahaha
just kidding!
:)

adrinaqamarina said...

ayeem! nak header satu~

dah tanggal daaa, :PP

ayop! t bulan puasa kena tukar ah. eh bulan puasa lambat ag.

*Miss Geli^ said...

cilakak tetiba ada pisang..hahhaha

nak header canggih jugakkkkk!!!

Ieda Al-Habsyi said...

dasatttt lah ko! aku nak gak, tempah kat ko ek, hehehhehe :)

Ayeem Jemain said...

@cekodok haha thanks. haha jgn tgk lama2 ;D

@adrina haha puasa? haha takpe kot. kan tertutup tu. melainkan korang gi bukak la hahaha

@geli haha stim tak tgk pisang tu goyang2? ;D

@ieda hehe boleh je nak tempah. tp kalau boleh header kartun lahh

AmriGloomySunday said...

comel.hikhikk

MATAHARI said...

kau ni memang unik lah. aku main huruf je. tak sangka boleh bogelkan sekali.

Pinky Pixie said...

seluar pun boleh tanggal? kahkah. terbaek! lucas sungguh.=p

Robot | Sakti said...

besar betul "adik".

tiruan ke original tu?

hahaha

Ayeem Jemain said...

@amri haha comel? tak gerun ke ngan pisang aku? ;D

@matahari haha tu la korang tak explore abes

@pinky haha jgn tgk lama2!

@robot aritu asalnya aku letak kecik sikit. din cakap "keciknya". dlm hati aku, "damn", tu yg aku besarkan tu haha

Ain Zulaikha said...

ayeem bongok... hahahahha guling2 kitorang kat sini...

mofaizmz said...

keke.. nampak pusat!! kekekeke

airazulaikha said...

rasa sgt seronok tgk mata yang berputar putar.. hehhe

Ayeem Jemain said...

@ain haha sapa kitorang tu? jahat tau ain. suka buli ayeem. bogelkan ayeem. grrr haha

@mofaiz pergh ko tgk sampai pusat je? rugi ko haha

Ayeem Jemain said...

@aira pergh tgk mata je? suci otakmu haha

Liyana Lunia. said...

cekodok pisang oi !!!!!!!!!!

HazHand said...

hhahahahaha!!! woi ko bpak ayam!!! lucah gile ko nh..hahahahah
xleyh bla.. nsb bek ko ltak pisang. law ko ltak konek,abes la ko

Ayeem Jemain said...

@ynn ahhh sudahhhh. chef udah dateng

@haz haha kalo ko nak tau, asalnya, aku lukis konek doh. aku pikir dekat 10x kali, last tukar pisang. bahaya doh lukis konek, kene ceramah nnt haha

►AdamXis◄ said...

Assalam...kah3.giler...ingat seluar jer tanggal...skali boxer pun tertanggal...ha3.cube letak pisang 2 bijik...cam ner plak jadinya?kah3...lucahs giler

Ayeem Jemain said...

@adam haha pening aku ko tulis seluar tu. baju lah. pergh pisang kembor lak? haha

Yutaka Mushimura said...

wwoohaa..teruja aku tgk...nak buat camner nih ayeem????

serious best....aku gelak2 main header ayeem

ika honey bunny said...

KAHKAHKAHKAHKAH.. aku baru perasan, boleh tarik baju due. pastu aku try tarik seluar die.. sekali kelauar pisanggg.. hahahahahahahahahaha

zarifahmr said...

pisang emas ke pisang tanduk? keh keh

Ayeem Jemain said...

@yukata haha buat dengan flash lah ;) haha gelak eh? tu yg aku nak tu haha

@ika hahaha suka ko eh. jgn tgk lama2. juling mata nnt.

Dayana Nasir said...

hahahhaa...dah ajar camne nak tanggalkan baju die boleh pulak tanye celah mana yang lucah...bengong camne pun mesti boleh agak. kuikuikui..

btw, smart la header..hehe

Ayeem Jemain said...

@zarifah pisang awak. hahaha. wujud ok

Ayeem Jemain said...

@dayana hahaha saje je. nak ajar, tp berkias haha. hehe thanks! ;D

lassiegewdix said...

sengal lahh hoooi.
terbeliak mate wa tgok !
cis !

d_LA said...

GRRRRRRRRRRRR..AKU BESE MAIN URUP2 TU JER...ARGHHHH TIDAK..AKU X SENGAJA..HUWAAAAA...

MyzaAli said...

mencik kau! suke menluchhhh :P

tiqaa said...

serious baru tau boleh bukak bajuu! okay aku bukak baju je. taknampak pisanggg! ahahahha..

Zana Zingaa. said...

pisang kuning. kedondong hijau. hakhakkk sengal wehh. selalu main huruf jeee. ;p

qaseh johanna said...

terkujat akak..slamat dah kawen taw..hehe

Jayllytaa said...

HEBAT!!!!!!
smua ade function...
bkn setakat bju je...
:)

Ayeem Jemain said...

@lassie haha nasib baik tak juling

@dla haha bajet suci

@myza iskk jgn la :( haha lepas kawen nanti, jd soleh la :p

@tiqa hahaha banganggg

@zana hahaha main blasah kedondong. pear lah hahaha

@qaseh haha nasib baik. kalau lom kawen mau sakit jantong haha

Ayeem Jemain said...

@jally haha ayam and sofa je takde. wahh function. cara bercakap cam programmer je? :D

neyra shazeyra said...

tak pernah ada header :((

Fifi Rahmat said...

alamak. i tanggal seluar dia. hahaha.

cek mona said...

woohh tak perasan plak selama ni. igtkan bole tanggal baju je. ttbe hari ni baru terasa nak nak tanggal seluar plak. sekali..... aww sexy! *malu2. tutup muka*

Miss Ran said...

alamak pisang tak dpt cover haha

ayu jazari said...

alamak t'nampak pisang..hehe..
nice ah!

Janggel said...

Laaaa boleh sesuka hati membogelkan ko rupanya hahahaha aku baru tau.

HAFIZAH said...

pergh!siap bole tanggal sluar lg..

iqbalhakimi said...

haha..aku dapat kesan yem... =P

Fina Fento said...

lepas nampak pisang tu terus rabun sbelah mata oh dem

O'gosh said...

HAHA!! jumpa...jangan salahkan gue...sapa soh bgtau....

lysa sofia said...

best! haha baru jee prasan :)

Izamir Ridzwan said...

aku nampak psang..!!! cilake tol ko.. hahaha

combi said...

ala...comel nye header cam2...camne nk buat ??huhuhuuhu

Syat0za said...

wakakakka, hampeh ayeem.. gelak2 aku depan pc ni..hahahah xD

misz sheyla said...

menarik...hahahahhahhahahhhhaaa..tapibab tanggal baju 2 mang kelucahan melampau..tapi oleh sebab nk taw gak...kene trest...yarkkkk...muntah terus

Azrul Hisham said...

aku nampak pisang...tetiba lapar goreng pisang lak...hehe :p

Amira Naddia said...

ayammmmmmm...aku tak sengaje..aku teralih sua die skali.
aku tak sengaje..
camne nie..aku rase berdose

Admin said...

haha, gua dah terexplore laa.. apsal ade buah pisang tu tak besar hah? kah3

Echin Nadiossa said...

dasat ayeem.ai dh nampak kegagahan u.cmna ni.:( ;p

Aina said...

kahkah. lucah betul , :DD

+d.O.Y.A.h+ said...

sumpah cool gile!!!

Hashira Yusoff said...

ngok ayeem ngok!! hahahahaha!!!
header paling lucah ever!

JuanYuan said...

cilake lu ayeem..apesal aku baru tahu boleh keluarkan pisang?hak3..

btw,aku bangga sebab header aku canggih..hahaha

Ayeem Jemain said...

@ieyra eh yeke tak pernah ada? haha tak pasan. kalau tak pasan tu means dah ok la tu blog ieyra :D

@fifi hahaha tak baik tau u ;D

@cek mona hahaha malu2 konon. ada lobang celah jari tu nape?

@missran haha. tu la sapa soh explore.

@ayu hahaha nice? nak? hahaha

@janggel hahaha. jgn tak tau, boleh mcm2. nnt bila2 aku letak watak pompuan lak hahaha

@hafizah hahaha. canggih tak canggih tak?

@bal haha bagos. ko gay! pass! haha

@fina haha mintak maaf. kos buat speck, sila tanggung sendiri ya haha

@ogosh haha aku lagi galakkan ko carik haha

@lysa hahaha best? coool! ;D

@izamir hahaha. suma nampak pisang. buah pear tak nampak.

@combi haha susah nak buat ni. ada guna coding :D

@syatoza hahahaha. sume nak gelak. apa lawak sgt ke? ;D

@sheyla hahaha tak baik tau muntah. nahhh haha

@azrul pergh ko jgn. cacat aku nnt haha

@amira takpe nad. ko masih muda. pintu taubat masih terbuka. penyelesaiannya, kawen ngan aku je haha

@admin haha besar la tu. kalo tampar kat pipi ko sure cengkung haha

@echin haha jangan la.. tunggu kita kawen la haha

@aina hahaha kan da bg amaran 100SX tu

@doyah hahaha wellll ;D

@shira hahahaha jgn la jerit2. malu org dengar

@juan ko kena menuntut ngan aku lagi ni. tak cukop lucah ni. hahaha.

SweetyMui2 said...

heh bongok! seksi la konon.aku terbukak seluar skali.dem!

Ayeem Jemain said...

@muimui hahaha. marahnya mumui ;D

Cik Pieka said...

kahkah , gile a kw. mule2 ak try buat huruf patu ka try tggl baju dy. nice gile. skali ak tanggal sluar dy. hampeh kw ! maksiat mate to bai. haha. papepon otak kw mmg kuning salu. haha. cool bebeh !

Akulah Aqilah Itu said...

kahkahkaha!! kelakar pisang kuning. =PP

b a r | n e said...

cool lah, jang! :)

Izzan Salwana said...

Pergh ! pisang bhai! hhahaha, sumpah gelak guling2 lepas tarik bnde alah tuu. ayeemm ayeemm

Izzan Salwana said...

Pergh ! pisang bhai! hhahaha, sumpah gelak guling2 lepas tarik bnde alah tuu. ayeemm ayeemm

Ayeem Jemain said...

@pieka haha sekali sekala. anyway thanks muehehe

@aqilah haha takkan pisang pink pulak kan ;D

@barne haha thanks jang!

@izzan hahahaha padan muka kena sumpahan hindi gunung ;D

Shino said...

robot...ko ni, bsr ke 2?buah psg je?dua bji 2, buah pe 2?mt kcg ke?hahahaha...

Ayeem Jemain said...

@shino haha ko tak try lagi. skali kena libas, cengkung seumur hidop

DylaOuhLalaa said...

Haha.x leyh blah tgk muke kaw ble kne tggl seluar weyh~~

Syafiq Rosli said...

haha..censored bro..

Ayeem Jemain said...

@dyla hahaha comel kan? hahaha

@syafiq haha sikit je tu ;D

elianesuriane said...

fuyooo... siap ley tnggal bju ag...

♥ eyka elisha ♥ said...

hahahahaha!style siot header ayeem!
bru arini tau.tbe2 tjmpe pisang lak kt bwh tuh.tettt =P

Ayeem Jemain said...

@eliane ala-ala, buat2 suci lak. konon tak tanggal seluar la tu haha

@eyka hahaha terjumpa jgn ambik pulak. pinjam takpe haha

liyanaziz said...

yang jam macam dah lama perasan tapi yang lain tu x try ag.. nak try sampai jumpa kelucahannya.. hahahahah

liyanaziz said...

yang jam macam dah lama perasan tapi yang lain tu x try ag.. nak try sampai jumpa kelucahannya.. hahahahah

Ayeem Jemain said...

@liyana haha buat2 taktau ni.. bukan susah pon nak cari ;D

chuu said...

open banana hahaxx., terserlah ayeem yang pemalu haha:PP

Ayeem Jemain said...

@chuu haha. ayeem mmg pemalu ;D

Zulfahmi Abidin said...

fuyooooooo.bro.this is the best header ever made.^_^ beside.we have banna size only.kenape ko tak pakai pedang light cyber ko tuh.^_^

Taufiq Tiramisu said...

hahaha..
giloo punye ayeem..

Ketahui Cara Membuat Backlink

Ayeem Jemain said...

@fahmi haha thanks. tanak la. pedang tu bercahaya lantas silau haha

@taufiq hahaha

wannurfazrini said...

aku perasan yg mata gerak2 tu .

btw best ahhh 'main' dgn header kau . bwahahaha :p

farhan said...

hahahaa.... bapak giler....
aku dah lama perasn yg mata ngan tulisan tu....
tapi yg baju ni lngsung tak perasan.... kurang asam tul...
muka tak bersalah je semua kene buka.... hahaa...

Miss TS said...

Opsss, saya TERbuka seluar dia laaa :)haha

n!da said...

hahahahaha dan hahahhaha.
nak makan buah.. hhehehe

Pyka Rahmat said...

pehh comel sial kuning kuning gitu hahahah

Pyka Rahmat said...

okay dah bukak seluar baju dia. malasnya nak pakaikan balik

Ayeem Jemain said...

@fadz hahaha kalau nak 'main' betol2, jom ke hotel hahaha

@farhan haha muka malu maaa

@missTS haha tak baik, tutup balikk

@n!da hahaha nah makan la. nak pear ke pisang? haha

@pyka haha comel? nak makan ke pegang ke, buat la apa2 pon. haha. jgn la biarkan terdedah terlalu lama. masuk angin nnt haha

SnowladieS said...

amboi amboi ! kalau lucah2 laju2 je orang komeng hahak

Ayeem Jemain said...

@snow haha snow pon sama je ;D

Apple Bunny said...

haha. bro, saya datang lagi. series, entry atas nih lawak :D tabik spring :D

Ayeem Jemain said...

@apple haha jgn bro bro. mcm laki sama laki plak rase haha

YasminLaa said...

aaaaaaa..comeynya bila buka seluarnya xDDD

Ayeem Jemain said...

@min hahaha min mmg! rawr!! jom kawen! haha

suffer8zine said...

mak ai :P

Terkini : 700 Ribu Kondom Hilang

Nieza Micha said...

hahaha.. LOL...

tak menahan aku nak gelak...
tetibe sesat pisang kat celah tu...
hahaha...

Ayeem Jemain said...

@suffer pak ai :p

@nieza haha. sabar, sabar. nnt mak ko dgr, dia pon nak tgk. haha

ezhan_artwork said...

haha, apa motif sebenar boleh tanggal baju tu???? konon2 maskulin la tu ye. hahaha!

Ayeem Jemain said...

@ezhan apa motif aku tanggal seluar ko tanak tanya? hahaha

Ayeem Jemain said...

@ezhan apa motif aku tanggal seluar ko tanak tanya? hahaha

Eyka said...

a'a la~ hahaaXD memg comey btul muke ayam 2 bila kena tgal bju!~ hahahaXD

anies anessa said...

walawrh...aku xsgka aah skali alih je sluar,yg kuar pisang...dasat la weh...

Ayeem Jemain said...

@eyka hahaha comel kan? rasa nak rogol tak? hahaha

@anies anessa haha jgn main2. pisang emas tu. haha. nak ke? hahahaha

Adira Jamal said...

dah tau lama. mula main huruf. tetiba hala ke seluar. nasib baik mak takde kat sebelah. nak header canggih jugaak

Amirrah Zawani said...

baru tau pasal baju tu.. jap nk try.. haha!! yg lain mmg pasan dah.. :P

annur larra said...

awesome aah. hari header sedunia kot xD

Sophia Rani said...

laaaaaaaaaaa... baru tau leh tanggal baju...

Ayeem Jemain said...

@adira hahaha kan da bagi amaran 100SX! haha

@amirrah haha baju je? seluar? ;D

@annur lara hahaha thanks! ;D

@sophia haha sume tak baca habis! grrr

4miN93~~ said...

adoi cmner nie ayeem dh kena bogel..nak pasang balik x sampai hati..
xpe2 bukan selalu kan2..


p/s ada pisang rupanya ingt xde td ... demmit... LOL

4miN93~~ said...

adoi cmner nie ayeem dh kena bogel..nak pasang balik x sampai hati..
xpe2 bukan selalu kan2..


p/s ada pisang rupanya ingt xde td ... demmit... LOL

Ayeem Jemain said...

@amin haha tak baik bogelkan orang. berduse.

♥sophie♥ said...

ayeemm gile ayeem gile.. haha..sumpah sengal..fie gelak guling2.. HAHAHA

Ayeem Jemain said...

@fie hahaha! jgn la. nnt mak fie nmpk :p

Nabilah said...

hoii hoii , mengong la kauu . hahaaa

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

hahahaa. tertanggal la pulak seluar ayeem. haa. nah pakai balik pakai balik..eeeee malu malu. ish ish :)

Ayeem Jemain said...

@nabilah hahaha

@tim haha bagus. tgk sikit2 da la. grrr

shay said...

saya budak baru kat sini...

huhuhu... baca pasal entry ni teringin lak nak main2 ngan header dia... tapi tadi tertarik suar dia... hahhaha sabar je la...

Zulfahmi Abidin said...

hahahaha.silau kan mcm diamond.^_^

Ayeem Jemain said...

@shay haha tak baik tau. dtg2 teros bogelkan org. grrr

@fahmi haha a'ah. tp tak keras cam diamond. lembik cam betik haha

LINA JALIL said...

ayeem..sory..wa x sengaja tarik seluar..wa nak tarik baju..kah3..lucah..pisang baik2 boleh buat jemput2 kau buat lek kat tut..ilang selera wa nak makan pisang.kah3

Ayeem Jemain said...

@lina hahaha yeke ilang selera? kakaka

AinSyu said...

Hebatttt ha5

AinSyu said...

hebatttt la n lawak ha5

Ayeem Jemain said...

@ainsyu hahaha :p

nurul ainul farhain said...

baru je tau header tu camtu.anyway sgt kretip.haha

Ayeem Jemain said...

@ainul haha thanks :D

budak kampung said...

hahahahah jangan plak header pompuan ko bantai bukak sane sini keh3....adehhh...ade ke pisang plak kat situ....keh3...

kalo tak malas,singgah la pompuan hanye suke laki yg berkereta

Ifti Larina said...

HAHAHA dem lagi satu! taley blah ade PISANG -______-

Ayeem Jemain said...

@budakkampung hahaha aku mmg ade try bukak2, tp takleh hahaha

@rina haha. suka pisang tak? haha

zaL_cdpx said...

pergh !!! Kaku br pasan.. leh cbot suar.. hahahaa.....geli

Ayeem Jemain said...

@zal haha geli ke? ele ele. nnt lagi kerap la ko dtg blog ni kan? hahaha

eqa said...

seriously smart header anda..
cm ane bt 2?

Ayeem Jemain said...

@eqa hehe. guna flash ;)

**::CIKNUURUL::** said...

weeeeeeeeeeeeeeeeeee,bestnye header,..ni klu ayam xbt entri pon,org dtg main2 ngan hruf2 tu,.haha,.pastu tggal2 bju ayam,.hehe,.ooppss!lupa,nk psang blk baju itu,.hoho,..



dh folo,pes time dtg sni ye,.jmpot snggah blog,.

Ayeem Jemain said...

@ciknurul hehe lagi 1 tak tanggal? haha

nurul diana said...

pisang kuning!! HAHA

Ayeem Jemain said...

@nurul haha ye. da masak da. da boleh dimakan. haha

Farid Casablancas said...

wahhh mantap tol ar Header kau.. Header aku pon tak leh lawan kau punya Header..

Klik kat Sini kalau Nak Tengok HEADER Flash aku

Ayeem Jemain said...

@farid thanks. header ko agak slow nak load. tu mesti gambor org tu yg buat berat tu.

*cimOt* said...

hahhaha..baru aku tau rahsia di sebalik header ko ni..
ehem ehem ehem..

Ayeem Jemain said...

@cimot haha lambat lah ko ni

Farid Casablancas said...

Ayeem, tolong ajar aku guna ADOBE FLASH PROFESSIONAL CS5.. aku teringin jugak nak berguru dengan kau.. AKu teringin jugak nak buat Header Flash yg boleh main macam ngan Header kau.. tapi Sepatah haram aku tak reti nak guna.. Harap kau boleh membantu.. hehe :D

Ayeem Jemain said...

@farid eh? bukan ko terer flash jugak ke? aku pon guna cs3 je. aku ni takleh hidup tanpa google. aku bukan tau pape, main copy paste code dr forum2 je. pastikan ko tau apa yg ko nak, google keyword, berlambak tutorial. sbb flash ni mcm2 boleh buat kan. tak sume aku tau

Farid Casablancas said...

@Ayeem : aku terer Flash tu pon bukan aku guna ADOBE FLASH, tp aku guna Software Flash yg lain.. Flash aku lambat loading kalau Internet slow tahap gaban tp Header kau senang jer nak load kalau tenet slow.. maybe Flash aku tu guna image yg size besar kot.. aku dah cari merata kat Google nie, masalah nya kau sorang je org Melayu yg pandai bab2 Adobe Flash nie, kalau omputeh tu mmg la byk tapi aku SPM English failed, jd benda yg senang pon jadi susah pasal Adobe tu.. setakat nie aku cuma tau guna Adobe Illustrator ngan Photoshop jer.. Aku respect kau la, kau memang hebat..

Ayeem Jemain said...

@farid oo haha kira ko main kotor la ni? software yg main klik2, main drag2 je la? tak kisah, tp sgtlah limited. nk buat itu ini byk tak boleh. bila aku tgk balik size header ko 527kB bro! aku punye 10kB je. mmg lambat load lah kan. flash ni mmg berat kalau tarok image. jpg ke, png ke ape ke. flash ni is a vector. vector sumpah ringan. kalau kau zoom pon takkan pecah. AI tu vector jugak. aku boleh guide kau, tp nak ajar susah. terlalu byk tuk diajar. guide boleh. siri tutorial aku pon lom abes lagi tu. byk lagi. tp agak busy lak nak teruskan.

Farid Casablancas said...

@Ayeem : haha, tau xper bro.. yg jadi smpai 527Kb tu sbb aku guna Image size besar pastu aku guna Effect byk sgt.. tu lah, aku pon heran kau punya Header walau tenet lembab cam ciput pon Header kau dah loading.. Vector melambak kat dlm PC aku, aku download tp yg aku tau suma simpan ke .png, pastu aku tetap guna Software yg sama untuk buat Flash, aku taruk .png image Vector td.. mcm Widget aku, aku guna Software yg sama (Pasal KPOP Widgets tu, itu Strategi aku nak dapatkan Ramai Followers pompuan, aku tak minat pon KPOP tu haha).. tau dah, mmg susah kalau kita nak ajar org.. Pasal Tutorial Flash kau yg ada Password tu, aku teringin jugak nak mintak password kat kau.. haha

budak awam said...

gila cool~
wat kan lah utk aku satu?

budak awam said...

gila cool~
wat kan lah utk aku satu?

Ayeem Jemain said...

@farid kalau vector skalipon, tapi save as .png takde gunanya. vector dari AI tu kena paste teros ke flash. baru betol vector. bukan bitmap. hahaha takot sgt kena co gay. mmg la strategi tu. ko bg la emai nnt aku bg password

@budakawam takleh takleh! hahaha

Farid Casablancas said...

@Ayeem : aku nie kira NOOB lagi la.. aku memang xtau pape.. oh yeke bro, aku xtau pulak boleh copy & paste, masalahnya camna nak tukarkan size banner kalau guna Adobe Flash.. aku mmg tak reti.. haha, tau xper bro, aku mmg FUCK btol la ngan GAY.. yg aku terkejut tu pasal ada pompuan bgtau yg blog aku blog lekai yang paling cantik pnah dia jumpa, haha.. lain jer bunyi aku dgar.. ok, nie email aku far8.casablanca@gmail.com .. kalau kau rajin, emailkan sekali URL post pasal Tutorial tu, aku cari Post tu dah tak jumpa.. haha

Ayeem Jemain said...

@farid nak jugak @ayeem tu. hahaha. boleh. bukak vector guna AI CS3, paste kat FL CS3. kalau dr AI CS5 ke FL CS3 takleh. haha sape yg suke gay? sume pon Fuuuu! haha cantik tu yg tak tahan kan. 'cantik' hehe. aku dah email password ngan url skali

Farid Casablancas said...

@Ayeem : haha, mesti :D ohh, kira aku guna semua CS5, kira boleh la.. jap lg aku try.. Haha, tau xper bro, aku benci perkataan tu.. Trimas bro, kau memang terbaik.. aiii, mmg aku respek lah kau, sampai skunk pon otak aku nak pecah pikir camna kau buat Header gerak camtu, pastu klau letak cursor mouse, mata tu Follow cursor aku.. haha.. aiiii !! aku masih takleh terima diorg kata Blog aku "cantik".. Haiya !!!! :D HAHAHA

Ayeem Jemain said...

@farid lebih kurang gitu lah. cs5 kira menang lah. tapi lag. tu aku tak suka. haha ada lg yg terbaik. aku lg pecah pale nak buat header tu. haha. benda tu ada tutorial dia. seluar boleh tanggal ko tanak list skali? haha.

Farid Casablancas said...

@Ayeem : haha, tapi Cs5 berat gila.. aku nak listkan skali tp takut panjang sgt komen aku.. haha.. siap ada buah pisang lagi, haha.. bahaya2.. tapi kira kau hebat lah pasal ada Watak kartun kau sendiri.. aku nak cipta tiga lah lepas nie.. haha.. Pasal Template nie plak, kau cipta sendiri ker bro ??

Ayeem Jemain said...

@farid haha watak tu aku main bantai je. tp benda kalau nak buatkan org ingat kat blog kita, mmg kena ada mascot lah. hehe. cipta tiga? template ni default je, ada kat template designer. tp aku modify sikit2

FizA said...

hahaha..kelakar la header tu.. :P

Ayeem Jemain said...

@fiza hehehehe

~syue~ said...

haha, tertanggal suar la... opss~ :D
*buat2 xnmpk* hik hik

nak header gempak camni gak~ plishhhhhh~ kena tempah ke ?

shoutbox plish~ thnx :)

Farid Casablancas said...

@Ayeem : haha, maksud aku, aku nak cipta tiga maskot aku sendiri lepas nie.. haha.. tu pon xtau tahun bila nak siap.. hahahaha

Axie04 said...

best la header awak
nak jugak
huhu
best betul

Syamilia said...

hahaha...lawak sungguh...

nurdani said...

aku tak nak makan pisang dah. sentuh, tengok pun takkan. semua punca kau ayeem.....

*dulu aku suka makan pisang tau..

Ayeem Jemain said...

@syue haha tak baik tau main tanggal2. kena tempah la for sure ;)

@farid haha 3 kemain tamak. satu sudah. maskot tu pon kena unik, kena ada tarikan. letak je benda ngarot2 haha

@axie hehehe thanks!

@syamilia hehehe suke lettew

@dani haha padan muka! ;D

alinlon said...

kehkeh best ar pulok header mu ni .

Ayeem Jemain said...

@alinloi kekeke dah ketagih

Farid Casablancas said...

@Ayeem : kalau aku terer tahap kau nanti, aku ingat nak buat flash video yg watak aku terserempak ngan watak kau la.. haha.. kira jumpa legend la.. haha.. saper x kenal maskot kau mmg gila lah time tu..

Ayeem Jemain said...

@farid haha nak buat animasi siap! cool ;D aku tunggu artwork ko. kekeke

Farid Casablancas said...

@Ayeem : haha, kau tunggu jelah, tapi xtau la tahun bila nak siap.. kahkahkah.. Lagi satu, pasal Header yang kau buat kat YUYU ZULAIKHA tu, apsal Baju dia xleh bukak hah ?? Haha.. Tension tol aku Header dia xmcm ngan Header kau, boleh bukak baju.. Haha.. aku punya la Ghairah nak tarik baju dia.. Kahkahkah :D

Ayeem Jemain said...

@ayeem haha aku tanak lah, trafik dia tinggi sangat nanti. hahaha.

ruby zaizi said...

aduss..malu2..try tgglkn baju boleh pulak jelir lidah org tu..haha!

Ayeem Jemain said...

@ruby haha. pemalu lahhh

shairah said...

arini bru realize hahaha....pisang tu sgt somel hahaha

nik lan nik mat said...

ooo..pisang ke

Farid Casablancas said...

@Ayeem : satu lagi bro, camna nak buat Transparent background kalau guna ADOBE FLASH ?? aku cari tak jumpa2..

Putri Malu @ ima salsuzaima said...

haha..hebat la ko.. first time datang sini..:)

Ayeem Jemain said...

@shairah nak? hahaha

@niklan hehe ya lah. pisang gergasi

@farid letak kat code embed tu. ko tambah wmode="transparent"

@putri hehe mane ade.. grrr

Farid Casablancas said...

@Ayeem : ok2, terima kasih weh.. aku dah buat semua yg kau ajar tu.. Bak kata awek aku yg dok Indon tu, "HANG MEMANG TERBAIK LAH"

Ayeem Jemain said...

@farid dah? easy maa. benda2 gini sebenarnya google yg ajar aku. google kiranya cikgu yg plg byk mengajar aku la. haha sapa la awek ko tu. camne aku tak dpt tangkap ni ;D

nurul ain said...

hahaha kelakar lah...atoiiyai

Ayeem Jemain said...

@nurul haha thanks! ;D

syiraaaaaaaa said...

comel oh header tuh . but sorry , tak sengaja . agak lucahhhhh en . HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA .

teha said...

ayeem mmg seorang otak blue yg gile dan sgt kreatif tahap gaban! benci ah part bukak baju tu..hahaha!!!

teha said...

ayeem mmg seorang otak blue yg gile dan sgt kreatif tahap gaban! benci ah part bukak baju tu..hahaha!!!

Ayeem Jemain said...

@syiraaa hahaha agak laahhh

@teha hahaha jgn jeles. nak gak header camtu? hahaha

esarli budak baik said...

ahahaaahaa..
creatif nyer dier..
igtkan baju jer yg ley tanggal..
wawawaaaa..
pasnih kena tuko "esarli budak na'kal"
agagagagaa!

Cerita Cinta Melayu Sejati said...

lawaknya...kartun gempak.

CiK PuaN NeTTY said...

haha...siot jek lucahnye.hahahhahahha..btw,tbaek wok.hehehhehe

Ayeem Jemain said...

@esarli hahaha. habis lah. ternakal sudahh

@cerita hehehe thanks!

@netty hahaha terbaik eh? thanks!

Firdaus said...

laaa..aku baru tau leh tanggal2 baju sme..tp nk tye skit asl pisang ko kck je??wakakaka... *gurau2 der*

Firdaus said...

XP

Ayeem Jemain said...

@firdaus hahaha lambat la ko. kecik? mmg saje bg kecik. risau kalau2 org takot nak singgah sini haha

nina pendek said...

nk header macam ayemm >.<

Ayeem Jemain said...

@nina hehe beli lah ;D

♥ a Y e N g ♥ said...

baru td bogel kan ayeem.HAHAHAHAHAA.

Ayeem Jemain said...

@ayeng uhuukkk saya telah dinodai! >_<

Firdaus said...

ayeem nk tye skit npe header aku lmbt load ek??aku bru tuka header aku pkai swf..tp bila nk load bpk lame..klu rajin cube lah bukak blog aku..ko tgk2 kan skit kt mne aku slap..*ayat main perasaan* :D

Ayeem Jemain said...

@firdaus a'ah lah slow je motion. size swf tu bape? aku rasa masalah compatible ni. rare gak nk tgk import dr AE ke FL. AE kan effect tu?

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 251   Newer› Newest»