Tuesday, May 17, 2011

Aku Selalu Termaki Perempuan

Bukan lah nak kata diri aku ni dayus atau dayang. Tapi memang aku selalu sangat maki perempuan, sebab perempuan ni lemah! Aku dengan abang aku selalu cakap "perempuan selalu jadi bodoh!" bila situasi ni terjadi.


"Pada suatu hari, Jamil dan Ramlah pergi ke Hutan Sri Langau untuk menangkap anak-anak dinasour untuk dimasak 3 rasa. Ketika dalam perjalanan untuk menuju ke tengah hutan itu, tiba-tiba ada seekor babi hutan mengejar mereka menggunakan basikal fixie! Jamil dan Ramlah pun berlari dengan gersangnya. Lari dan lari dan lari tiba-tiba Ramlah terjatuh akibat tersadung kulit durian yang bertaburan di atas tanah pamah yang ramah tamah. Si Jamil pun terpaksa berhenti dan berlari menuju ke tempat penyungkuran Ramlah untuk membantu si Ramlah yang maha lemah itu!"

Tang si heroin jatuh tu lah aku selalu termaki perempuan. Mana-mana movie pun bila sampai scene suspen, mesti perempuan je yang buat hal! Jatuh lah, kena tangkap lah, emosi lah, apa lah! Kenapa? Kenapa? Kenapa bukan pondan yang jatuh?? Grrr

Penulis skrip filem seantero dunia ni suka tau.. Suka buat gini kat perempuan, kan tak pepasal aku dah TERmaki perempuan. Maaf perempuan-perempuan sekalian. Meh sini kat abang meh. Tu haaa abang penulis sekerip tu yang jahat. Suka sangat melemahkan perempuan. Awak tak lemah kan? Awak KUAT kan? Berapa round boleh? Haaa 10 round larian padang kira kuat lah tu. Round apa korang fikir? Grrr. Anyway, kalau aku berada di tempat Jamil, and aku sayang si Ramlah tu, of course lah aku tak maki dia kan. Gila apa.

P/S: Korang rasa, aku boleh jadi penulis buku cerita kanak-kanak tak?



Comments
76 Comments

76 Kokokan Suci:

Nursya Mohamed Hariri said...

hahahahahaha

~syue~ said...

hehehe...tang bercerita tu memg best betol..budak2 mesti suka.. :D

hamzah ian said...

bodo.. diaorang bukan same ngan laki.. sialan kutuk perempuan.. aku sayang perempuan ape..

babi..

try movie semua jantan je. sape nak tengok? ko? cisss..

nurdani said...

hahaha..
buat buku cerita kanak2? hancur masa depan diorang

AYuNG said...

nak komen tang p/s tuh..hehe, maaf..anda xlayak..keh2

vampire's lovex said...

hahaha...


fail !! x boleh jd pnulis buku kanak2,gersang budak2 baca nnti..

i'm not me said...

boleh je..lpas bdk2 bce bku cter ko,jhanam bku tu dyorg kerjakan..hahaha

hana said...

hahah..
suke bebudak kalau dapat bace buku camni...
hahah

Nazatul Asyikin said...

sob sob sob, sampai ati awak ckap mcm tu. :(

:pp

Pijahh' de-Arr said...

bodoh..haha

kan aku termaki laki..~

=D

AMOI KUSUT said...

anda patut maki director kot..
hahahaha..
girl power okey..

putrifayad said...

hahaha...
x layak kot ayeem..:P

tikin said...

hahhahahaa...abes la kanak2 t kalo ayeem jd pnulis bku kanak2..ekekekeke

adrinaqamarina said...

tak boleh! please try again later. hek3.


eh tapi aku penah jumpa movie yang part lari3 tu, lelaki yang jatuh. perempuan tu yang patah balik.

cik qiqilala said...

rosak minda kanak kanak kau tau takkk? grrr. sengal ahh..

ank_amin said...

wahh! educated pubya babi hutan. kejar manusia guna basikal. xmain aa guna kaki. LOL!

Syat0za Zai said...

layak kee ayeem nk jadi penulis sekerip..haha xD

::NelyLeyana:: said...

nama lagi cerita.. kalo x de heroin, si hero dlm citer tu langsung x nampak macho

Amalia Zurahim said...

pmpuan saje2 je la wat lemah jatuh2...klu tak, tk merase lak kne dukung kt org laki yg kononnyer gagah pekase tuh...hahaha so skrg sape lbh bijak?!! *wink wink..(^_^)v

zarazueyin said...

boleh jadi penulis buku kanak2
tapiiii....ayat gersang jgn masukkan..rosak budak2 nnti...
kihkihkih

rudy syah said...

macam harem...!!
yg best babi hutan kejar guna beskal fixie...

entri Ayem mmg x pernak mengecewakan aku...

nurelinda said...

bodoh gila lawak. hahahahahaha

IQ = Iez Qis said...

kenapa aku rasa entry kali ni terbaek? ntah laa~ haha!

FaiZaH Fyn said...

tau xpe..selalu cerita mesti time tengah cemas tu laa nak jatuh bagai..

**tp x perlu kot nk kutuk2 coz cerita je hehe

@juera said...

klu pondan jtuh u sgup ke nk angkat dia..?haha..

Dee Chicuita said...

setuju gilaa! aku yg pompuan ni pon salu termaki gak. kalo citer melayu je mesti scene lari2 kena kejar sket2 jatuh. apalah! lembik nak mamp.

haih. btw ayeem, aku dpt bayang ko jdik writer buku citer kekanak. kompem comel gilakk! :D

cik rama-rama said...

erkkkk...ayeem ni suke tgk cerita hindustan erk???cerita hndustan jer selalu tindas permpuan ni..movie lain ok jer...sme2 adil...btol kan kan kan.. :P

cerita kanak2???meh,cerita kt ank ayeem dlu lar.. :P

Puan Besar Shag Yahaya said...

Penulis buku cerita KANAK KANAK? Ahaa~ tak boleh sebab kompem kanak kanak tu tak paham apa yg cuba di sampaikan. Hahaha ;D

wannurfazrini said...

aku pun x suka doe pengarah2 yg nak tunjuk perempuan ni lemah sgt. cuba buat lelaki yg lemah kat situ. kan bgs, kehkeh keh!

Ninie said...

alalalala comel nye cte ayeem. hahaha

Naddia said...

saya kuat.. ^^

Wanybunny said...

lain kali suroh pengarah skrip buat laki pulak jatuh tersadung, pastu nangis. bole?

dak eina said...

sesekali biar laki jatuh, pastu pompuan tlg.. hahhaahaha!

Faiz Tapit said...

ko boleh jd editor playboy je dowh

Aunty P :) said...

a'ah la kan .
budus siot . mesti nampak pompuan lemah giler !

Pyka Rahmat said...

hamzah hamzah. dia tu apapun perempuan je. kahkah

J.Syazwana said...

haha ! sengal. kalau ko buat buku cerita mesti semua lelaki je taknak aku baca :P

HazHand said...

bongok gile kau!! hahahah
da mcm setan gk cite ko.. fakta round uh,lucah yg best!! agaggaa

mushroom said...

Penulis skrip tu ha yang lemah otak x pandai buat skrip.. kunun suspen lah tu..

p/s
haha ko memang x leh wat cerita kanak2.. rosak2..

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hahaha boleh pulak nk tgkp dinasour :P tp mmg movie ske buat mcm tu. tah nape. pdhal pompuan zaman skang hebat2 kot :P

ain rahman said...

hmm..haha :D

kusiberjalan said...

*sambil memandang sinis...* -..- hahaha!

ABU said...

perempuan malaysia tak lemah..bnyk round pun blh..:D

farhan said...

rosak ar kanak2 kalau ko jadi pngaraang... hahaha.... tapi bila ingt balik FYP ko... boleh gak kot... hehehe...

hayra said...

saya tulis tentang blog anda :)

http://syafiqahayramohdyusof.blogspot.com/2011/05/i-love-blogger-boy.html

farhah dzarif said...

HAHAHA :D

Bella Bell said...

errr...boleh kot kalau ayeem jd penulis buku cerita kanak2..sesuai! :)

iyou said...

hancur kanak-kanak yg baca buku cerita ko dowh

Khuzrin Kamarudin said...

Ayem.. kembalikan identiti sebenar kau... ini bukan Ayem yang dulu... (-_-")

zarifahmr said...

tulatu, asek2 pompuan je jadi mangsa keadaan. grrr

deeya said...

aku sehat , kuat dan gagah ! haha !

kucing said...

hahha..gila~!!
kalo laki saper nak tgok....
ko?

owh.. lpe..ko gay.....damn....

mesti ko kesian tgok laki tu an...


anyway..aku tertag ko dalam entry aku..
sorry ekk..

http://www.kucingtengahtidow.blogspot.com/2011/05/taw-tak-kenapa-orang-tak-follow-lu.html

meowwmania said...

hahahaaha..

sabo jelah

Ujang9897 said...

lu GAY itu pasal lu kutuk pompuan lebih...

sama la lu dgn pasangan lu si HAMZAH BONGOK...=)

Kyky Violet said...

da bese da, cite cliche cm2.. kalo mare mmg hentak2 kaki smbil menyinga ke arah tb or lappy ngee~

^ Uncle Syaf ^ said...

ha3.. aku pun same...bencik lah bile awek asyik jatuh je..ape barang..mane2 filem/drama mesti cam tu... rase nk sepak je muke pengarah die

chittysarah said...

hahah..sedangkan aku termaki kaum sejenis..=.='

thrilling sangat sape suh..

Isteri Encek Bard said...

adeh raser nak lempang lelaju jer.... hahahha, tu pasal lah cerita melayu tak maju.. hahhahha, sebenarnyer selalu gak wat cm tu.. ekekekke

HALIM said...

nak jadi penulis buku cerita kanak2 ke bro? Baik keje ngan vivid video..keh keh keh! ^_^

Red said...

kah kah kah!! lawak doh!! tang berapa round tu guling guling aku ketawa. bhahahahah

daddykoolz said...

nanti kena cari perempuan juga akhirnya...hehe

cik fza said...

jgn maki2 pompuan lorh.

suha said...

hahaha suke gile cik suha bace(^_^)
erk cik suha ade gak terkutuk diri sndri..xcaye?try gi terjah entry neh
http://suhasimplelife.blogspot.com/2011/05/segmen-jom-jadi-loser-terhebat-bersama.html

Mommy Pinky said...

mmg sakit hati gak, time tu la nak jatuh, tapi tak de la termaki lak.. hahahahh

Ujang9897 said...

gua pencinta wanita

http://azfar9897.blogspot.com/2011/05/maksud-seks-21sx.html

Fariza said...

alaaa..
dh namanya cerita..
cerita boleh tokok tambah..
sendiri pun boleh berfikir mana baik buruk..
tp jgn lupa..
mak kau, wife kau, anak kau, cicit kau n apa2 lg PEREMPUAN JUGA.
ko lahir pun dr perempuan..

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha..aksi pompuan jatuh memang konfem2 ada la..aku pun tak paham tahap pemikiran pengarah cane..grrr

Ayeem Jemain said...

@fariza aku mengamalkan gurauan dan exaggerate dalam penulisan. ko kalau nak serius, ko pegi blogserius. mekaceh

YOUsoF said...

Halamak.. Fariza sudah amik serius ini entry la wahai Ayeem yang serius...




ko dah boleh tukar tajuk "Aku Selalu Terpuji Perempuan"... (spesel untuk Fariza).. ;D

n!da said...

aku yg pompwn ni pon benci dgn skrip story line camtu.. (btol ke storyline?)

Anonymous said...

FARIZA TU LA SBNARNYE PMPUAN YG LEMAH DN BODOH ITU.. BILE CITE SIKIT PSL PMPUAN, MULA DIE CKP "MAK KAU, WIFE KAU, ADIK KAU, KAKAK KAU, MKCIK KAU SUME PMPUAN" TU LA SATU2NYE PEMIKIRAN ORG BODOH YG BILE MELENTING CKP IKUT NAFSU X GUNA OTAK. BILE PMPUAN YG SLALU DOK KUTUK LELAKI DLM FB, BLOG DN LAIN2, X PULAK PMPUAN FKIR BAPAK, ABG, ADIK, PKCIK, NABI2 DN RASUL2 TU SUME LELAKI. HAHA! KTA KNE FHM, INI SUME GENERAL, BILE SEBUT PMPUAN OR LELAKI, THTS MEAN "GENERAL". X PERLU NK BLS DENDAM SBB TERASA DGN MEMBABITKN FMILY YG TERDEKAT SBB NK LUAHKN PERASAAN MARAH, XDE SPE YG NK JTUHKN AIB FMILY SNDIRI, SO THE TERM "PMPUAN" IS GENERAL, SAPE2 JE YG PMPUAN SELAIN FMILY OK.. ADE FHM FARIZA YG BODOH OI.. MCM AYAM CKP, KLAU NK SERIUS PG BLOG SERIUS.. HAHAHA! FARIZA2..

shishi.. said...

ermmm...cian la pompuan...yg kat ats tu xbik ckp camtu...da die nk komen g2...da semue tau pompuan ni sensitif...nk wat camne...so relax k...

ainaa said...

hanya mampu ketawa. hahahaha

sofeafaudzi.photography said...

hahaha... sweet :)

nawwar_hanifah said...

hahaha~saya pun xsuka part dah lari laju2 kena kejar tibe2 p'puan jatuh...penat jer org excited...tp kesian gak kat pompuan 2...

tp kan, ada jugak movie yg llk jatuh mse lari2...try usha harry potter n the prisoner of azkaban..

=)

Syana said...

HAHA! Kesian kat Ramlah. Lawakkkk!