Saturday, June 04, 2011

Gamebit: Baling Taik

Macam yang korang tahu Gambit Saifullah telah mengutuk para bloggers di Twitternya berkaitan isu muzik video Prema Yin yang bertajuk Marilah yang berunsur erotika itu. Walaupun aku suka, tapi aku buat-buat tak suka jugak. Kalau korang percaya aku suka, nescaya korang gila.

Gambit dengan tweetnya "To all assholes/bloggers who have nothing else better to do, middle finger on your face bitch!" bikin semua bloggers panas hati. Dia juga ada cakap bloggers menggunakan topik tu untuk mengaut keuntungan. Aku tak marah pun, sebab aku tak terasa dengan kata-kata dia. Tapi aku nak jugak buat game ni! Haha. Lu patut bangga sebab lu ada game sendiri bro! Boleh tukar nama jadi Gamebit!



P/S: Asalnya game ni aku tujukan untuk MAX247. Last minit malam tadi aku tukar. Hot topik katanya. Hehehe



Comments
147 Comments

147 Kokokan Suci:

y u y u Z u l a i k h a said...

yuyu tak paham asal dia gelabah kemain sangat T_T

mrs chenta said...

banggalah abg gambit bagi mak middle finger.. owh terharu T T

h A n Y S said...

aku bukan nak baling je, rasa nak tepek2, nak tenyeh2 kat muka dia jugak~! perghh~ jom main gamebit!

.cik yaya. said...

hahaha..bg la si gambit tu main!!mesti teruja gila

Rahmad said...

wah isu gambit ni menjadi semakin panas macam taik baru di lepaskan..

marina anakcikbob said...

ala gambit..
asshole la kau gambit.
middle fingerS utk ko jugak.
sapa suruh buat VC macam bangang.
kau tau, skg ni, org buat filem pong panggil blogger buat review tau.
bukan setakat reporter je.
so, mind ur words ek gambit.
reputasi ko memang sedia buruk sebab VC, kang xpasal2 sbb ko middle finger-kan blogger pulak.

laskar pelangi said...

fuh! puas hati main benda alah nie...

Cik Jari Tembam said...

hehe klakar!
best gak game ni, thanks :)

ayu Yusop said...

keji gilaaa game ni. hahahahaha

tapi susah ah nk score baling taik kat gambit ni, dia jln lju sgt. tak boleh ke suruh dia stay jek tengah2??

auny aizie said...

tapi mmg video tu melampauu sgt pun

cehhh

mama comel said...

ahahaha..terbaik la...:)

Faraa Cullen XD said...

fakkk ! kne tahi skali jep c gambot 2 ! huh

FariehanIbrahim [LBC] said...

pergh! syok giler aku maen game. =P

darxniq said...

bapak laju...letih aku tekan..

Solihin Zubir said...

hang bab ni mmmg terer nowhh...

syufaa said...

ehhh syiokkk pulak aku men baling2..
hahaha!

♥CIK SHA♥ said...

apsal aku baling tak kena pon!!!

Pure Lily said...

7 kali jer kene taik..haiyaaa

Zala Wajik said...

yes yes yes boleh hilangkan stress

salemaziz said...

machinegun taik!! seronok!!

Pijahh' de-Arr said...

api lwn dgn api..

mmg panas lahh..

apa kata slh sorng jadi air nak tak..??

♥ AMOYELLA said...

ANGRY BIRD! ANGRY BIRD! ANGRY GAMBIT! HAHAHA...AMOY SCORE 5 SEJAAAAAA!

Fika Rozaidi said...

best gila main gamebit. haha ;)

.MieraBieber. said...

asal gamenye susah sgt ? HAHA .

Izyan Masri said...

KAHKAHKAH.NAH AMBIK KAU.SEKALI DAPAT GAME SENDIRI.BHAHAH :D

Pinky Pixie said...

tensen ah!
xpandai main game tu!

~eZmALiZa~ said...

nipulaaa....dah tembak pon apsal tak kene? dah kene kat muke dia lak tu...paling tggi kite kene pon 3 tahi saje..grrr!!

Mizz Coki said...

dia sorang, lempar taik kat kita belum tentu kena. Kita ramai, bila kita lontar taik bayangkan berapa juta taik kena muka dia. harap muka je ensem. ampeh. haha.

Dah update!
Facebook Memang Terbaek!

WZulhilmi said...

dpt baling 13 kali! Hahaha

Red said...

Baling!!!!! yeah!! score 4!! haha. macam tak puas aje . baling kerusi kat gambit tu sekali boleh ak.? huh

ainol akasyah said...

2 taik je kene kat die..asal susah sgt nak shoot nie

Azri Fathurrahman said...

wakakakaka ! terbaekkk lah .. bertepek taik di muka mu .. haha :D

Siti Mashitah Saidin said...

kah kah! aku suka!~

SofieyAzwa said...

Best weyh game nie! Tapi Sofiey dapat baling 5 kali je. Kunci kejayaan men game nie,mesti baling before dia lalu.

;)

Siti Mashitah Saidin said...

plus, wat slow skit... susah nak tembak taik nih~ hahaha

mushroom said...

peh.. ko siap buat game lagi kan.. memang amarika mu ayeem.. tapi kan, pesal dia lari laju sgt.. menggelupor duh aku nak baling taik.. 5kali je kena.. pui~

adrinaqamarina said...

oke, aku mengaku, aku shoot tak kena! hahaha.

tikin said...

huhhuhu..terbaik la ayeem :P

budaksetan said...

gua 14kali HAHA
tak makan nasik gua duk mengadap game ni

joyahbunga said...

oyeahhhh!!kena 3 kali...^^

Kap said...

apa kata kasi realistik sedikit ketahian itu.
lepas itu beri opsyen lebih daripada Gambit.
AC ke, AC ke, AC ke,

Aujinz said...

hahahahha.. best dowh..
keh keh keh

Fina Fento said...

jawapan dia mcm budak 14 tahun tu. walaupun dah tua bangka. otak kat lutuit.

lyndaz said...

10 taik!!!

Naddia said...

1st round men abam gambit pat 4 yayik. 2nd round men abam gambit pat 18 yayik. abam gambit memg muke yayik laaa..hehe

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

aku baling tak kena lah weh!..haha

momochan said...

HAHAHHA best main game ni.kehkehkeh

erniemusliana said...

aku dapat baling 7 kali je. tak larat tekan ahh =.=" tp best. hahaha

shereena said...

video dah la ntah pape..bongek punya gambit..puas ati dpt baling taik.hahahaa

Nurul said...

hahah lawak lah plk.eh lembab lah taik tu bergerak geram kena sket je isk

nurulain abd jalil said...

ayeem boleh ta slowkan sikit kartun tu lari.
baling tahi dapat sikit ja.
ta puas hati :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

hahaha...kreatif giler la ko ni...

sonok main baling2 taik ;)

putrifayad said...

hahaha...laju gile gambit lari..:P

azrijohan said...

tiap-tiap ari mesti gua wajib main game nie..haha.cool

mizz sugus said...

hahah .. terbaik ah ...

JuanYuan said...

ahahah...aku nak baling ketiak betina tu woi .. haha

Farah Izaty said...

sebab game ni aku dah xbole nak study.. seb baek dpt gold HAHA

Hashira Yusoff said...

nak pegang taik tu guna ape? x de sarong tgn pun...euuw. tanak la! hehehe..

Anonymous said...

kena 13 kali.. *wink

cik EPAL said...

woii susah gila game ko ni. laju benau si gambeit ni larikk. susah nak baling tek ni haha

Vy Nin said...

13 kali ja. game ni tipu baling nampak dah kena dia tak kira heesh :P

SS said...

style! ahaha

aidabeelicious said...

tak sempat nak baling. betol gelabah bebet ni :'(

Ryna Tri Asmara said...

ayeem ! laju la gambit ne larikkk. susah mau humban taik tu. hahahaha~ :))

amier azrul alias said...

aku baling kne sekali je
huhu

nice game..
kekeke

Dee Chicuita said...

kenapa dia jalan laju kemain? LOL!

cimOt said...

maen baling2 taik..best gak ea...hhahhahha

bella dela rosa said...

kenapa laju sangat die jalan zzz.

yaya_flanella said...

3 je mampu. huhu. T__T

gila hebat. boleh buat game sendiri.

Nurul Syifa Aini said...

ala kna 4 je,lju sgt lahh..tp syok..ngeh3x..

Cik Farah said...

Hahaha! sekali gambit kena game..perghhhh ~

Ayeem Jemain said...

semua: kalau tak laju, kang korang dapat attack semua. dah pulak score semua sama je kang. haha.

UNA budak BAEQ said...

kalao nak share game nih dekat page gambing boleh tak ? oh lupa tak penah la plak nak like page taik dia tuh =.=

baling baling baling !

HazHand said...

bangang!! ko reti setting timing taik tu x wei!! grrr,aku kne 5 je..haish

UNA budak BAEQ said...

arghhh 5 jeh . gila laju jambit ! benci =.=

honey amour said...

uwakakakakka..lawakss bangang ni!!!

Nabel said...

Haha.. 32 "TAIK" amik kau..
kiki

Alin said...

dapat kene 2 je. yg lain terlepas sbb gelak kaw2 xsgka ada gamebit mcm nie. haha xD

Tengku Nizam said...

xde ranking ke? aku nak tgk aku no brape. ahahahahaa

Fyqa said...

umanggaihhh -..-

k Lee :) said...

HAHAHAHAHHAHAHAHHAHAH ! OMG !
HILARIOUS ! tak sangka ! :D

dark r0se said...

haha~ kelakar seyh! siap de game lak tuuuu~:P

lulu lalala said...

haha naissssss!!! dpt baling 4 kali je!!

Faiz Tapit said...

jilaka! laju nak mampos gambit lari... hahah

ade tak game camne nak ambik gambo ngn FL? kah3

aslann said...

taik die cantik sgt..cam kek coklat..

mUm_tAz said...

bagi la jimbit tu lari setempat, senang la taik kono kat dio.. HAhhaha, lawak nya game ni..

Zaza Izah said...

haha...gambit kene taik 3 kali je..derm..! xpuas aty...
siok woo men gamebit ni.. :D

Muhammad Asyraf said...

yeahh !! hensem lahh kaww ayeem :P

Scarlett O'Hara said...

hahaha!Padan muka gembit kena baling!Baling lagi!

Eyda Syahida said...

bes siott... hikhik

sri said...

ayeem hebat! hahaah.. i dpt baling 2 je. haha loser gila! haha XD

Wyna Nubies said...

As Salam,

aishh~blogger plak yg kena?sengal..dia cari pasal,mmg la kena kaw2 punya..huhu~
tp,xbest la game ni..laju sgt gambit tu jln..xsempat nk lontar..dh lepas..huhu~next game!!!

~aYeeN & SuE~ said...

perghh..sush nk baling cmni laju sgt..kne p crik mouse dlu nih..:)

hidayahjamal said...

best la game ni. xpenah2 aku main game..layan jugk game, terbaik ayeem... sempat kasi 6 taik je :D

auny aizie said...

aku kalau jumpa Gambit nie dedepan muka aku , aku sumpittt je .

takyah pikir banyak dah.

btw, grrr.
game tu taik nye asyik sipi2 je aku tembak.

kena hidung 45 kali elok gak.
biauuuuu berkurap. K bai

Ain Zulaikha said...

LOL ayeem hahahhahahaha asik tak dapat je nak baling laju sangat dia jalan

rebecca melessa said...

alooo~ nak menang dalam game ni :(

http://bloknoktah.blogspot.com/2011/06/kesian-gambit-saifullah-kena-baling.html

Ujang9897 said...

hahahah..

susah dow baling taik dkt dia..

balik dkt kau ok tak

Kongsi Gelak said...

perghh... bapaklah laju die lari. score 7 jer. HAHAHA

bayi beriman said...

susah lahh nak baling taik kat dye.!!bengang tp.dye mesti dh busuk.tgk mcm dh belambak baling taik kt dye.HAHA

Jemput dtg blog aku
http://bayiberiman.blogspot.com/

don worry selalu update

My sUGAR hONEY bEE said...

hahhahhhahhahhahha... siap ada game utk gambit... game baling taik... klu minta maaf je ape salahkan??? bukan org lain yg utg.. ko sbg artis gak yg utg.. ;) ego biar bertempat.. bloggers pon peranan mcm wartawan gak.. tp pengaruh lagi byk dan boleh rosakkn imej artis dlm jgk masa yg pjg sbb selalunye ssh bloggers nk delete entries diorg.. bila2 pon org boleh baca berulang2.. dari minat terus menyampah lak.. skrg non muslim persendakan agama Islam kat youtube baik dlm malaysia or overseas... ada dua pepatah: telajak perahu boleh di undur, telajak kata karier hancur lebur.. kerana nila setitik habis rosak akhlak semalaya.. awk tu baru jer nama nak naik tp dh buat hal.. org tak sempat nk kenal pon.. huhuhu.. cik Anum melaporkan dari bilik berita Ayeem Ayam.. hehehehheh

kay shafiQ said...

Ehh, game ni xde version application tuk iphone or bb ker. kalo ade mesti meletup gitu

milimilo said...

gile laju gambit lari.bejaye baling 13x je.wakaka.sape yg baling puluh2 tu terer gile :D

aqilah mazalan said...

suka plak main game ni, HAHA

aqilah mazalan said...

suka plak main game ni, HAHA

:: eiDza miRa :: said...

nape da baling, xde sepah2...biar dy lari pijak2...kan best...

padle said...

adehh..aku main xpnah kene lebih 10..dem2!

Cik Rimau said...

yey.. cik rimau dpt baling die 20 kali.. kah3.. suke2 main game nie.. kreatif ayeem nie.. hak3

ABU said...

mari main baling taik hahaha

Nadya O'Conner said...

sonok pulak game ni..:)

ardzlyn hawatul yuhanis ayob said...

susah sial nak main game ni!! arghhh

.fariza. said...

haha.
menarik~

sYaza said...

waarrrgghhh penat aku berusehe baling taik..susah betul...hehehhee.....

Akim Iqbal said...

susah bongok !!! aku tembak kena 5 ja.. aku hack boleh ??

kura said...

Tenbak jimbit dgn tahi! Haha

Akulah Aqilah Itu said...

taik kecik sangat. heheh

blog-tips-kurus said...

(tertekan betul! tak bole view lo!! kena upgrade player).

*ini cth inovasi ke? hehe! :-)

arora said...

aq selalu buat taik je..tak pnah baling taik..tu yg high score aq * je..muahhahhaha~

zaannastasya said...

Ahaaa. Bezzz gillaaaaa maen gamee niiii. :)

LeMaNtO said...

gamebit gambit ni leh ganti angrybird neh..ekeke..

memang berbaloii..baloii...

Syat0za Zai said...

yes! dapat 28! :D

Ifti Larina said...

best jugak eh main ni

winna shinta said...

hhahaha. aku dapat baling 3 je ayeem. alahaiiii

Nabel said...

huh! akhirnya. dpat gak 33. hehe
ssh bai nk potong blek score lme..
asyik 28-30. je. fed up aq.

btw game ko mmg gmpak do!.. haha

luna qiszara said...

yes!! akhirnya dpt gak 22 score paling tinggi..kehkeh addict la game nih

fatin syamimi abdul rashid said...

sukaa game ini !!!!

Orang Kampung said...

laju betoi dia lari..
mcm nk pkai snpang ja tembak dia..

anamizu said...

hahaha best gila main baling taik gamebit nih!!!

Nay said...

teruja gila dapat main GAME ni . haha

Yuyu Musa said...

weh.laju gila dia lari.2 taik je aku dpt baling.grrrrr

CikBulat said...

hoi gila ! susahnya game ko ! benciii !

CikBulat said...

hoi gila ! susahnya game ko ! benciii !

YOUsoF said...

TAIK punya Ayeem!


Eh² taik punya game la!!

Aifa Afiqah Sulaiman said...

wa duk senyap2 tapi sentap dengan si gambeit ni....so wa main baling taik kat sini.dan wa thumbs up kat ayeem :)

min said...

wa tensi gila main game ni -_-"
kenapa asyik tak kene je --"
hampehss .

Tiara Fazlin said...

kahkahakah penat gelak main game ni! hihi ayeem sgt cool!

OrAng_PeRLiS_mEnULiS said...

besar gila isu ni sampai ada game, hahaha : movie mistakes dalam filem KONGSI didedahkan! Jangan baca kalau belum tonton

J.Syazwana said...

6 taik je kene? ciss :P

syafeeqa said...

amendeww game ni. satu pun tak kena. game tipuu erkkk. HAHAHAHAH.

cik zaza said...

haha.. best gile main game ni.

salwaismail said...

hahaha. syok lahh game ni!
http://salwaismail.blogspot.com

Tea said...

10 je plingg bnyk.. :|

Farahin Ahmad said...

game yang sungguh ohsemmmmmmmm...pasal best sangat nihhh

SoutulMujahid said...

susah giler bengong

Famili Ceria said...

game tu best...

akusahaja said...

gambit, best tak kau kene baling taik? tapi asal kau jalan laju sangat, susah aku nak shoot kau HAHA

Iza Zaty said...

haha.. ni lagi best.