Wednesday, July 20, 2011

Pasangan Perlu Ke Sepadan?

Hah, dah lama tak buat entry cinta. Nak buat entry cinta je lah lepas ni. Senang, takde siapa nak cop lucah! (merajuk). Persoalan aku, perlu sangat ke sesepasang, err, sesecocok, err, sesebuah pasangan (lantak lah) tu sepadan? Perlu ke sama-sama lawa dan hensem?

Pada aku, tak perlu kot. Kalau lelaki kurang hensem atau biasa-biasa, tapi si perempuan lawa, itu agak normal juga sebenarnya. Banyak juga aku nampak kat sana sini. Tapi kalau lelaki hensem, berpasangan dengan perempuan biasa, macam susah nak jumpa. Tapi kalau ada, elok lah.

Aku lebih suka tengok pasangan yang laki biasa, perempuan lawa. Series. Sebab aku terbayangkan aku berada di tempat laki tu kot. Haha. Tapi, memang lelaki tak perlukan sangat rupa pun untuk dapatkan yang lawa. Kalau nak dapat perempuan yang jenis sundal malam Sohaimu Babai, kau perlukan duit je. Kalau nak dapat perempuan yang jenis baik, personaliti pun dah cukup.


Perempuan pulak, jangan nak memilih rupa sangat lah, sebab bilangan perempuan kan lebih ramai. So, kalau korang rasa tak nak jadi andartu, andalusia, andanikenapatakkahwinkahwinlagini and so on, sila jangan memilih (ugutan daripada kaum Adam). Kesimpulannya, perempuan hok comei-comei, meh datang kat abang Ayeem single meh. Takyah pilih yang hensem bagai, pilih abang je cukup. Kahkah.

Tak terbayangkan macam mana lah kehenseman Nabi Yusuf yang kacaknya adalah separuh daripada kacak dan cantik seluruh umat manusia kat muka bumi ni. Kira kalau korang lawa atau hensem, cuma 0.0000000000000000000000001% (malas kira betul-betul) daripada keseluruhan agaknya. Walhal Nabi Yusuf punya kekacakan 50%. Tak terbayangkan jugak macam mana kecantikan Ainul Mardhiah, ketua bidadari di Syurga.

P/S: Pasangan tak sepadan ada 1 kelebihan. Dapat banyak pahala akibat diumpat selalu. Haha



Comments
95 Comments

95 Kokokan Suci:

Cik Fada said...

okey saya pilih awk..sila la pilih saya..hahahaha...

Iffah Afeefah said...

hahaha ps tu tk menahannn

fairuz said...

kesimpulan :

kau kena cari orang yang cun la ni. baru padan dengan kau yang tak berapa nak hensem. eh? terkutuk plak aku. hahahaha larikkkkkkkkkkk

budaksetan said...

takpe, gua hensem =00=

Alya Esprézzo said...

tapi kebanyakkannya mmg gitu, sorg tak ensem sorg lawa..ramai yg cmtu sebenarnyaaa..lumrah alamm kot?

adek2 yg comel lotey abam ayemmm singlee nieeeeeeeeee...HAHAHAH

sharifahzakiah said...

abg ayeem abg ayemmm :D Bhahaahha :D sengal jek ! :P

iz said...

gua percaya jodoh..lawa x lawa,gua terima seadanya..peace!!hehe

hamzah ian said...

aku gelak bace.. tak tau nape.. hahahahahahaa

kimiez said...

awek cantik susah nak jaga..

Nur PeNyaYaNG said...

boy nie limited edition so x kira la mcm mane rupanya sure ada yg nak..=P

The Sharkox said...

arrr..

aku hensem

Farhan Hanif said...

awek cantik ni kadang2 ssh nak jaga...yg laki plk kompem kuat cemburu sbb org asyik tgk awek dia je...hahaha

http://farhanhanif.blogspot.com/2011/07/awak-tolong-like-gambar-kita.html

aku nabihahaha:) said...

tak padan lagi bagus, xbosan sbb ada kerja nak usaha bagi padan. er!

Salhah Suhot said...

tak kacak x pe.yang penting,sedap mata memandang.stok kacak2 ni buat cuci mata(alasan!!!)tapi bagi seorang perempuan, lelaki yang dia sayang adalah yang paling kacak dihatinya taw,(walaupun mata tetap jeling aaron aziz..XD dasar mata keranjang la aku ni)

Cik Nursya said...

abg ayeemmmm... leh kite detimmm...?? Meoww..

Affan said...

hahahah. ayat last tu terbaik.

cikmegipama said...

laki skang ade duet je yg penting.

ade duet, takyah cari pon. tunggu je..

hakikat~~~

Syazwan Che Deraman said...

lelaki tak handsome macam saya nie setia orannya..hahahaha

Namee Roslan said...

ahahhaha, selalunya laki lah dapat yg cun. pmpuan kalau x lawa dpt pakwe hensem mesti ada yg x kena. mungkin pmpuan tu anak org kaya ke?? supaya laki hensem boleh kikis. hahha

kenapa merajuk buat entry lucah? ada org condemn eh?

Ayeem Jemain said...

@namee haha yep, tahu takpe. mandrem ke kan. haha.

takde sape condemn. kan mmg da tanak melucah. tp buat entry pumping tu pon ada yg kata lucah, tak suka la :(

aiyahassan said...

gelikkk je ko
haha

y u y u Z u l a i k h a said...

lucahhhh :p

difficult easy. said...

hahaha. betul gak p/s tu. :D

Ayeem Jemain said...

nak kena rotan yuyu ni agaknya!! haha

SyazwanSarawak said...

lama lagi nak pikir pasal nih. wuwuwu

Amirah Suhana said...

Best laaaa entry ni =) Haha. Ya betul2.sokong ..susah nak jumpa kalau bf handsome + gf xberapa lawa.kan?

CouLeur de Chiqu3 said...

cit apakah la statement mu ituh !!
xpe nnti ku promote ko dipsaraya,sure gadis2 merayu melutut...kihkihh






*klo ko rase bosann gn adobe seminar tu mai tgk apa yg xbosannye...miahahha..!

Amna.Qadeeja said...

lucah jugak haha

baeklah sy plih awk ! T__T

Akim Iqbal said...

meh kat abaam meh, abam pon single lg.. hahahaha..

Halusinasi said...

aku setuju ayat ko yg last tu...

tapi kalau perempuan tak lawa berpasangan dgn org hensem, aku akn pelik...

peep said...

perenggan last tu ko g tulis ke yeem? mcm mustahil je.. haha :P

shida said...

ha3..
senang je
pompuan, kalo pakwe korang nsem, kompem korang biasa2 je

lelaki, kalo awek korang cun, korang sah2 average je tahap kehenseman tuh..ha3

barulah saling lengkap melengkapi..balance
~~

gadis melayu said...

rupa tak penting.. yg penting hati.. heeeee~^_^

zie_ira said...

saye pilih awakkk,,kekeke,,xD,,

actually rupa tu tak penting,as long as sedap mata memandang da cukup da,hehe,, yg penting hati ikhlas dan jujur ,kalau ensem ,tapi suke main2 kan orang tak guna gak kan,,*ayat penuh emosi>.<*

Ninie said...

antara entry berkualiti. haha stop melucah la pasni ek ayeem. u ada bakat jd ustaz ni. mweheheh~

Eyka said...

#yg last 2 eyka sokong wey..pahala bnyk dapt klu tak sepadan! haaha:P

Tukang Godam said...

ayeem!!! serius ni ada entry khas untuk anda... sumpah x tipu!!

Godam : Tutor Kidnap File Flash Page Orang Lain

aima mazlan said...

pepatah bagai pinang di belah 2 cam da x relevan sekarang... kan?
:) *peace*

syirah rasid said...

aish susahh ssusah. kang memilih jd anakdaratualanjutusiabagaii~ ha amekk.

sederhana je lah yg oke. ngeehe~

nishiyanisha said...

tak perlu nak hensem sangat lah. kang bajet je lebih. yang gila gila baru best! lepas tu memahami. perghhh NAK KAWEN!!

qila said...

hahahahaha. kelakar ok? ugutan dari kaum adam ke? dari ayeem je?

Isteri Encek Bard said...

okeh gurl diluar sana yang cantik2 belaka sila lah pilih ayeem....

O'gosh said...

ke situ plak dia...

ღ p!nk veLvet ღ said...

lagi suke laki tak hensem yg meletops tuh sbb kang payah nak jage ... kate pompuan lagi ramai kan? better amek yg sedap mate memandang jew :)

Raden said...

yammmm..jum la kapel

wani said...

cun kalo dpt laki ensem,tp die xbrp sedar dirinye adalah ensem..xde nk kontrol2..

bersepah-sepah said...

ramai nak dkat ko yim.. sebab ko biase2.. pempuan cun biase dapat laki yg biase2.. jadi bile diorang nak kat kau, maknenye diorang ni cun.. HAHA!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

aku suka lelaki ensem

wakaka

DaYaH JeLitA said...

Abam ayeemmm jom itew kapel yuk!!! hehehehehe

sleeping_maniac90 said...

slen encik ayeem, ad org len x nk djdikan clon?? hak3...

Nana Hussin said...

saya xpilih ensem tapi pilih ati yg baik .. hehe ..

syasya said...

saye pilih yg hati saye kate 'okeh!'

UyaRayza said...

saya tak cantik tapi hati saya bersih hehehe

wannurfazrini said...

kalau popan lawa dapat laki ensem kira rezeki kot. watpe la perfect2 sgt, janji kena tgk prangai. kalau ensem pun tp prangai mcm FUUUU! tak guna gak! kiteorang lebih rela amik yg x ensem awww

Faraa Eiman's said...

hakhak ;p

Faraa Eiman's said...

hakhak ;p

Firdnurjue said...

muahahahaha lawakla baca...tapi mmgla jrg jumpa lelaki ensem gurl biasa2 jeak..hehehehe..tp kalu terjumpa..wahhhhhhhhh terkejut..terfikir2 pea kelebihan gurl nie ek..bf dia mak aiiiii..gila ensem..kah3

deeya said...

abam ayeem yg encem di mataku seorang , nikah jum ! muahahaha ~

salwaismail said...

tak hensem takpe, asal kau banyak duit. haha :D
http://salwaismail.blogspot.com

Yuyu Musa said...

perempuan lawa mesti la dengan lelaki hensem.

tapi klo tersuka yg tak hensem nak buat caner...

sabor jela...


ngeh3..

aku tetap suka tengok perempuan lawa dengan lelaki hensem.

merahitujambu said...

susah la nk cari yang ensem2..yang lawa2..skang ni ramai pasangan nampak tak padan je

mkhafiz said...

aku nak yg lawa n kaya..tak jumpa2!!Fuuuu!!

khairiyah said...

setakat luar ok dalam ko buat pe? har har har

**::CIKNUURUL::** said...

mmg xnk plih yg kacak,ensem bgai tp kalau hati depa xkacak,lagu mana tu ayeem syg oii?,.haha,.skang ni mmg ssh dh nk memilih tp kalo bab hati,tggungjawab,agama,sume tu kne la mmilih sket kot kn,.kang xberkat rumahtangge,.teehee,.

Salhah Suhot said...

tapi biasanya laki kacak memang nak perempuan yang cantik saje.jarang aku jumpe perempuan biasa2 dengan lelaki kacak berpasangan.mungkin ade, tapi tak banyak..sebab lelaki kacak ada ego yang nak dipertahankan kot?tapi jodoh memang tuhan yang tentukan..yang penting pasangan harus saling melengkapi.

Asyila Zainuddin said...

tak kisah hensem ke tak.. jnji tak curang.. ngee.. pengalaman2.. hahahaha!

.diannorhayati. said...

hi ayeem :) pasal entry ni rasenye macammane pon jodoh kt tangan Tuhan kan. jadi kite kena la terima pasangan kite. tp kena la jugak memilih. jgn la pilih yg terlalu handsome,efek kt diri sndiri. jeles yg teramat sgt nanti. jgn pilih yg rupe pecah rumah. ha,so mst ade jugak sifat memilih. rasenye pasal rupe tak kisah sgt kot. sy ni pon x lawa pon. xkan nk robert pattinson kn?:p yg pnting kite bole bwk diri dgn die. tak ari ari gado2. hee. kan kan?

.diannorhayati. said...

hi ayeem :) pasal entry ni rasenye macammane pon jodoh kt tangan Tuhan kan. jadi kite kena la terima pasangan kite. tp kena la jugak memilih. jgn la pilih yg terlalu handsome,efek kt diri sndiri. jeles yg teramat sgt nanti. jgn pilih yg rupe pecah rumah. ha,so mst ade jugak sifat memilih. rasenye pasal rupe tak kisah sgt kot. sy ni pon x lawa pon. xkan nk robert pattinson kn?:p yg pnting kite bole bwk diri dgn die. tak ari ari gado2. hee. kan kan?

Gadis Misteri said...

sepadan atau x, bukan berdasarkan rupa. tapi keserasian...

nurdani said...

ada je aku jumpa si lelaki tu nampak macho gila, si perempuan pulak nampak biasa,berisi tapi aku rasa pasangan macam ni la sweet gila.tak payah la nak kutuk2 pasangan kononnya tak sepadan. yang mengutuk tu wallahualam cantik ke idok.hik.

ayeem,aku nak kenenkan ko dengan ayam aku.tengah desperate tu

mushroom said...

x yah ada kapel lg bagus kot

Jiha said...

ALHAMDULILLAH....

Ayeem Jemain said...

jiha haha nape alhamdulillah?

Wanybunny said...

aih, entri ni lain drp yg lain lah, hehe :)

Ayeem Jemain said...

@wany haha lain camne tu eh? :D

eila said...

selalunya laki nak perempuan cantek walaupon dia x ensem!!!!

Engku Sofea said...

SUKA GILA. hehe

Umie Artoqiemie said...

wewit abg ayeem <3

H.J said...

popuan skang aku tengok dah tak memilih sangat da rupa paras..haha

dayu_myself said...

betul la tu...
pompuan mana memilih sangat..
tapi lelaki sume nak hak comei-comei,
cute mute,cantik molek..
aku tau la aku tak cute mute comei lote kan3... (jeles )

muahahahaha..gedik gila aku..

bab pahala tu, aku tak tahu nak komen ape,ade btulnya gak..kahkahkahak

adrinaqamarina said...

aku nak komen tapi bila baca ayat ko kat atas kotak komen ni, buat aku tertanya tanya sikit.



oke dah ingat. haha!


aku pun setuju, selalu nampak pompuan cantik tapi lelaki kureng tapi susah sangat nak jumpa lelaki hensem tapi makwe kureng!


ni maksudnya, lelaki demand ke ape?


-.-'

Anonymous said...

hehe..bf saya hensem saya pulak tak lawa. tapi dia tak kisah asal baik. wlpn saya tak beberapa baik tapi saya tetap bangga :D

Ainul Hayat said...

Ade je lelaki encem geprennye bese2 tapi agak minimal. Ni semua jodohkan? Yang penting sedap mata memandang..tak perlu nak terlalu mengejar kesempurnaan rupa paras. lama-lama berkedut dimamah usia gak. HEHEHE.

~syue syada~ said...

yepp ! yg pasangn tak sepadan tu bole dpt phala free bila org kutuk2 haha

Mr.Baiz said...

hehe..secocok..nice entry

SAIDAH SALIM said...

haha, suka p/s tu ! :p

Miss Kotak said...

memang byk psgn camtu.laki biase2 je..tp pompuan die cun melecun.pompuan skrg x pentingkan sgt paras rupe.siyesss...hihi

Lin Kamila said...

AYEEM, aku bagi awrd kat ko. meh amek. http://markonahdotblogspot.blogspot.com/

[sutera kasih] said...

saya tak memilih la ayeem haha

Jiha said...

'Tak terbayangkan macam mana lah kehenseman Nabi Yusuf yang kacaknya adalah separuh daripada kacak dan cantik seluruh umat manusia kat muka bumi ni. Kira kalau korang lawa atau hensem, cuma 0.0000000000000000000000001% (malas kira betul-betul) daripada keseluruhan agaknya. Walhal Nabi Yusuf punya kekacakan 50%. Tak terbayangkan jugak macam mana kecantikan Ainul Mardhiah, ketua bidadari di Syurga.'

suka ayat ni!!

Ila9591 said...

org kate pkwe ak bese2 je..
p ak kte pkwe ak hensem..
so, evealuation based on ur own eyes..huhu

hira said...

yang penting hati :) secantik mana rupa seseorang tu tapi kalau hati tak elok, tak cantik juga. huhu

shida said...

sapa rasa die ensem?
ce cube try test uji sat
http://luvabenbaby.blogspot.com/2011/03/tips-untuk-orang-tak-hensem.html

suzy said...

bg ana ... xkisahlah sapa pon yg bakal jd suami o isteri kta . yg penting , dia beriman n boley bimbing kta ke jalan yg benar . buat apa muka cantik n hensem sedangkan hati xsecantik rupa paras 2 ... klaw akhlak pon dh cantik , rupa parasnya juga akan cntik . bak kta org , 'natural beauty' (cahaya keimanan) :)
(juz pendapat ana)

hariz zainal said...

itu belum lagi kacak nabi adam yang Allah buat detail.