Saturday, August 13, 2011

Muka Aku Yang Murahan

Zaman sekolah rendah dulu, suka beli majalah Asuh. Aku kan alim. Belek punya belek majalah tu, ada ruangan sahabat Asuh. Ada gambar, nama, umur apa semua. Mata aku tertarik kat satu gambar ni. Syial je. Muka sebijik! Sebijik gila macam aku!

Zaman sekolah menengah dulu, aku tengok handphone adik aku. Ada wallpaper laki. Then aku tanya adik aku, "Eh, gambar aku ke??". Lepas tu dia gelak kaw-kaw. "Hahaha, memang muka dia macam kau. Boyfriend aku lah". Aku tengok betul-betul, a'ah bukan aku. Jilake. Takde lelaki lain ke?

Zaman Myspace, ada orang comment kat profile aku. "Weh muka kau macam kawan aku doh". Siap bagi link profile. Darnit! Memang seakan-akan.

Zaman kolej, ada student junior seorang tu lalu depan geng-geng aku. "Weh zaim. Budak tu macam kau doh! Hahaha!". Yang lain sama gelak, mengiyakan. Aku pun terpaksa mengiyakan, sebab memang agak seiras. Syilake amat.

Zaman Facebook, berapa ramai entah yang cakap "Eh, muka you ni familiar lah". Darnit sekali lagi. 'Muka familiar' lah ayat yang aku paling benci. Seriyes.

Zaman blogging ni pada aku zaman kemuncak lah. Zaman gelap! Bertubi-tubi orang terjah aku sebab nak cakap muka aku macam si polan tu, si polan ni, si pondan tu, si perempuan ni. Siap ada yang cakap muka aku macam Ain Juvana TV3. Yang nama perempuan jugak korang bagi aku. Orang lain mungkin ada 7 kembar, tapi aku ada 700 agaknya. Darnit. Emo ah aku camni. Isk isk, bye lah.



Yang kiri aku, yang kanan Pijisketch. Kekiamakan apakah ini??

P/S: Cuba jujur dengan aku, korang pernah nampak sesiapa muka macam aku?



Comments
123 Comments

123 Kokokan Suci:

Dhiya Fariza said...

Belum pernah jumpa seiras kamu. Chill chill :D 700 kembar! LOL

fatin syahirah :) said...

pernah. hahaha. nak givap hidup ke ? keh keh

Cik Galaticos Cipot said...

aku nampak muke ko cm ain juvana..
akunk ckp da hari tu...
tp aku takot ko kembang bontot bajet retis lak...

mimi fatin said...

scra jujurnya, mmg penah tgok mka sama mcm ayeem ahaha :D

Farah Tuhar said...

haha . muke ayeem mcam muka ayam terbang dalam haeder ayeem tu . huahuahua :D

Far8 budak baik said...

tu ar ramai peminat sgt..
semua nk kenal ngan kau..
jgn cakap muka cam angelina joli sudah.
hahahahaha

nashfahrenheit said...

same lah kite yam.. aku pun selalu kene.. hadui.. xbes betul kalau muke banak serupe, rase cam xde identiti lak -_-" aku nak buat pembedahan plastik!

Faiz Tapit said...

hahah. aku pernah nampak kembar ko kat reban luar rumah aku. cuma dia tak pandai main drum je.

adrinaqamarina said...

hahah kelakar pon ade aku rasa.


muka ko macam kawan aku kat fb nama zaim~ ko kenal tak?

Amirah Suhana said...

ya look familiar!

hana said...

hahaha...
anggap je la femes..
muka senang nak cam..
haha

sharifahzakiah said...

hak3 lekk laa zaim. emo lak zaim ni :) nama pon familiar okey. wuuuu larikkkkk :D

maizatul. said...

penahh! macam kawan aku farid nama dia. n betul macam ain dalam cite JUVANA !

Syazwan Che Deraman said...

eh eh..
macam kenal je kau nie bro..hehe..macam pernah jumpa je..kat mana ye.
heheh.

Yuyu Musa said...

eh muka kau macam aaron aziz

*tak jujur

aku tak pernah rasa muka ko mcm sape2 tp aku penah mimpi muka ko dulu2.eh tercakap pulak.

DylaOuhLalaa said...

serius! aku pon nk ckp dari dulu. muka kaw mmg familiar lah ayeem. haha. ;p

Cik Nursya said...

ehhh2... muke awak same mcm aaron aziz la.. ok?? puas ati?

SyazwanSarawak said...

muka cam bapak ayam.
*okbye*

Red said...

muka ko macam ayeem ayam doh XD

SyazwanSarawak said...

gurauan semata-mata.
susun sepuluh jari mohon ampun. kekeke

iMah said...

sekali nengok macam shuk, kawan aku..
kali ke2 nengok...
ow bukan bukan..

hamzah ian said...

ada,.. kat jubo aku

misz Qahirah said...

adik kawan saye sejibik cam muke ayeem ...da lme nk ckp... hehe..x sgka ayeem bnyak kmba...

Cik Rara said...

tapi kan, muka kau iras2 bruno mars sekali imbas.. *jujur ari hati*

cik Beskod said...

owh muka mu mcm Muhammad Zaim bin Jemain :) heheh

jgn marah.. ok honestly muke mu mcm muke schoolmates cik beskod dulu la huhuhu

budaksetan said...

ain juvana?KAH KAH KAH

h A n Y S said...

ada, tp gelap skit ah..


bangla mana ntah hari tu, lupa pulak nak tny nama dia,


HAHAHA;p

AISHA INANI said...

aku nak cakap muka ko macam ayam. ;p

Meen Ramsa said...

rasa nya xpernah jumpa lagi orang muka macam hang ayeem. haha..:)

alepridz said...

aah laaa cam familiar lah.... wakakkaka :P


JEMPUT SINGGAH BACA ENTRY ALEP YER...
FESYEN PELIK!

cik dila said...

tak pernah lagi setakat ni!

Nalisa Syahira said...

pehhh , hot kan , mmg lah . HAHA .

pEacEmaKer said...

nape slalu letak pic tyme men drum tu ? :P

.diannorhayati. said...

hahaha. kelaka la. orang laen ade 7 je. ni 7 ratos. mcm nash cakap,buat pembedahan plastik la. lol :p

Shahbri said...

PERNAH.. muka macam pak.don jer..haha

syahiraaghani said...

ade! haritu , memang seakan akan lah . tapi pikir balik , aku jumpe kat n9 . kau plak dkt klang eh ? area slngor lah kan. so , xmungkin lah ituuu kamuuu~ hahaha

tiqaa said...

belum lagi.. dah jumpa aku btau! hehe.


aku pon selalu kena. siot! aku pon same mcm kau. semacam anti dengan perkataan 'muka seiras macam....' LOL.

Cik Ca'ah said...

kahkah
betul weh,
muka ain juvana tu ada iras2 hg
serius
femes ahh hg.
hhaha

ummi.nur.atirah said...

skali tengok cam ayeem..
dua kali tengok cam ayeem lg..
tiga kali tngok..ade meh dngan fatin liyana..ops!! hahaha :)
terima je laaarr...

Nina Athira-misu said...

muahaha,,manyak betoi kembar dia!!

Ayeem Jemain said...

@shahbri sial pak don ko bagi aku. haha

Chempaka Sari said...

ain juvana tu bukan perempuan lahh!!! huhuhu

shera haifa said...

haha.. semua org nk photocopy muka ayeem.. yelah retis kan.. tu yg ado 700 tu.. org lain ada 7
=)

Eyka said...

untggg laaaaaaaaaaa ade kembr seiras! hahahaa:P

#eyka dulu prnh kena cmni...siap kembr eyka itu dudk satu klas lgi waktu darjah 4 itu wey..sampai slh panggil bagai....kimak tak kimak wey? haha:P

okbai :)

DAUSPOZI said...

Aritu ada tgk sorang pornstar kat web ********************... Muka macam lu la beb.. fuhh, gua ingat lu dah jadi pornstar, sekali nama dia "Mark Yama"..

Ayeem Jemain said...

@eyka woi! mencarut!! aku sebut kiamak. lain. bukan kimak. ayoooo~ haha

@dauspozi sape tu mark yama? aku google tak jumpe pon? haha

~eZmALiZa~ said...

ohh..ni ke ain yg gagap tu? eh..comel gak eh. haha

Ayeem Jemain said...

@ezmaliza haha celah mana comelnya. tgk betul2 tak sama pon dgn ain tu. fuhhh

Solihahazahar said...

sikit tak hebak jeee gile ramai kembo hahahaha. kembo siam ke kembo Malaysia ni???

ked said...

ntah3, yang kat ASUH tu a sebenanye boypren adk ko, merangkap yg kat myspace tu lak serta die jugak merupakan junior ko. kalau gitu kan yeem, bru seorang yang same. hehe

Ayeem Jemain said...

@ked hahaha mungkin jugak. tapi tak mungkin lah. haha. <-- keling

ainaa said...

hahaha, sumpah lawak. takat nie tade lg lah yg mke familiar. lepas nie nk ckp muke zaim special lah ! kehkeh

Farhan Hanif said...

muka kau mcm brad pit doe...series...hahaha

gadis melayu said...

kira ok la dikatakan muka sama ngan lelaki laen.. klu dibantainyer jumpa muka pompuan yg sama ngan ayeem.. lg la x leh belah.. hehehehe..

SperMAtids BloG said...

muka ko macam awek aku! adakah awek aku bakal jd awek ko! orang kata muka same jodoh dekat..
haish!

Wadi AR said...

oke la ade kembar. murah rezeki yam

Ayeem Jemain said...

gadis comel haha tu org bawah tu dah cakap

sperma hahaha bior betol?? camne lah rupenye tu xD

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

untungla ramai kembar..haha

AnisZahra said...

Muka kau familiar gila. kahkah tolong la marah skrg. :p

ENCIK TIKUS said...

muka macam anita sarawak... ada hati kata muka macam aaron aziz... ceih..

difficult easy. said...

so far, tak pernah lagi jumpa yang seiras. haha. tapi mungkin jugak kot sama dengan ain juvana tu. haha. :P

deylaSUPERB . said...

mwahahhaha . lu kiut cket dr ain juvana kott . haha .

lisa said...

ada adik beradik kembar kot ni. haha

Asyila Zainuddin said...

haha.. tak nampak mcm familiar pun.. tapi ok ape, bukan muke murahan, muke femes tu.. kekeke..

deeya said...

a'ah memang pun neriban kembar kau .. tu haa ayam kat reban bersepah . hahaha !

ainie yusof said...

muka ayeem ni familiar la.. hhehe

ainie yusof said...

muka ayeem ni familiar la.. hhehe

fairuz said...

kesiannya kau. aku setakat ni baru jumpe sorang. yang lain tu mungkin di luar negara gamaknya. hahahahaa pesen muke omputih orang kate.





kbai

Saddila said...

entry sentil la ayeem .
walaupun ada 700 kembar , ayeem tetap comel kan .

hahahaahaha . okbye !

bighagenjo said...

haha! org biasanya tak kan perasan muka dia sama dengan mana2 org, tapi kau ni manjang perasan je org tu seakan kau. dasyat eh, tapi gmbr last tu.. mmg seakan lah, dua2 tak kacak. sedih.

Alip Apai said...

ak nmpk muka ko seiras ayeem ayam r..

oh mmg ko pun!!

patut la semcm..

Pijisketch said...

cegampang, nak promote kehenseman au x bagitau! hikhik :P

Edy Fee said...

masih agy kne samekan ngan zaim kew..takpe..femes sikit

khairiyah said...

LOL ! 700 kembar..

ღ p!nk veLvet ღ said...

hahaha~ bab muke same mcm komeng/ain (juvana) tuh mcm ade betul gaq :P

Aujinz said...

aku rasa kau kena klon laa Ayeem..
hahahha..

ada kau tabur sperma kau kat mane mane?..
wakakakakaa...

Nur Wani said...

Muka Ayeem macam muka kawan abang saya. Haha xD

arek said...

cam komeng a.k.a ain juvana laa...

HafizRahman.com said...

aku jumpa mak cik kat bazar..dia mengandung....anak dalam perut tu muka sebijik cam ko..wahaha

e z z a t y said...

baru pasan..muke same cam ain juvana..HAHA

MissVanilla said...

setiap kali org kata awk tu muka mcm org lain bermakna diorang masih ingat tentang awk...

cik ziqa said...

ahaa..ada ada..ada membe sama muka cam ayeem kat poli ziqa... :)

esul said...

haha!! ayeem d merata2 tempat!

Ain Zulaikha said...

ada, kat kolej :)

Lea IsNaw! said...

dgr citer ade 7 org muka sama cm kita

dh cukup 7 org belum?

dayu_myself said...

weyh..
mke ko macm hamzah ian la...erk..
btul ke??ke mata aku rabun haaa??
hihihihi..

bes pe mke familiar..bleh men tipu2..muahahhahaha

amy syahirah said...

haha ! ayeem2 . =)

Qema Amaya said...

woit zaim!!! muke engko sejibik mcm ayeem ayam blogger femes *tangan di dada mata ke atas* dooowwwwhhh!

Peace yaw,
Qema Amaya

Ubi Kentang said...

hehe...
adoih la..penah gak wat entry cmnih..
muke aku pun ramai gak kate penah nmpk n sume majoriti lelaki ok..kite serupe tp x same..ahaks

dya mohamad said...

kahkah.ain juvana yg gagap tu?napa gtau?kalo tak orglen takkan tau.tp sbb ayeem dah gtau,dya nak gelak smpai lusa.hahah:D

icagocha said...

weh kt kampus ku de version ko yg main ragbi..hehehehe nk ltk pic kt sini x lps..ko tgk kt wall fb ko je ea.. hehe tp ie pny bdn ag tough dr ko la.. :P

sYafIk-wAy said...

siapa kamu ? wakakaka

DaYaH JeLitA said...

ain juvana!!!! yeahh!!! mmg tepat..muahahaha

ieyza afieyna said...

haha.. bnyak giler sampai 700..huhu..
xpnah agy jumpa mcm nie pun. hee

Umie Artoqiemie said...

Muke ayeem cam M DAUD KILAU.

Mish Apple said...

aah . . sangat familiar . . selalu jumpe . SELALU . S E L A L U .

@juera said...

ak x leh blah bila ada amoi tu ckp mcm ni kat ak "eh muka awk ni mcm kwn sy..sebijik la" ceh..amoi ni nak kena sekeh dgn ak agaknya..hu hu..agak2 ler kan..kui kui..

Sufy said...

hahahh..alah ayeem, sabo je laa...muka hero slalu mcm kau..:p

sofeafaudzi.photography said...

sabau je lahh... tp siyes gak muka u memang familiar. i spt pnh n sllu nmpak muka mcm u somewhre

[sutera kasih] said...

aahhh lahh..mcm muka Ain juvana hikhikhik

yaya_flanella said...

serupa doe macam kes aku. so aku rasa muka aku bersepah. senang cite. =.=

Engku Sofea said...

ayeem. memang demmit lah. sama kot muka :P hahaha

zatiey winky said...

ayeem..... mang mke sme cm blak aq doh,... dah la aq pon pgil dea ayem jgk.... hakkktiu..:D
nseb tu bkn ko~

Dhiya Fariza said...

http://missgapytukarurlagi.blogspot.com/2011/08/bila-blog-kita-minat-sertai-tapak-kita.html

read this if you have enough time. have a good day :)

Rtp Farra Arisha said...

so, u're everywhere. hhaha.
serious, i never meet yet persis wajah kmu, ayeem!!

Cik Eka said...

memang macam ain..huahuahua

ashikinzulkefli said...

a'ah la, muke kau macam komeng juvanaaa tuh. HAHAHA

izy said...

abg ayeem tetap abg ayeem walaupun ade yg serupe sikit, chill lah :) senyum sokmo ajaaaa

Affan said...

hai ain haha

wannurfazrini said...

hye Ain , nak kenal leh ? hahaha

faiz said...

ehh..yg main drum 2 macam kenall laa..siyezz.. belajar UITM s.alam ke?? kalau bukan, salah org laa kott..pelanduk 2 serupa

Ayeem Jemain said...

faiz haha yg drum tu aku lah. aku baru je nak masok uitm shah alam woi. belom daftar pon lg. haha

Robot | Sakti said...

lu ada satu jer bro.

tak ada yang lain sebagai ganti..

hehehe

syasya said...

eh eh muke u!!!

Dunia Landax said...

BHAHAHA..muke kau x unique..senang sangat seiras.huhu

misz sheyla said...

haah la mcm ain juvana...yg panggil komeng tu...

Isteri Encek Bard said...

pernah, pernah..cam ayam jantan.. hehhehehhehehheh

Akmal Tajudin said...

serious tk pernah jumpa.. jujur..^__^
hehe

Asha Shalina said...

mcm ain juvana. serious.

★♫ Ct Hajar ★♫ said...

ayemm ayam muka awk cam ayam goreng kfc


nyum nyum nyum


hik hik hik


gurau je

miera luvimy said...

ada2.. mcm komeng juvana tu la~ haha

cacing kerawit said...

muke ayeem mmg ade same ngan sorg dak kolej aku. aku siap tegur lg,, ayeem ker? err,, adek ayeem ke? dan dgn slamber nyer dier mnjwab,, "sape 2? tak knal.." haha

Syat0za Zai said...

pijisketch ke tu? hahaha :D
weh, blog piji dah xde :( nape...