Friday, September 30, 2011

Esei UPSR : I Sehelai Spender



I sehelai spender, yakni seluar dalam untuk para lelaki. Jadi, sudah semestinya lah jantina I ni pun laki kan? Erm, nama I Renomah, singkatan untuk Renovate Rumah. Bentuk I segi tiga, tapi I bukan ahli Freemason peringkat ke-33 ya. Warna tubuh I adalah hitam, dan diperbuat daripada kain berkualiti tinggi. I tiada apa-apa kecuali dua lubang hidung serta mulut yang fleksibel dijahit dengan benang getah. Saiz I pula adalah M dan I berasal dari Paris, Perancis. Tu sebab I ni high maintenance sikit siap ber I U lagi haa~ Kelas I ni kan, jah.

Kemudiannya I dieksport ke Malaysia dan dipasarkan di EAON Joscu Bukit Tinggi, Klang. Harga I RM50. Tapi bukan I seorang saja lah dalam kotak tu, ada lagi dua orang teman I. So, dah hampir sebulan duduk di rak jualan tu, akhirnya ada seorang hamba Allah ni mencapai dan membeli kami. Rupanya sungguh tampan, badannya pula tegap. Baunya sangat harum, perfume Hogu Buss ni. Tapi, malangnya dia jalan seperti seorang perempuan.

Oh shiat, adakah ini yang dikatakan gay? Pertama kali I lihat tau. Walaupun I ni ber I U, tak bermakna I gay tau! Nauzubillah, dilaknat tahu?? Apa lah nasib I apabila dimiliki lelaki ini? I sungguh risau, tak lalu minum apatah lagi makan. Mandi pun tak basah. Tak lama kemudian, baru I tahu namanya Mejah, tapi rakan-rakan panggil beliau Mew a.k.a Miu.

Tiba suatu hari di bilik Mew, Mew membuka kotak tempat I tinggal. Dia ambil rakan I lalu disarung kedua kakinya menembusi kedua belah lubang hidung teman I. Yang tak tahannya kemaluan Mew tersekat di anak tekak rakan I tu. Oh mak guard, rakan I tu nampak kelemasan! I bersyukur kerana bukan I yang dipilih Mew. Namun, I sedar satu hari pasti akan tiba giliran I pula.

Selang beberapa hari, Mew menuju ke kotak kami lagi. Tinggal berdua je masa tu. I berdoa supaya Mew tidak memilih I sebab I tak nak alami apa yang rakan I alami hari tu. Lagipun I tak bernafsu langsung kepada lelaki. Geli kot benda tu masuk dalam mulut! I bukan gay! Tapi, nasib I malang. Mew memilih untuk memakai I.

I nangis teresak-esak. I menggigil ketakutan. I tak mahu dilaknat. I tak nak jadi gay! Mew mengibas-ngibas tubuh I. Sedang direnggangnya mulut I untuk disumbat kaki, I cepat-cepat mengoyakkan mulut I sendiri sampai lah I tidak bernyawa. Rupa I dah takde rupa spender dah masa tu, rupa layang-layang mungkin ada. I dah tak boleh dipakai, dah koyak rabak sebak. Lalu dibuangnya terus I ke dalam tong sampah. I tak kisah jika kehilangan nyawa sebab I mati dalam mengelakkan diri dari maksiat yang songsang.

P/S: Kesimpulannya, janganlah pakai spender.



Comments
77 Comments

77 Kokokan Suci:

Asyila Zainuddin said...

hahahaha.. dahsyatnye imaginasi..

.diannorhayati. said...

hahahahha.

mati syahid?


puiiihhh =.='

Nur Aliah said...

HAHA

cici tembikai said...

laa -_- sesungguhnya dia patut meneruskan tugas dan tanggungjawab yang diamanahkan -__- tak amanah la spenda tu

maizatulsuraya said...

ayeem sawan semula! HAHA!

Wadi AR said...

brand ape yam?

Eera Shera said...

nasib la sape suruh ko jadi spender

Mr.Baiz said...

hahaha mati syahid???musykil..

Akim Iqbal said...

Aku pakai seluaq pendek jer.. hik3

wannurfazrini said...

hahha macam harammm la spende pun x nak dilaknat!

gadis melayu said...

jusco bukit tinggi.. kedai mana satu..?? huahuahua..

ieyza afieyna said...

haha.. lawak2..

tamatlah riwayat spender tu ek..huhu

Syat0za Zai said...

mati syahid? puek~

♥ norlida ramli ♥ said...

hatdoiii..mati syahid la sgt...=__='

anGah said...

nape nama mejah? hahaha

miratun madihah said...

sian spender tu :D

isma said...

spender mati mati shahid??? hahaaahhaa

jieha nasir said...

pakai boxer je. senang. haha :))

NURUL NADIA ROSLAN said...

zaman sekarang tak pakai spender dah. orang pakai bokser haha

Kamil Kahar said...

aku xtawla nk kasi A+ ke...nk kasi fail ke...nk suh dak yg wt karangan ni jmpe pengetua...wakaka...

ain hamiza said...

hahaha..kompem bengang hamzah ian bace nie! huhu

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

Hahha bodo... lawak gila kot. Ayeem ko belajar mana r buat esei camni, mesti cikgu BM kau menangis kot...

Eyra. said...

Malu ya a auuuu tak pakai spender.

YOUsoF said...

Sanggup Ia mengorbankan nyawa demi mengelak maksiat...



Aku belum pernah ada jenama renomah tu lagi.

xanders.co said...

tak boleh blah. haha. imaginasi stai gilaaa

cik naddya said...

hahaha. nasib sepender2 sedunia..

Anonymous said...

jgn kate mew a.k.a miu x tuka spender smpi berhari2 la..haha..siap selang beberape hari tu bru nk g kt kotak spender tu balik..hoho

aza said...

hahahah...kcian soender tu matti syahid...

Bella Bell said...

hahhaa.. gila hebat imaginasi lu..

Dhiya Fariza said...

Mejah?

Qish Darleena said...

Salam ukhuwah.. first time jejakkan tangan dan mata ke blog Ayeem Ayam. :) Hihi. Entry abang memang terbaik and always being embedded with your funny sense of humour. Menyebabkan saya sengih sorang2 dan terlajak online sampai pukul 5 pagi. hee. Syabas Abang Ayeem Ayam. Moga terus sukses dalam dunia Blogger tanah air. :)

QishDarleena
http://bungaespadrilla.blogspot.com/

Fara E's said...

menakotkan =='

bighagenjo said...

eeeeeeeeeeeee, korang memang malas pakai spendar sebenarnyakan. haha

Amin said...

imaginasi petala ke lapan! haha

nazirulhazwan~ said...

cilake punye cerite;p

chiah_ismile said...

e2 la prasaan spender laki sbnarnye ea...sadis...mne mejah??hahaha

khairiyah said...

ish.semakin hari semakin terok la tajuk esei UPSR ko nie ayeem,hahah.
rosak otak budak2 nanti,keh3.

| RoziAhmad | said...

mew?? eeuuuu.. dah macam nama kucing. kahkahkahkah

Namee Roslan said...

hahahah, kelakar gila ! tp zaman skang dengair cite laki tak pakai spender. boxer pulak. haha/ siapa pakai spender tu memang bagus , pembersih.

O'gosh said...

jadi pakaila boxer...berangin gitu..

Aujinz said...

tak pakai spender American sikit... koh koh koh

faten osman said...

ahahaha.. insyaAllah syahid yeem.. haha

Heidi Shafiq said...

cegampang..

Ninie said...

eiuwwww

Ekinn Zhareef said...

arghhh, pakaila g string , kelas kau ayeem!!

aQimie Ceplos said...

HAHAHAH!!!
lawak la.
harap2 spender tu mati shaid. kah3

Nur Aischa said...

hahaha agak shengal sikit post kali ni. kuat betul imaginasi ayeem ni. HAHA

Nur Aischa said...

hahaha agak shengal sikit post kali ni. kuat betul imaginasi ayeem ni. HAHA

Ayu Aurora said...

lelebihnye emaginasi..

:D tapi mmg lawaks , haha

♥ MS ♥ said...

peh! kelas punya imaginasi. HAHA

Anonymous said...

Lawak bro. Kau memang style :) Pandai buat org ketawa. Tapi bro , aku rasa entry kau ni mcm memprmainkan agama. Sorry,tapi pd pandangan jelah.
"Nauzubillah, dilaknat tahu??" <-- harap bro fikir pnjang kay sebelum post. Btw, aku ni tkda lah alim sgt , cuma mengingatkan. Sorry kalau kau taksuka :)
Wishing you goodluck in your life :)

yo87 said...

Banyak betul info menarik dan berguna dekat sini. Thanks. Nasihangit dah linkkan blog ni. Kalau tak percaya, boleh check dekat sini.

http://nasihangit.blogspot.com/

Nanti share lagi yer info yg menarik. Hehehe :D

Ayeem Jemain said...

Anon nape mempermainkan pulak? Sbb esei sblm ni pun byk je guna word astaghfirullah apa semua. Cam takde ape je. Tak kisah lah org lain nk ckp apa, asalkan aku takde niat langsung nak mempermainkan agama aku. Dilaknat tahu? Anyway thanks for your opinion :)

amy syahirah said...

HAHA !! bapak ah kreatif giler ayeem nie!!! imaginasi tinggi . tak terjangkau dek akal . mesti masa skola2 dulu ayeem ni pelajar pandai kann??

Memori Kekasih said...

hahahaha!!...
bangang giler...satu opis akuh gelak bace bende alah neh...!

Edy Fee said...

eh ade lg karagan upsr.hehehe lame tak tulis krgn jenis mcm ni

syirah rasid said...

hahahahaha! tak jadi gay, yg jadi mangsa ialah mejah. -..-

maizatul. said...

aku musykil. mejah xkomen ke entry ni? kahkahkah

❤ eyeme ❤ said...

huhu..terbaik karangan ni..a terus bagi lps baca intro and ending..body xyh baca pun kompem lulus!

Mohammed Faizal said...

imiginasi bak seperti budak baru mimpi basah...haha, kalau cikgu sekolah rendah baca esei ni, memang ko kene kaunseling kat sekolah

Dr Zatiel Ismail said...

ihh nakal sungguh hihi

hamzah ian said...

babis

mohd nabil said...

macam harammmm

LiPoNg said...

hahahha ~ siot eh ! klu xpkai spender nk pakai apa ? hahah ! harapnya , c spender brand renomah tue mati syahid ! hahah !

milo said...

haha.boleh plak wat cerita spender..kalo dak upsr buat ni dpt gred ape ah? haha

ctpayong said...

haha ayeem gilooo

Anonymous said...

ayemm ko mandi bogel x?

Saiazuan said...

lol xD

HafizRahman.com said...

gampang!!..haha

Nani said...

bengong!! haha xD. kesimpulannya jgn pakai spender ye?

salwaismail said...

hahaha pandai2 je jangan pakai spender. :D

Polapan said...

Haha aku baru terjumpa blog ko nie semalam..and da khatam dari entri first sampai latest

blog yang best untuk dibaca, rasa macam penulisnya sangat jujur dalam berkarya..

Anonymous said...

Bagus imaginasi ko... hamba allah pastu kasi dia gay .. Lawak pada2 la nak dilaknat2

Ayeem Jemain said...

anon apa masalah ko ni? ko nak sokong gay ke camne? ko nak kata gay tu tak dilaknat ke?

rozeeta rashid said...

hahaha!! bengong!!

mastura aziz said...

hahahaha! style wei care ko perli!

Anonymous said...

hahahaha,,,ape la.....