Monday, September 05, 2011

Tahukah Korang? #3

Entri lepas - Tahukah Korang? #2
1. Tahukah korang tanpa Aidilfitri, susah untuk orang kita melafazkan perkataan 'maaf' yang biasanya digantikan dengan 'sorry' sahaja?

2. Tahukah korang dodol semakin dilupakan masyarakat Melayu kita ketika Aidilfitri dan akan pupus dalam masa 50 tahun lagi?

3. Tahukah korang Siti Saleha (Nora Elena) adalah adik kepada Sam Bunkface dan bekas awek kepada bekas penjaga gol negara, Syed Adney (adik Sharifah Sofea), selain dia adalah bekas pelajar SMK Methodist Girl School, Klang?

4. Tahukah korang, dalam dunia blog, ramai blogger menjadi talam dua muka bila dua pihak bertelagah dan menggunakan gelaran 'atas pagar' untuk nampak suci?

5. Tahukah korang, setelah dua tahun menyingle, kredit telefon yang terkumpul sekarang adalah RM130+ dan aku memang dah boleh boleh mintak 5 6 nombor telefon awek dah?
P/S: Awek cun sila PM nombor telefon. Kbai.



Comments
82 Comments

82 Kokokan Suci:

lyndaz said...

sorry..baru tahu semua...
HAHAHAHA!

Shawn Razaleigh said...

yg no 5 tu boleh transfer kat gua sikit kot..awrr

KhuZa SunshiNe said...

perrr..byk kedit bro...share2 la...;D

Lynn said...

huh..!! RM130++ ? banyaknyer..!! mintak ckit..ngehehe

alepridz said...

memang betul aku tak merasai dodol pon tahun ni...

Roti Telur said...

japgi itew pm abam ayeem..kikiki..

Mr.Baiz said...

betul tu yang no 5 tu kasi aku sikit ayeem

AkU bUdAk pRoGrAmMiNg!! said...

Ahahaha...macam2 la...

.diannorhayati. said...

yg last sekali tu,jom share :D haha

Wadi AR said...

gua cun. bai

AkU bUdAk pRoGrAmMiNg!! said...

macam2 betol...hahahaha

budakampung said...

bila mengouple RM130++ tu lesap dalam masa 2 hari je..hahaha

cik kumbang said...

hahaha

mate saya bulat said...

cakap je lah nak nombor tipon aq. HAHA

Nafisah Ruslan said...

yang tang dodol tu mungkin betul tapi harap lah tak kan dilupakan.. sebab dodol sangat sedap!

Mish Apple said...

maxis ke ?

Farhan Hanif said...

yg no 5 tu sama la ngn aku tapi takde la smpi 130 ringgit...aku topup 1o ringgit boleh tahan smpi 4 bulan weyh...hahaha

jieha jamal said...

eh..ak selalu ckp dodol pe..itu makne ak x lupe dodol lah...pish yoh..

h A n Y S said...

byk gila kot kdit terkumpul kau? bak mai half! ;D

Syafiq Salim said...

hang kutuk aku ea ? *tetibe*

Kepala Manchiss said...

banyak kot nombor tepon kat belakang pintu tandas awam.

DaYaH JeLitA said...

share 5 hengget bleh? hehehehe...

Syat0za Zai said...

dodollll!

nina athiramisu said...

nak dodol..

adrinaqamarina said...

okay, bulan ni tak payah msg mama aku suruh topup dah sebab ayeem macam kaya kredit :P


aku tau dye adik sam je tapi tak tau dye ex gf syed adney tu ;p

ha ko lupa satu benda, dye isteri kepada seth tan :P

cik Beskod said...

999 tu number saya haha 24 jam pasti diangkat hahaha.. call lah anytime anywhere hahaha...

hamzah ian said...

awek cun? punggung hang

sofeafaudzi.photography said...

RQ10 ehehehehe

Achik SYIDA said...

baru tahu :)

beLLa said...

mak aih. byk betol kredit. kau bg no, aku mintak share topup eh? HAHA.

gadis melayu said...

no 5 tue pnh jd kt atia.. tp syg rezeki xde enset ilang skali ngan keditnyer.. redha jela.. erm..

puteri said...

dodol --' teringin nak makan dodol . tapi nak dodol yang pure . tak nak pakai mesin .

ked said...

tahukah anda, point yang kelima merupakan point utama entry ni?

Yanayo said...

ceh dah single topup watpa banyiak2.. haha..

Liyana Aziz said...

x kisah point lain, kisah point last! celcom maxis digi???

Ayeem Jemain said...

nombor maxis hehe

shatooman said...

nombor telefon gay ko nk x?? hahaha

irza said...

tahukah korang bile seorg prmpuan itu tetibe pm ayeem sbb nk krdit drnye cnfrm x dilyn...hihi..dan mngkin akn dianggap prmpuan x tau malu...=))

FaKArePa!n said...

y kdit trkumpul tu pling mnarik..

Hashira Yusoff said...

dodol bkn nk pupus tapi rkyat msia dh pndai jga kesihatan sbnarnya..hehehe. :P

♥CIK SHA♥ said...

bnyknye kedit!!share share..;p

ema サニ said...

hahaha..apeeeeee daaaaaa

Alip Apai said...

Hai, saya gadis cun bermisai. Nak kenal boleh?

Nur Salsabilla said...

Siyesly, bila single. Kedit jimat. Takde heran nak buat report ke fakwe/makwe lah katakan. hooyeehh!

chiah_ismile said...

thun ni xjmpe dodol pn...haiz!raye pn cm xraye..

Robot | Sakti said...

mak aii..banyak kredit.

tak jual topup dah ke?

haha

deeya said...

aku tak cun tp nak bg gak nom pon kat hang boley ..

syirah rasid said...

kah kah kah.


yg last~ grrr buleh buat share kedit

mish eden said...

dodol tempat eden tak sodap..mmg patut pn xde...hehehe...asal byk no kdit? meh cl eden...bg luak sikit...hehee

Anonymous said...

0104212129

Umie Artoqiemie said...

RQ RM50 AWEK CUN send to AYEEM HENGSEM

miratun madihah said...

boleh share top up tak ? haha

tcher_vera said...

gn buat tepon mak nnti.. :)

Nia Ridzwan said...

pergh banyaj kredit. cer transfer rm10 ;p

Pocket said...

1) ala, macam la sekarang ni dok mintak mahap masa raya dok pikirkan semua kesalahan lalu pon,
dah jadi culture dah kot. AyatTemplate

'Selamat Hari Raya, maaf zahir batin.'
masihkan ada makna?

heheh, pocket mintak mahap kalau ayat diatas menyinggung, betul ni, mintak la mahap sesangat :D

aL-kiSah Se0rAng BelLa said...

bnyk gler kdit...bak la sikit..kongsi2:)

Anonymous said...

ko ni bapak horny...bodo...

Ayeem Jemain said...

mak enon: nenek ko lagi horny kot. nenek ko ada no fon? nakkkkk

IQ = Iez Qis said...

ayeem, kat sni aku still mkan dodol, da dua buah rumah yang aku singgah ada hidangkan dodol...perghh~~ sedaaappp~~

Danial Razak said...

yang no 5 tu tak leh blah..mungkin boleh buat hypothesis kot..

kredit orang yang single jauh lebih banyak dari kredit orang couple.hahaaha.

merahitujambu said...

baru th kot..ahahaha...tpi apa yang di katakan mcm betul kan

kura said...

tahukah korang yg ayeem sedang mengendeng nombor hp korang. eh. hahaha

Tasha said...

tahun ni x miss buat dodol :P

Aujinz said...

tahukah korang, si Ayeem sebenonya nak kan no telefon awek sahajer..

Hamdan Ramli said...

abam nak no pon... haha

wannurfazrini said...

nombor dah inbox kat fb. thanks :D

Asyila Zainuddin said...

share la sikit kredit tu.. haha..

anGah said...

gay ke? hoho

Mira Z said...

Saya setuju dengan no 1 tu. Agak aneh bila kata "Maaf maaf" instead of "Sorry sorry" in our daily life.

*trus nyanyi lagu Super Junior Sorry Sorry lalala~*

Affan said...

jangan lupa transfer sikit topup. paling kurang pun 30 lah. thanks

fairuz said...

maaf nak tanya. macammana boleh terkumpul kredit mcm tu? kalau tak guna kredit rm10 contohnya, perlu ke topup lagi? HAHA faham tak soalan saya? kbai

Ayeem Jemain said...

fairuz sebab setiap bulan topup rm30, tp guna sikit je hehe

Faiz Tapit said...

sharifah sofea tetek mantap woi.
boleh lemas

Rtp Farra Arisha said...

dodol..sedapnya..eheh..

byknya kredit..share2 la dekat orang lain juga..hek hek..

Namee Roslan said...

ayeem, tahu kah anda..gua pun dah mula benci benda yang kamu benci juga. tahu kah anda, gua dah meluat dengan benda yg kamu benci...

paham? kalau tak paham pm inbox. haha

SyazwanSarawak said...

kredit manyak boleh layan awek satu lori tu. kahkahkah

chemay said...

banyak benor kedit hanggg.
share2 mehh
:P

aiko farahshahida said...

maxis ke celcom?

nak request kredit nih!

SoutulMujahid said...

tak perlu ambik tahu fakta mengarut ni. hahaha

fatin syahirah :) said...

i cun. i dah pm number. call cepat. kbai

bighagenjo said...

haha
kemain lagi ko tau pasal si saleha tu eh...
stalker ehh

biskut chipmore said...

no3 tang SMK Methodist Girl School Klang tu aku suka sebab dia satu sekolah ngan aku.. ngee..

nak tambah satu, siti saleha juga mempunyai seorang adik perempuan yg bernama siti rohana yang xkurang cantiknya spt kakak dia..