Wednesday, October 05, 2011

Manusia Takkan Pernah Puas

1. Yang gemuk minum jus mate 5 sebab nak kurus. Yang kurus pulak minum Appeton Gain Weight sebab nak gemukkan badan sikit.

2. Cina nak mata besar sebab nampak kawaii, yang melayu pulak nak mata sepet macam amoi so that boleh letak nama Facebook "AhMoY cUmElz".

3. Bila single, rasa sunyi, rasa nak couple. Tapi bila dah couple, rasa terganggu, rasa nak single pulak.

4. Bila perempuan tu tak bertudung, orang lain mengumpat-ngumpat cakap pasal dosa. Bila perempuan tu dah bertudung ngumpat-ngumpat pasal niat/keikhlasan bertudung pulak.

5. Bila Ayeem Ayam melucah, ngumpat-ngumpat "Tak tahu malu betul". Bila Ayeem Ayam dah berhenti melucah, "Hipokrit lah mamat tu". *rekaan, takde kena mengena dengan sesiapa.

6. Bila hujan, marahkan hujan, jam lah, basah lah. Bila panas terik, mintak hujan turun pulak.

7. Bila berak cair (cirit birit) salahkan yayik, bila berak keras (sembelit) pun salahkan yayik.

8. Bila dah kerja, rasa macam nak study balik. Bila dah study balik, tension rasa nak kerja balik pulak.
P/S: Yang last tu aku lah hehe.



Comments
83 Comments

83 Kokokan Suci:

anGah said...

first

Nin Ahmad ツ said...

hahaha.senang cerita semua aku setuju.hahaha

cikmegipama said...

manusia..manusia...

anGah said...

hahaha.. baru baca.. ekeke

B'licious Boutique said...

betull !

mohd nabil said...

apa pandangan kau, kalau kita dah berusaha gila gila untuk mengekalkan satu hubungan tu, tapi last last, the other side yang mintak clash ? haha kau faham ke soalan aku ? sorry takde kene mengene :D

Ayeem Jemain said...

nabil haha aku paham. mmg pedih, tp dah dia tak nak kita takleh paksa kan. anggap je lah takde jodoh. steady bro :)

nurdani said...

manusia tak pernah puas.hehe. aku tengah nak besorkan badan dgn gain weight.agagaga

JIJI YU said...

aku tak salahkan yayikk

EmanTheHalia said...

bila dah jadi manusia sibuk nak jadi ayam leh x? ahhaha

mohd nabil said...

hahahahaha , pedih en ? aduiyai , okay la thankyou nasihat , sorry aku jiwang sikit :D eh banyak . (:

Akim Iqbal said...

demmit.

Akim Iqbal said...

YAYIK !!

Ayeem Jemain said...

nabil haha think positif je. mst ada hikmahnya punye.

Nur Aischa said...

haha setuju dgn semua point atas ni :)

Syazwan Che Deraman said...

ramai manusia seperti di atas..

aiko farahshahida said...

manusia. hahaha.

biasalah. tak pernah nak puas.

err.. ni dah tengah malam. terasa nak je cepat siang..

:)

azrijohan said...

agree ngn kau bapak ayam

Amirah Filzah said...

setuju (:

♥ norlida ramli ♥ said...

haha..mmg sume betul..aku yg 1st. nk gemukkan badan mkn gain weight! muahaaaaha!!!

DaYaH JeLitA said...

yayikk tu ape? apesal aku tak taww??

amy syahirah said...

ayeem , ayeem , ayeemmmmmmmmmmmm .

Jamban Comel said...

yang taik tak leh blah hahaha

peep said...

mmg fuuuu..

SyazwanSarawak said...

baik jadi ayam, ye dak? -oo-

aimie amalina said...

nasib suke berak
so x mrh yayik
hahahaha =p

iejjah said...

haha....yg berak 2 xley blah....yayik?? ak xtau bnda pe 2..haha...jakun :P

N said...

aku pon yang last..

xanders.co said...

semua manusia mcm tu...

haha, yg num 8 tu sama laa kita. dlu dh elok2 kerja rasa bosan nk sambung blaja. skrg dh dpt blaja,mls plak baik kerja dpt duit. sng hati. hahaha

Eyka said...

gua pon macm point kat ats.
okbai :P

ieyza afieyna said...

betul tu.. manusia xpernah puas dgn ape yg die ade..

aienhashimm said...

second .
(:

By Syahidaa said...

Manusia kan? memang cenggitu. muahiho :>

IQ = Iez Qis said...

yang last tu mmg aku tau itu ko~ haha!

ntah la, xde kne mngena dgn idop aku~ lalalalala~

arora said...

setuju!

|| A r a W a n i || said...

Ahahaha..
Manusyia mmg macam tu lah~~
Haih!

Leya said...

yang last tu...cuba buat belajar sambil keja...tengok puas ke tak....huhu that's what i'm doing now...puas beb!puas nak menghabiskan.....

faten osman said...

mencikk yayik keras~~ psffff
setuju la yeem :D

bighagenjo said...

aku sokong semua. hehe

reenapple said...

no 3.. hahaha
sesorang manusia sukar diketahui kehendaknya.. =)

NUR AMINA said...

Teringat kata cikgu (lupa nama dia, yg pasti bukan Sepul), manusia mmg tak pernah puas tapi ada satu yang memberikan rasa kepuasan kepada manusia iaitu selepas....nak tau tak? Kalau sapa nak tau klik http://amyadria.blogspot.com lepas tu follow, jerit kuat2 tanya kat box tu, akak akan bg jawapan. Sori Ayeem br ternampak tulisan NO LINK SPAM PLEASE.

Bella Rahim said...

betul la tuh..
stuju.hahakkk :DD

MyzaAli said...

terasa tau yg last tu. hehe..nk study!

| RoziAhmad | said...

itulah manusia..

gadis melayu said...

biasela manusia.. huhu..^_^

Alip Apai said...

Yang kulit gelap sibuk pakai Fair & lovely konon muka macam mat saleh, yang putih pakat berbikini dekat pantai bajet jadi cantik.

Syairani Tarmizi said...

hahaha.. yang penting jgn salahkan yayik.. LOL! :p

Aflina Affandi said...

agree dengan half statement kat atas.

ini aku? said...

hep! study lek lok. jumpa aku kat shah alam.

Teha Nur Fateha said...

ahmoi comel.kah3!

Aujinz said...

ah betul laaa tue.. koh koh koh.. apesal ko tak masukkan yang bujang rasa nak kawen, bila dah kawen rasa nak jadik bujang balik.. koh koh koh

Ujang9897 said...

erm..kau pun manusia kan..bukan ayam ('',)

O'gosh said...

kesian yayik...apa pun x bole...

YOUsoF said...

9. Bila dah ada 1 blog yang mantap, nak buat lagi 10 blog yang lain supaya lebih kaya. Bila dah tak rajin nak update, rasa macam nak layan FB je.

YOUsoF said...

9. Bila dah ada 1 blog yang mantap, nak buat lagi 10 blog yang lain supaya lebih kaya. Bila dah tak rajin nak update, rasa macam nak layan FB je.

Fina Fento said...

+1 utk komen ojin. haha

Kepala Manchiss said...

bila gua baca rasa nak berak pulak.

Fara E's said...

no 2 cam gampang , haha

salwaismail said...

haha. biasa la tu. nama pun manusia. :)

IEQAH said...

normal la teeewww

Ayu Aurora said...

fitrah manusia.
semua setuju...

anonymous? said...

HAHA yayik..

Nani said...

hok hok XD

aien nassir said...

manusia...bila langgar batu ckp batu tu bodoh..hahaha..sape yang mengong sbnrnya

mia kaftiya said...

hahaha.. setuju sejuta kali!.

smilenajah93 said...

btul2 manusia x pernah bersyukur~ ade je nk complain ! stuju itu !

Zara Natasha said...

saya setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! setuju!

@juera said...

tu la kite kna byk2 ucap Alhamdulillah...:)

Wanybunny said...

btol btol btol.

Wanybunny said...

btol btol btol.

Dhiya Fariza said...

yayik. hik! serious entri kalini.

alepridz said...

yang nombor 7 tu best... haha

cici tembikai said...

no 2 tak boleh blah . haha tapi betul lah tu

shida said...

atenyer dah kita ni manusia...
yg beza juz hati..
yg bersyukur @ tak..

huk3

Izz said...

tak da org yang perfect kan3??

chiah_ismile said...

tension study ye bang??hihi

merahitujambu said...

manusia memang x sempurna.tapi nk lebih dr apa yg ada..memang x laa kan

Syat0za Zai said...

yayik! kbai

Namee Roslan said...

hahha terasa ah yg no 1 tu. beli appeton weight gain tu.

Hashira Yusoff said...

No. 1 dgn 3 tu mcm terase je..hewhewhew..kbye!

dak farah said...

aku tak sembelit. :)

Yasmine Jay said...

alololo comel..yayik ;P

IeLa91 said...

ok yg nom7 tu sumpah lawak.haha