Sunday, October 09, 2011

Memori: Bhai Roti


P/S: Apa korang ingat 'bhai' tu ayat baru macam 'der' ke? Bhai tu memang panggilan khas untuk benggali, atau yang muka macam benggali seperti Man Bai. Sekarang ni dah payah dah nak cari bhai roti. Bangla karpet berlambak lah. 



Comments
64 Comments

64 Kokokan Suci:

iMah said...

a ah la..
area n9 ade gak...
sedap woooOo kaya die..
zaman kecik2 je ade..

Eyka said...

jajan aladin 2 peberet eyka gakk! besttt kmpul mainan dalm 2..haha:P

padil_a said...

haha. melaka pun ada gak. memang selalu beli kopok durian tu dengan muruku ikan. sekarang susah nak cari dah.

Faiz Tapit said...

tmpat aku takde, benggali jual karpet byk la. hahah

peep said...

pergh super ring mmg feveret aku la shiall sampai skrg pon.. :)

ieyza afieyna said...

kat kmpung ieyza ade gak,,
tapi pagil uncle ponpon ..

sebb tiap kali dia pusing kmpung die bunyikan ponpon..

Miss Ff said...

Zaman dulu mmg best lah! Rinduuu~

gadis melayu said...

hahahaha.. betol3.. dulu suka jugak tggu pkcik bhai dtg.. jajan aladin mmg favourite.. rindu pulak zaman kecik2 dulu..^_^

SoutulMujahid said...

aik.. pendeknya ayeem. haha

alepridz said...

pon pon pon.... pon pon pon....

ada ada... tempat aku ada...

Cik Eka said...

area perak pon ada bhai smpai skang..
kepok durian mmg wajib beli..nyum2 gitu..

tapi kopok durian tu tak sama mcm skang..dah tak sedap dah..huhuhu

Jamban Comel said...

ahaa ,kau mengingat kan aku cita la #nostalgia betui aisey T-T ,rindu jajan aladin tuh haha

meeranamera said...

area kampung bukit rangin ade dulu... haha... teringat.. tp tk panggil bhai.. panggil babu jual roti

Shaiful said...

dulu time kecik memang aku panggil bhai...Tapi skrg tah cm mana aku boleh panggil babu pulak.

cici tembikai said...

waaa teringat jajan durian and aladin tu . ada lagi ke tak sekang ni ek ? yang super ring baru makan hari tu =)

Cinderella said...

plg bengang bile nk beli jajan kat bhai...dah jerit2 ..lari2 bhai tu tak persan n terus jalan..lol =.="

deeya said...

bangla jual kapet baru lepas dtg umah aku .. nyampah !

The Sharkox said...

tempat aku ada tintin..tau tintin tu apa? lebih kurang macam benggali roti tapi dia lebih kepada menjual jajan yang takde vitamin.haha

budak ketot said...

dekat kelana jaya, tetiap petang bhai roti tu dtg.. tp kitorang paggil motor roti je..haha

Ilmi said...

Roti benggali, jajan durian and aladdin! Feveretttt <3

Namee Roslan said...

comelnya!! :D hahah tapi namee dulu duk kampung gak lepas balik London. tibe2 nampak Aladdin tu..oh teruja gila. hari2 nak ! pastu roti yang harga 20sen ada cream butter tu. ahha.

CiK GorGeouS ! said...

ehemm...baru jek mengadap jajan durian tuh sepLastik besar...rase dye memang menten ohshem !

Bluewendy said...

jajan tolak tepi, mainan jek yg nak sebenarnye.. hehehe.. memories is wonderful

Syairani Tarmizi said...

kat tempat kite pn takde dah bhai ni.hiks

kusiberjalan said...

jajan aladdin tak sedap.. kadang2 lemau.. ahhaha! bab menan dy memang suke kutip.. ahahah! *tak sangke kecik2 cmtu ahahah

Fara E's said...

setuju oitt ! haha

syaidatie nurdilla said...

Ehhh.. asal sama ni.. dulu masa kecik2 pon shuka beli jajan durian n super ring.. aladdin pon ada beli gak.. cehhh..

aQimie Ceplos said...

kat JB pon ade.
tapo. aku da lame x nampak..
da meningal kot beliau.

Tengkorak said...

kat aloq staq pon ada..
tp yg jajan aladdin tu bukan nama dia alibaba ke?
dulu aku penah try makan jajan yg ada dlm alibaba tu,esok tu terus muntah2 n cirit birit. sobs2 :(

perhh, pes taim komen blog hang nih.sebelum ni baca senyap2 ja.hehe

Ayeem Jemain said...

tengkorak haha alibaba eh? lupa lah. haha. betul lah tu, alibaba lah tu kot. silap pulak

@juera said...

mknn ksukaan sy time kcik2 dlu jgk..sme pnh mkn..:)

Areliff said...

alibaba memang menjadi kegilaan guwa masa kecik2 lu.

rozeeta rashid said...

aladin. hahaha. lawak pulak. betul tu. alibaba tu beli sebab nak mainan je. tak makan pun keropoknya.

Hashira Yusoff said...

wah! zaman kanak2 kita sama la.. wujud lagi ke jajan2 tu sume ek? :/

||aLeaSaRa|| said...

huwaaa rindu zaman aknak2 dulu huhu....suka tiap2 petang tgu bhai roti lalu,mmg fav keropok durian tu tau!!!

safwan seth said...

smart la buku latihan tu, ajar aku, guna flash ke?

IQ = Iez Qis said...

aku pun pernah beli jajan doposen macam ko tu, semua apa yang ko buat memang same dgn aku...

ye ar, aku dengan ko, same umo je kot, keluaran jajan akan semua sama..haha!

tapi satu je tak sama, selalunya jajan2 tu aku beli kat pak cik melayu, bukan bhai...hehehehe~~~

♛ The Sniper said...

teringat zaman kecik dulu , huhu

kembang semangkuk said...

bhai maksudnya abang...

SUXX said...

oh baru tahu

Isteri Encek Bard said...

AKAK PALING SUKA JAJAN YANG ADA MAINAN TU... KOPOK DIA BIASANYA TAK SEDAP, TAPI MAINAN DIA BEST MASA TU LA

Memori Kekasih said...

hahaha....zaman kite same kan? tuh pun zaman2 aku sme kecik dulu...
yeemmm..pasneh buat memori yg men gusti pemadam tuh...yg men cepe tuh...pencil box penuh pemadam...men lompat getah...men tah pape lgi tahh..rindu woo~~

budakampung said...

ohh..bhai ye namanya..kat kwasan rumah gua pon ada dulu..tapi sekarang dah takde..suka beli jajan aladdin~! hahaha

IEQAH said...

kreatif kreatiff..
ieqah suke jajan durian tu

fiena ♬ said...

jajan durian , dah lama tak makan duh ! ada lagi ke hah jajan tu :D

fath said...

lor...sbijik gle dgn ak nye zaman knk2..kul 8 tgggu dpn pintu tuk beli roti n jajan..bai tu kai moto tong ijau..pling xcited ble jajan tu dpt cincin...hehehe..

biskut chipmore said...

ayeem dok kg jawa ek? hahaha.. kita dok sg udang jer.. memang favourite kopok2 tu..ntah2 bhai rotinya pun org yg sama kat tmpat kita

Ayeem Jemain said...

biskut haha yep kg jawa. sg udang? haha dulu keje kat teluk gadong. dekat je xD

nida tecit said...

mase aku form 1 - 3 kt hostel aku ade gak bhai roti dtg tiap2 petang. ktorang panggil die uncle ramond.

bugs said...

elleehhhhh...kat johor pon ade ok~ hahaah....tapi kan yg jajan aladin yg bungkus ngn sokkabo tu mmg betol!! beli sbb nk menan die jek! hihihii...jajan die lemau kan?? hahah

_YusT_ said...

first time bump into your blog bro. tahniah, di atas kreativiti yang superb. as ex-uitm s.alam, skali lagi tahniah bro. Blog yg sgt mnarik & pnceritaan yg bersahaja & fresh. hoping ternampak ko dkt s.alam bila2. keep up your good effort & study smart.

peace :)

iyliabelagaksangat said...

jajan mameepaling sodppppppppppp

izy said...

selalu makan yg jajan ade toys dlm die.. teringat~ sekarang nak cari pon susah... pfftt

Afiqa Dayana said...

haha sye panggil babu roti..
sedihnyaa skrg dah tak adee . huhu

adrinaqamarina said...

kenangan kecik3 aku dengan bhai ni, bila time satu hari tu, aku nk beli roti dye tapi dye kasi roti expired date, lepastu nenek aku marah dye.


lama tak komen blog ko ni, tetiba terpanggil nak komen entry ni. kenangan betol~ :)

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

roti benggali yang ada kaya tengah2 tu warna kuning kan? Berbentuk macam pisang sikt. Pergh dulu kat kampung ada byk tapi sekarang tak tau mana bhai ni g.

^^eKaTiKaH^^ said...

jajan durian tu sedap..hehe, bdw suke diari nie..kretif ^^

BudakBosan said...

keropok aladin tu slalu je lemau

faraheartbeat said...

suke koyakkan buku tu . pastu trus chrome not responding . HAHA

BHAIHAQI COOL said...

Yahh~~ mmg betul pn~~

Eera Shera said...

kat kawasan rumah aku ade lg..tp x selalu

onie said...

bangla karpet kami sekeluarga nyorok kat dapo, takut ke apa tah..aku pon tatau,haha

mina said...

kopok doyan skrg susah da nk crik..

Nana Liyana said...

yg pop corn tu sedapp. siap brebut ngn kazen2 lg dulu. hikhik. rndunyaa zaman dlu2. kt cni xde bhai2. ade pakcik apek je naek basikal jual2 mknn. :P