Monday, October 31, 2011

Memori: Main Api


P/S: Orang tua kata, kalau kita buang/bazir nasi, nasi tu akan menangis. Haha macam-macam gaya diorang ni nak didik kita. :)



Comments
48 Comments

48 Kokokan Suci:

Akim Iqbal said...

Hahahaha. Sebutir nasik ibarat sebutir.. ermm..

Saddila said...

sanggup tak habis makan semata-mata gian ngan api . haha

JuanYuan said...

haha .. agak bangang jugak kau ni kan ayeem ? hahaha

BHAIHAQI COOL said...

hahahaa~~ sama la kita , ska main api masa kecik :P

eton said...

'demi cintaku pada api' hahaha.. mcm2 la ko ni kan.. hehehe

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

hahak...
nasi lagi best dari api la..

aRa ❤ aFiq™ said...

hehe.. nanges ngn nasik eh..

azrijohan said...

gembeng gila kau ayeemmm..haha

alepridz said...

BRAND NEW PERIBAHASA:

kerana api nasi binasa...


p/s: seb bek ko tak isap rokok.. kalau isap memang kemaruk bebenor ngan api tu...

Atiqah Farhana Safian said...

Pernah mak saya cerita pasal makcik saya (kakak dia). Satu hari, makcik saya pergi buang nasi kat bawah pokok. Malam-malam, dengar suara menangis. Datang dari pokok tu. Sejak tu, makan nasi sampai habis. Hehe

Satu lagi buatkan saya tak membazir, lepas tengok cerita kampung Boy. Ada satu episod tu, dia pergi buang nasi kat satu pokok ni. Lepas tu, pokok tu terus jadi monster. Memang percaya bulat-bulat lar. Haha

jAr! TekAN said...

haha,,lawak la weh

zana said...

cantik mak cik ayeem.. =)

saidatul syahirah bt mohd ya'acob said...

tapi ada orang cakap kalau bazir nasi tuh nanti nasi tuh cari kite kat akhirat
err -_-

Azzah said...

lagi satu,susah payah dia cari duit nak beli beras,kita pulak buang,mestilah dia ngamuk..

IQ = Iez Qis said...

yup~ pelbagai cara orang tua nak didik kita, tapi kita pun buat2 xpham....nama pun budak macam mana nak paham...ishhh3~~ haha!

kura said...

alolo. comel cerita ayam ni. hahah

Gadis Misteri said...

haha.. nangis ngan nasik.

erleena said...

hahahaha memori2

tu lah dngaq kata mreka nohh

peep said...

asal x bakar je nasi tuh atas api kan sng bolehkan hapuskan bukti :)

cikpia said...

sebijik nasik umpama setitik peluh petani............. eeeee, mesti nasik tu masin!

ascil.punye.lah said...

nasik pon heran apsal kau nangis.patutnya dia yg ngis.

mate saya bulat said...

ceh. nanges jugak ke. hahahah

sumaiyah mokhtar said...

dari dulu sampai lah sekarang sgt2 kreatif :)

saya said...

meh sni nk berkokok sni.gila ayeem.style kot.buat buku dlm blog.tabik2!

aimaniman said...

Kalau duduk atas bantal nanti bisul so dik nanti masa akad nikah cakap ngan bakal bpk mertua..sori..kita nak duduk atas pangku..he he hr..

ainuryusranabila said...

teringat lagu jgn main api mase kanak2..yg ade tbakar rumah tu

yaya_flanella said...

ala nak panjang2.. hihi

eyqa amin said...

hebad lar!!
1stime jmpe...syiuk....
:p

Isteri Encek Bard said...

hahhaha sama lah suker main api gak.. kalau dulu pepetang suker bakar daun2 depan umah.. suker bau asap daun2 ranting2, bau kampung jer rasanya... lepastu kalau ada abu -abu daun yang terbang tiup dek angin tu suker tangkap.. kengkonon bayang ada salji turun lar.. wakkakakka

naf. said...

ahahahhaha ayeem gedik. tulaa sape surh buang nasi.lain kali buatla api sendiri

Eyka said...

betul2..:P

chiah_ismile said...

sikitnye...xpuas baca...:(

Namee Roslan said...

ayeem !! habit kita sama suka main api. namee suka bakar straw atau plastic sbb rse teruja tgk benda tu cair kena api ! tak caya try lah !hehe.

Edy Fee said...

join nasi nanes tu yg lawak.haha bole lak

cintatulip said...

hahaha.. dahsyat nye ayeem ngn api...

Aflina Affandi said...

join sekali nasi tu menangis ? hahaha comel je

IEQAH said...

hehehehe.
geyam laa tgok entri dia yg cute ni..ajarla..huhuh :P

littledolphin said...

Begitu mendalam ye minat anda untuk bermain api.sampai tak keruan jadinya.hahaha

✿ pink velvet ✿ said...

hahaha! bole pulak join nasi tu nangis skali :P

Fara E's said...

gila , haha

✿ Cik Nisa ✿ said...

haha mesti comel jer nages mase tu ;P

yaya chef kecik said...

anda kreatif sgt..bgus2!! huhu..

aiyahassan said...

haha
padan lah muka kau ayeem
naseb baik mak cik kau tak panggang kau macam ayam pnggang

Nur Syamira said...

Haha suka jugak main api :) tambah-tambah pulak masa hari raya dulu-dulu.memang best :D

Nur Syamira said...

Haha suka jugak main api :) tambah-tambah pulak masa hari raya dulu-dulu.memang best :D

Anonymous said...

bg burung mkn ar law tak abz mam,

Norlida Ramli said...

ala..pendek je...x puas lg baca..haha

IZNIE MEI said...

bestnye baca buku ni.
comellllllll :D