Wednesday, October 26, 2011

Tahukah Korang? #6

Entri lepas : Tahukah Korang? #5

1. Tahukah korang, bila seorang penunggang motorsikal lalu di sebelah pemotong rumput yang sedang memotong rumput, mata penunggang itu akan terkebil-kebil?

2. Tahukah korang, aku minat Nora Danish semenjak pertama kali aku nampak dia dalam iklan Hotlink 7 tahun lepas (masa tu belum jadi pelakon lagi)?

3. Tahukah korang, aku pernah beraya Deepavali di rumah classmate aku 2 tahun lepas dan ayam rendang ibunya lebih sedap daripada kebanyakan yang orang Melayu buat?

4. Tahukah korang, minum clorox dan makan kapur cikgu tidak akan memutihkan kulit korang tetapi dapat memutihkan tubuh korang dengan balutan kafan?

5. Tahukah korang, blogger yang buat tutorial lah yang harus dipersalahkan di atas kemunculan blog-blog overweight?
P/S: Dua tiga kucing berlari, happy happy Deepavali.



Comments
70 Comments

70 Kokokan Suci:

FarhanahAdzlan said...

ohhh baru tau..haha=)

The Sharkox said...

hey..apasal pantun sama? hahaha

Saddila said...

ok yang last tu , agak2 setuju :)

ascil.punye.lah said...

hakhakhak tak tahan pasal clorox tuh

Puteri Iqa Izyan said...

ok. dah tau.

Insyirah Fauzi said...

Ha Ha Ha . Okay sekarang dah tahu :DDD

Eera Shera said...

setuju ngan yg last tu

Nasuha Suhada said...

happy deepavali!

peep said...

no4 mmg terbaik..haha :P

Adah dimie. said...

sekarang dah tao , hahaha

cik YulDoraSepi (Safiah Mahamad) said...

ohooo... baruku tahu...

Aku Ibu Muda said...

sengal semuanya

si ngokngek said...

hahaha..tahu kah kau,aku lapar sekarang..gagagaga

terbaekk larh..peminat nora danish,aww aww..ngee~~

Nyamuk Terbang said...

tahukah kau yg aku xleh tdo gara2 mercun jiran sblh

Lissa said...

yela-yela. part last tu memang terasa gilerrrrrrrrrrrr.....huh!=.=!

cikpia said...

naseb bek ko bgtau............

♥CIK SHA♥ said...

point utama tahukah korang ini adalah yg nombor 5 itu..kan?


*apahal skema semacam je komen aku ni? (-_-")

munirah said...

i like yang ke-5 ! damn ! :D haha

Mohd Zakwan said...

yang ke-5 tu ..tak semestinya.. ade blogger yang buat tutorial seperti compress css dan sbg yang mmbantu meringankan blog ..hehe
kelakar yang ke-4 tu ..haha

tahu tak telefon bimbit korang boleh membantu di saat kereta terkunci? Selain itu, kalau HP korang habis bateri, sebenarnya ada 50% lagi bateri tersimpan.Nak tahu bagaimana nak aktifkannya, jom baca entri terbaru kat blog Zakwan :)

Billa.Bel said...

eh? aku tak suka nora danish :P

Eein Azryn said...

no 4. hahahaha.

Yana Houry said...

suke no. 5...haha

Tasha said...

x tahu x tahu!haha

www.dunialandax.com said...

nasib baik ko bgtau..kalau tak aku tak tau..HAHAHAH


Blog Landax

amy syahirah said...

haha no4 xbleh blahh ! jahat ayeem .

Norlida Ramli said...

suka yg no 4!haha

Adah The Freak said...

Hahaha terbaik!

zana said...

hahaha...no 4 paling setai!

FaKArePa!n said...

y no.5 tu kejam siot.. hihi

Cik Eka said...

oh begitu....
tahukah anda?? saya juga minat nora danish...kehkehkeh

Dhiya Fariza said...

TAHU TAHU TAHU!

faten osman said...

setuju dengan no.5. semua benda yg diajar nak letak dekat blog

budakampung said...

tak tahu..sekarang pon tak tahu lagi..sebab tak reti baca kbye =P

Bella Rahim said...

boleh letak button like kat no 4 ta?huahahahaha

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

cehhhh, pantun yang last tu nak jugak. hahaha

bagus segmen tahutak korunkkk nih.
banyak bende yang tim xtahu terus jadi TAHU. kekeh.

suzyana naim said...

setuju !! huhu ...

Nalisa Syahira said...

yang ni semua dah tahu , ce bg tahu benda lain pula .

✿ pink velvet ✿ said...

hahaha! no 4 tu sgt law0k :P

Cinderella said...

yg bawak motor tu boleh pergi jaoh dari pemotong rumput

tieha ismail said...

ok...semua tuh, aku baru aje tau...hewhewhew~

sheeraYaakob said...

tahukah anda , saya suka blog anda

cikpjaz said...

owh, baru tahu ni..hahha =)

✿ cik pieQa ✿ said...

aku dah lama tau. lalala ~

Umie Artoqiemie said...

blog overweight sangat sihattt ^__^

laskar pelangi said...

hahaha..sengal!

=D

aku minat nom 5 kot!hahaha

YOUsoF said...

Blog overweight mungkin bergantung kepada weight pemiliknya juga.


Aku kenal Nora Danish. Dia perempuan kan?

MiMiEy :) said...

sekarang barulah saya tahu.
hahaha

like no 4

Nur Aischa said...

hahah ohh baru tahu jugak ni. mcm tu ya :D

Fara E's said...

zzzzzz

crayon said...

ayeem.. buat la tutorial flash kat sini satu :>

fatin syamimi abdul rashid said...

baru engat na try no 4 tuh . heehehhehee

SoLy SoLicious said...

rasa manis ke pahit ke masam ke klorox tu ha?hee

msredcheesecake said...

Tahu 1 dpd 5.... Ok ke?hheee

El-Janna said...

tahukah ayeem ramai memuji header janna cantik?? dan terima kasih kepada ayeem^^

Raden said...

tahukah kamu muke nora danish dgn aku adelah hampir same?

Namee Roslan said...

hahahaha. yang last tu sgt betul :D

Pure Lily said...

nice info..

Maii Yusre said...

Last sekali tuh maii setuju bebenorr XD

princess said...

HAHAHA . lawak2 . semua klako : D

Fina Fento said...

ok. setuju yang last tu

O'gosh said...

amboi..sedap pantun..

Aujinz said...

Tahukah kau aku walopon naik kereta tetap akan terkebil kebil bila lalu sebelah orang yang tengah mesin rumput...

sYafIk-wAy said...

wahhhh ! info terakhir tuh aku pernah alami jugak , ye lah yg psl overweight tuh . ish2 ,, skrg dah ringan suday !!

Mat said...

Gua suka yang nombor 3. Weh, ayam tu sembelih elok ke tak?

Isteri Encek Bard said...

tahu kah korang bahawan dulu masa kekecik ada terpikir nak putihkan kulit wa, wa nak basuh muka pakai clorox.. sungguh nerd kan...

miSs aMaL said...

ooh..bru tau..hakhak

eman said...

oooo baru ngerti tp yg las tuu... tutorial cmne??hehehe...

Faiz Tapit said...

selamat raya keling bapak ayam

Taufiq Tiramisu said...

hahahaha. kenaa dipersalahkan pulak. tapi memang btol ah..

Izzah Idz said...

sokong yg last skali tu..haha..kbai