Friday, November 18, 2011

10 Pesanan untuk Penanda Kertas


Dari zaman sekolah, sampai zaman kolej, sampai zaman U guru serta lecturer aku dah banyak kali cerita pasal pesanan, ayat-ayat kasihan yang ditulis pelajar dalam kertas jawapan exam diorang. Memang ada yang jenis suka mengayat-ayat ni, tapi aku memang tak pernah lah. Antara pesanan yang mungkin pelajar akan tulis:
1. *saya tak ingat jalan kerja ;(

2. *maaf, tulisan saya buruk. saya harap puan/tuan jangan tanda kertas saya ketika PMS. Terima kasih

3. *calculator saya habis bateri. Semua tergendala.

4. *saya tertidur malam tadi, tak dapat study betul-betul. Harap kesiankan saya. Terima kasih

5. *ibu saya kata kalau kita tolong orang, banyak pahalanya. Tolong saya bagi extra mark ya. Terima kasih

6. *sila contact 012-3456789, saya akan bayar untuk markah A. Terima kasih

7. *jari saya digigit hamster peliharaan semalam. Saya tak dapat menulis dengan normal, sebab tu banyak yang tak terjawab. Tak sempat! Harap saya diberi keistimewaan. Terima kasih

8. *saya tengah period ni. Nak jawab exam pun takde mood. Harap puan/tuan faham keadaan saya. Terima kasih

9. *dewan peperiksaan ni terlalu sejuk. Beku otak saya! Salahkan pihak kolej, jangan salahkan jawapan saya!

10. *kalau lu bagi FAIL untuk paper wa ni, nahas lu! Jangan ingat wa tak kenal lu!



Comments
58 Comments

58 Kokokan Suci:

.diannorhayati. said...

hahahaha.

no 10 tu paling gangster =.='

yana said...

setakat ni yana tak pernah lagi tulis pesanan macam tu kat paper SPM...hee~~

pepol said...

terbaik bro

amirnawawi said...

Macam2. Aku dulu pom pernah gak tulis kat paper exam..

Norlida Ramli said...

adehhh...sape yg tulis cmtu mmg sengal la..haha..terdesak ngat!hehe

Ashiqin Zolkifli said...

tak pernah ler..

cik fyeza said...

haha ayat memang terbaikk lajhj
teresak minat markah sgt tu

syirah rasid said...

satu lagi : wa tulis blog, ini kelebihan wa. asal lu tak bagi full mark karangan wa?

eheh . gurau ja na.

javanese dove. said...

NO.11 = saya rela kalau ayah saya,
oh..maksud saya DATO' SUGIONO berkahwin dengan puan.kautlah harta beliau sebanyak mana yang puan suka.
asalkan saya dapat A.

Cik Eka said...

tak penah lagi gini yeem..hahahaha

cikgu aku kata jgn tulis cmni..ilang mood pemeriksa

♥NuR SyAFiQah♥ said...

haha..mesti ko biase tulis nota-nota cinta macam tu kat penanda paper kan..kann..heheh


*aku pon biase*hehee

Anonymous said...

mengapa tidak:)

AyuCandy said...

Pernah tulis 'Bismillah Hirrahman Nirrahim'. Dengan harapan lecturer lembut hati :O

azri johan said...

fuu,kalau lukis kartun pernah kot..hehehhh

cik mate sepet said...

hahaha..mak x penah wt cm ni nyah..tp kwn mak penah..terguling2 mak gelakkn die nyah..hahaha

Aiman said...

paper final pun tulis jugak~

Aiman said...

paper final pun tulis jugak~

aliya atina said...

Ehhhh , terasa orang sini ! Baru je buat few days agooo `

naf. said...

haha ce tengok yang ni.ni over btul

http://nurulainulfarhain.blogspot.com/2011/10/lol.html

mas saari said...

tak pernah buat camni!
saya murid baik...heheheee

Syana said...

COOL! nak suruh anak buah camni la! haha!!

✿ pink velvet ✿ said...

hahaha! hebat gile ayat last ... confirm sentap cikgu tu :P

kembatolo™ said...

aku selalu tulis wallahu a'lam je. hehe

haney said...

yg last skali tu giler ganas. men ugut2 bagai.hihi

Fara E's said...

selamat bholiday ;p

Munnafendy said...

erkk..xpernah la buat mcm ni...tak berani!

lynda salim said...

PART YANG jari digigit hamster . macam bongok je ... ! HHHHAAAAAAAHAHAHAH :D

DaYaH JeLitA said...

aku selalu tulis lebih kepada luahan hati
*saya harap tak careless saya dah cuba sedaya upaya nie..tak dapat A jugakk tak tahula...hurmm :(*

cikpia said...

he he..... aku taknah g buat keja camni. malu la!!1

yaya chef kecik said...

buat mcm nie pun ok jugak hahahaahaha...

Memori Kekasih said...

serius bangang wei...aku rase ko pernah buat ah mende2 neh..klu xmane ko dpt idea2 ni kan?? LOL

suzyana naim said...

u'r my role model ayeem ... hahahaha ;p

princess said...

HAHAHA . lawak gilaaaa . yang last tu ditulis oleh otai sekolah ke ape ? hehe

Aesya Zealous said...

hahah macam2

NurAfizahMazlan said...

Dulu penah buat masa topikal test KIMIA. Tulis kat kertas soalan, "Maaf cikgu. Tak tahu jawapan huhu" Kebetulan cikgu tengah moody. Ape lagi kena lecture satu jam kuikuikui

EZAN IDMA said...

ahhaha leh la buat pasni

nurdani said...

hahaha.teringat zaman bagi pesanan tu.hahahahah!!

zamira said...

aha!sgt mmbntu kot mende2 nie dlm exam.hahaha

chiah_ismile said...

ptt la mak aku xmo jd penanda kertas peksa,dpt ugutan no.10 tu xmasal!ahahah

budakampung said...

yg no. 7,8 n 10 tu memang alasan cegampang ah..hahahaha

yg no.10 tu plak..errr..no komen..hahaha

IZNIE said...

nk try la buat.
bagi ayat sedih2 gila. hahaha

sha my heart said...

suka no 5 tu. hihi~

Aina said...

haha gile brutal yg last sekali tu

Cik Amyra said...

mcm2 peghangaii.cepukk kang

aiko farahshahida said...

no.9! otak beku!!

Faiz Tapit said...

gunung angsi kat mane woi?

Izyan Masri said...

TENGAH CAMPING AA NI EYH ? HAHA.MALAYSIA MENANG 1-0 NI.HEHEHEHE. :D

Eyka said...

gua pernh tulis duluuu...

memng tak leh blah...

terima kasih bagi saya extra mark..

hahaa mengampuuu...booo

hahaha -.-

Syafiq_Elf said...

Harap syafiq lulus spm dgn cemerlang .. amin~

Faridzuan said...

Buatlah apa-apa ayat pun, si tukang pemeriksa tak akan bagi walaupun setengah markah pun! Mereka sungguh kejam! huhu T.T

D'ya Marshmello said...

haha terbaik la.setakat ni tak pernah lagi tulis macam tu, suka part yang last skali tu.hehehe

JOM SINGGAH & KOMEN : Bila Facebook Jadi Platform Untuk Tunjuk Poyo

Dhiya Fariza said...

mau kena koyak kertas kalau ada tulis mcm ni.

Nur Aischa said...

hahaha paling suka yg no.10 tu, ganas aihhh :D

tp mmg ada pun kawan2 aku tulis ayat kasihan kat dlm paper dorang. hehe

Miraluna said...

eh, pernah ye ada student buat macam ni? tak terfikir nak buat dulu XD agak2 kalau buat dulu mesti dapat 8A :D

Ain Norainsyah said...

Haha...kalau penanda kertas tu layan sume pesanan camni, aku rasa sume student dapat 10A.

FatihahRadzi said...

msti kau pnah bt sbb tu kau tau ! kan ? kan ? kan ? :D

Panggil Aku Han said...

muahahah...
tak boleh blah betul...

yaya_flanella said...

kadang2 dulu teringin gak nak buat camni. huahua