Monday, November 14, 2011

12 Teknik Meniru Ketika Exam


Yang Biasa Dibuat
1. Tunjukkan 2 jari kepada rakan, bermaksud nak tahu jawapan kepada soalan nombor dua. Rakan membalas dengan tegakkan 3 jari bermaksud jawapannya C.

2. Lontar gumpalan kertas tertulis nombor soalan kepada rakan. Lepas rakan tulis jawapan atas kertas tu, lontar semula.

3. SMS rakan untuk tanya dan bagi jawapan. 

4. Pinjamkan terus kertas kajang/jawapan tu kat rakan untuk disalin bulat-bulat.

5. Menconteng keyword atau formula pada meja.

6. Menyimpan nota kecil di bawah meja, dalam baju, seluar atau stokin.
Yang Tak Pernah Dibuat
1. Letakkan kerusi di sebelah budak pandai dan berkongsi meja dengannya untuk menyalin jawapan. Pedulikan apa kata orang sekeliling.

2. Lontar kapal terbang kertas yang tertulis nombor soalan berserta sekeping wang kertas RM5 di dalamnya sebagai upah.

3. Buat BlackBerryMessenger group kemudian berbincang ramai-ramai di situ.

4. Minta kebenaran pengawas untuk pinjam kertas jawapan rakan.

5. Tulis keyword atau formula pada dahi, kemudian suruh pengawas peperiksaan bacakan bila perlu.

6. Sorokkan nota kecil dalam lubang hidung. Ikat nota dengan bulu hidung untuk mengelakkan terjatuh.
P/S: Goodluck untuk SPM candidates. Jangan meniru ya! melainkan subjek addmath.



Comments
59 Comments

59 Kokokan Suci:

Dhiya Fariza said...

XD hahahahahahaha nice one

saya said...

kompem ayeem penah buat :)

PeJuAnG CinTa said...

hahahahah serius lawak !! teringat kanangan lalu =)

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

terbaik hahaha

DaYaH JeLitA said...

hahahahah apesal addmath xleh tiru?? owh aku taw sebab nak tiru sapa kann suma x buat..hakhakhak

fifymeow said...

add math suck. 10 minit buat satu soalan. yg len. tdo -..-

NUR AMINA said...

ada satu yang org lain tak penah buat tp akak penah buat iaitu yg no. 6...haha

ascil.punye.lah said...

semakin panjang bulu hidung,semakin kuat ikatan nota tersebut.maka,semakin anda selamat utk meniru.

wahh ayeem,aku pon dah pandai buat hipotesis lah.

shafika eliza said...

style ahhh entry nie. nk wish good luck je pun tapi cara deliver tu berkesan nokk =)

Aiman Isa said...

melainkan subjek addmath nahh.. haha

~eZmALiZa~ said...

kah3!! ayeem, xde ke idea lagi sengal yg hang boleh buat?? sumpah pecah perut nie!!!! :))))))

ABU said...

sengal..

m0sHiE~ said...

moral kat cni, bulu hidung sgt penting dlm kehidupan. =.=

Yuyu said...

kita nak simpan bulu hidung panjang2 la kalau camtu.

Namee Roslan said...

ayeem ! ni cara namee buat dulu.. :P

namee record nota-nota ringkasan dalam mp3 and namee dengar . :P and masukkan all the slideshow dlm phone n tengok time ujian. :P

Ayeem Jemain said...

namee hahaha kemain nakal hang namee. yg record tu ada terpikir gak. tp tak pernah buat lagi haha. tp kat atas2 ni sume ayeem tak buat k. observe je. haha. ayeem kalau tiru biasa2 je, tgk sebelah :p

♥NuR SyAFiQah♥ said...

hehe dah lama x meniru..bajet inocent lak :)

munirah said...

Add math pon tak boleh tiru lah ! haha kalo sape amek lukisan kejuruteraan (LK) senang nak meniru :D

wazy said...

hahahahaha terbaik la bro

javanese dove. said...

aku suka bahagian YANG TAK PERNAH DI BUAT, NO.5 tu..

kalaulah aku boleh rotate balik umur 17tahun,
harini(14 november 2011) utk kertas pertama MEMANG aku akn buat mcm yg no.5 tu!

So,sekurang-kurangnya pengawas exam tu tak bosan.
ada jugak kerja dia nk buat.
kan?





HAHAHAHAHAHA.

wannurfazrini said...

hahaa gilo. mengundang failed semua subject nie

annyss said...

hahhaha..thnx bg idea utk YANG TAK PERNAH DIBUAT.. boleh dibuat pada keesokan hari.. wakkakakaka

Syazmil Bin Saruddin said...

haha.!ni perkara biasa bagi student.
1 cara lagi, buat pinjam2 calculator. padehal bagi jawapan untuk soalan objektif. manusia ni dalam hal meniru memang bijak. :D

alepridz said...

satu lagi ko lupa ayeem...

tulis blakang calkulator... femes dowh yg ni...

Miss Masjue said...

ahaha..kalau admath tue, nak meniru pun susah.tiru pon tak paham.i love admath >.<

J.Syazwana said...

aku pernah tulis belakang calculator. naseb baik tak pernah kantoi doh. hahaha

cikpia said...

ha ha..... satu g : ketuk meja kuat2 sampai orang sebelah pusing. bgtau page mana, nanti dia bulatkan besar2 alam. aku dok buat nie dulu. =)

✿ pink velvet ✿ said...

hahaha! tetibe pulak addmaths bole tiru :P

Eein Azryn said...

haha. lubang hidung kena besar ni kalau nak sorok nota kat situ. XD

sYafIk-wAy said...

lawak asbestos betul ko ni ye ! ku cepuk jugak kang ! , hahaha .

cty said...

haha..melainkan subjek addmath..hahaha...addmath harus meniru..hahhaa

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

jujur lebih baik kot-,- kahkah.....

ⒷⒽⒶⒾⒽⒶⓆⒾ said...

hahahaa~~ teringat dulu pernah main tukar2 kertas objektif , kenangan sekolah :D

Fara E's said...

sure tak kantoi ? haha

IQ = Iez Qis said...

knpa add math boleh tiru? bagi alasan yang kukuh! haha~

haasyaa said...

Yang biasa dibuat; no 5 selalu selalu & selalu buat! Hahaha memang adalahkan orang guna bbm dalam exam.

mei said...

addmath nk tiru pon payah.
leave blank sudah.

yg atas tu konpem penah buat kan?

maisarah sarah said...

addmath wajib kena tiru.itupn kalo org sblh tau jwpn la.hehehe

cintatulip said...

aku penah guna culclator. tulis num. membe kasi jwapan guna culclator jugak

hahaha

Shaiful said...

errm dulu aku kalau nak tiru jwpn abcd..tunjuk no then pegang .A = dahi , B = Hidung , C = Mulut , D = dagu..mostly buat time sejarah..ahaks

nawwar_hanifah said...

xtahan btol XD
lg2 part yg mintak kerjasama pengawas exam 2..haha~

Ninie said...

Cara yg xpernah dibuat lg:

Taip jawapan dlm SMS, lepas tu lempar hp kat meja member.

Adapted from komik Lawak Kampus. Hahaks :))

syirah rasid said...

kaahkahkah! tp td dah baca entri cmni gak. kat blog sape tah. -..-

FasiHaH SupiaN said...

kalau subject addmath nak tiru pun payah...huhu

nurul diana said...

hahah trsa sbb prnah buat yg nombor 1 tu ngeh5

Nyamuk Terbang said...

bulu idung pndek nk ikat mcm mna
#kbai

EZAN IDMA said...

hahahaha. nak try

El-Janna said...

erk...

Scarlett O'Hara said...

Hish!!!pandai2 je nak ajo org niru. :D

faiznur rotashia said...

"melainkan subjek addmath.." haha..

eh dulu meniru dalam kelas lagi best.. tulis siap2 jawapan bawah tikar yang alas meja tu.. bila cikgu x nampak, terus cepat2 selak alas meja tu nak tengok jawapan.. haha

Ujang9897 said...

namee punya skil mmg bijak pandai punya tiru

.diannorhayati. said...

hahahahaha.

mesti selalu buat ni..

miErah halim said...

lagi 1, ketuk2 jari dekat meja. kalau nak A ketuk 1kali, kalau B 2kali..

Aesya Zealous said...

dlu aku igt bley bwk msuk henpon time exam. kt uitm ni xleh pon!! kene off, pengawas dimana2! wuwuw

Sulaiman Apoy said...

number 1 b 5 pernah buat...hehe..masa SPM,,subjek GEOGRAFI xsilap..pgawas tu mcm bgi can la sma kitaorg satu kelas mniru..hehe..pnah x letak buku/nota di peha...klu x pun..awl2 lgi suda salin jawapan..tinggal transfer ja..hehe

Miraluna said...

no 4 tu yang selalu, senang dan seronok. LOL

Cik Ieyraa said...

hahaha. nak try buat lah. ngehehe.

Panggil Aku Han said...

hahah..
yang last skali tu tak tahan..
tp alhamdulillah tak tiru masa spm dulu..

Anonymous said...

tersedak ak makan kepek ni heeeh...hahaha.. thumbs up la.