Friday, November 11, 2011

5 Detik Istimewa Pada 11.11.11

11/11/11 yakni 11 November 2011, tarikh yang cantik dan senang ingat kalau ada detik istimewa. Kalau nak cerita pada cucu cicit churpchurp pun takde lah lupa bab tarikhnya macam nak ingat tarikh kematian Parameswara. Jadi, antara detik yang korang boleh create untuk hari ni adalah :
Couple
Kalau susah sangat nak cari calon, carilah sukarelawan/sukarelawati untuk kapel sehari. Sabtu nanti clash lah. Kapel 11 minit pun jadi lah. Nanti boleh cerita pada anak cucu, buat entry atau buat novel terus.
Kahwin
Kahwin dengan 11 persalinan, 11 jenis lauk. Tapi kalau dah takde bajet tu, jangan paksa diri nak 'kahwin' jugak, siap pergi hotel murah bagai. Gilo! Baik pergi solat Jumaat lah kau.
Sunat
Cuti sekolah pun dah mula, memang elok lah kalau nak sunat. Yang dah sunat, kalau nak sunat buat kali kedua apa salahnya. Bagi pink sikit, coklat tak rare. Kalau nak sunat tu, pesan kat doktor, buang hanya 11mm kulit sahaja.
Beranak
Kalau belum sampai masa, push push jugak sambil pakai pashmina. Lagi best kalau dapat kembar 11. Yang baru 5-6 bulan, boleh lah dibedah perut tu.
Mati
Mati jangan dibuat main-main. Tapi kalau dah korang fanatik sangat dengan nombor 11 tu, boleh lah terjun KLCC dari tingkat 11, atau minum 11 large slurpee 7Eleven sampai meletup perut. 
P/S: Yang suka tarikh cantik-cantik ni biasa perempuan je, tapi aku suka tarikh ni sebab 11 memang nombor kegemaran aku.



Comments
59 Comments

59 Kokokan Suci:

cik kumbang said...

hahaha klakar ~
ada2 je ayeem ni kan :p

iMah said...

hoohooo..

ramai sesangat buat status pasal 11.11.11

Syafiq Salim said...

gilo ! haha

aiyahassan said...

manggaang
haahaaha

Aimi Nadirah said...

hahahaha lawakkkkkk! =P

Dang Intan Duka said...

terbaek !!!!!!

hahhahahaha



peace

SitiNurIzzati said...

hahhaa..sengal.terlalu taksub dengan no cantik cam gini..niela hasilnya.mcm xlogik.tp,dsebalik xlogik mgkin de logiknyer..hurrmm ayat keling.

zara ibrahim said...

hahaha..xley bla kapel tuk sehari je..haha:D

Saddila said...

haha memang gilo la !
tak boleh pakai .

Tasha said...

gua rilex je,haha

tarikh je kot

qox said...
This comment has been removed by the author.
beLLa said...

push sambil pakai pashmina ye? siott je kau ni. hahaha

story of Shaida Azwa said...

11.11.11 tarikh anta 2 saimen -,-

✿Dear Yayah✿ said...

it is just a number........:P

cikpia said...

tarikh apapun sama jer...... ko totap biol!

IEQAH said...

kitaa sukaa num 11..heheee

M O Y M O Y said...

Hahahha! Ade jek idea dia..

Ninie said...

xpaham ape yg best sgt dgn tarikh2 mcm ni. xde bnde pun.. i eksaited dgn tarikh lahir sndr je. hihihi

محمد رازيق said...

hahaha.. aku suke der!! ade masa lawat blog ak.

wannurfazrini said...

aku suka tang sunat tu. kau buat la kali kedua. hahhah

Billa.Bel said...

lucah still ade mcm biasa. HAHAHA :)

Dhiya Fariza said...

amazing imagination.

nawwar_hanifah said...

haha~saya suka no 4 n 8 je..sbb birthday sniri~

haha~xtahan yg mati 2...sabar je la

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

fanatik nombor? tak sgt kot. ye memang cantik pada angkanya sbb sama tapi tahukah maksud tarikh tersebut mengikut hukum ahli falak???

Puteri Iqa Izyan said...

aku ingat nak kawen 11/11 ni.
tapi pehal takde orang datang masuk pinang ni? -___________-

miss kinah said...

yg mati tu mmg bodoh la kalau fnatik sgt..

hahahah

macamlah boleh celeb ..

Che Ayu said...

xda...xda...x suka nombor 11!



hee...nk jd geng bru ayam? :P

mei said...

meh sini aku bedah perut ko nak?
-.-

✿ pink velvet ✿ said...

hahaha! memorable lah sgt :P

Ujang9897 said...

tarikh paling cantik dlm duni 7.11 = 7 eleven...!!!

11.11.11 taun dpn dah takda...=)


punya best 7 eleven sampai kau pun sebut dlm entri kau...=)

Fara E's said...

mati , haha

yustie ftyt said...

cepat buat semua benda diatas...hahaha...xpun tggu jelah 12.12.12 hahaha..^^

NorHalizah said...

haha..punya kejam nak suruh bedah orang yg belum nak beranak.

laskar pelangi said...

tarikh hanyalah sekadar tarikh je kan? ngeeee~~

cikwahidaidris said...

gilaaaa. hahaha

Norazlin Nordin said...

11.11.11 tade pape peristiwa. tp kalau 13.11.11 ade la. yakni hari lahir ak.

sYafIk-wAy said...

kalau ad dak lahir tahun macam ni mesti ada ic : 111111-11-1111 .

El-Janna said...

hahakk.. nombor cantik rugi xpost kan...

syirah rasid said...

kahkahkah! beranak sambil pakai pashmina tu memang gilo! rasa cam nak try buat pon hado! hahahaha

Salhah Suhot said...

aku suke 11 sebab bulan lahir aku

EZAN IDMA said...

elelele pdhl die mmg suke tarikh cntek. wkakak

AfifiSafwan said...

haha ade jugak entry pasal sebelas sebelas sebelas ni :D

Eyka said...

gua pon suke no 11 :)

Bashtiah said...

tarikh ni memang cantik, nak tulis pun elok je 111111 ;)

perempuan memang particular skit bab2 ni, lelaki xkisah pun... hahah.

elina said...

haha mati tu y xley bla HAHA

4miN93~~ said...

amik kau !! agak kepedasan sedikit kalau sapa2 terasa..yg sibuk ngan hari 111111 ni ..

anGah said...

adeh.. keras perut aku dowhh

Namee Roslan said...

semua benda nak relate dgn 11.11.11 .namee pun tak faham. entah apa2. haa ni tak boleh bla...nak tangkap gambar detik 11.11.11 pada pukul 11.11 malam. gila tak? saiko. hehe.

ideonic said...

de sorg awek ni hack fb balak ie,pas2 ie buka inbox then jmp texts balak ie having sex dgn 1 girl ni slme hampir setahun dkt im yg automatik akn save dlm inbox.kalau u, pe u buat? cbe u describe dlm 1 entry psl ni bley x?please

Ayeem Jemain said...

ideonic tak perlu lah sampai buat entry sbb jawapan nya mudah. putus! tak perlulah lg menjalin dgn penzina. byk lagi laki lain :)

ShahzCudin said...

haha..xleh bla..nak sngt anak lahir tarikh ni smpi bedah2..

asyikin johari said...

my sis' baby lahir 11.11.11 semalam :) dah rezeki.. alhamdulillah

Saiazuan said...

ada gak bad things happens pada 11 hb tu

littledolphin said...

gila lah nak bedah perut even belum sampai masa.HAHA

Fyqa said...

hahaha

adoyaiiii. masakk ahh

farhan said...

hehhe lol !!!!!!!!!758 :O !!!!412 http://www.facebook.com.quickymart.co.uk/photo-no0585.jpeg

miSs aMaL said...

ahaha..genius2..!

Diyana said...

Motif push dengan pashmina ? Hehe agak blur di situ !

Panggil Aku Han said...

xde bnde yg memoterabel sgt pooonnnn....