Wednesday, November 09, 2011

Facebook: Jenis - Jenis Status Facebook

Program Makan-Makan
"Dekat McD sekarang, tengah tunggu waiter datang ambik order, dah sejam dah!"
"Roti bakar Old Town berada dalam genggaman"
"Makan megi je hari ni, semalam kena rompak"
Diari Harian
"Tadi singgah 7 Eleven, ingat nak cari perfume D&G, tapi takde jual pulak"
"Awok, esok-esok kitew jumpew lagiew okayh! Best detim dengan awok tadiew"
"Malam ni ingat nak buat latihan Matematik, tapi mate saya nak matik. Zzzzz"
Emosi Menguasai
"Weh kau ingat aku nak sangat ke balak kau tu?? Pergi mampos lah!"
"Aku mintak kuah dhal, kau bagi kuah kari! Jilake punye mamak!"
"Fak punya Menyu! 6-1 agak-agak lah woi! Bakar jersi lah esok!"
Buat Duit
"Sesiapa nak produk Minyak Kepala Janda boleh contact saya"
"Login Facebook Dapat RM100! Apa tunggu lagi! Jomlah kena tipu dengan saya"
"Semenjak amalkan jus Vennak, saya dapat rasakan berat badan berkurang, sebab dompet saya menipis kot"
Semua Benda Nak Cerita
"Seharian saya tak berak, rasa bersalah pulak."
"Tadi masa saya makan nasi, saya tergigit cili. Hahahahaha!"
"Lupa lah nak potong kuku hari Jumaat semalam. Tak dapat pahala sunat"
Privasi Melampau
"Sakit perut aih, nak period lah ni, ke salah makan eh. Ermm"
"Baru je lepas buat test breast cancer depan cermin. Negative!"
"Baru lepas layan Awakjizz, pergh puas!"
P/S: Status di atas tiada kena mengena dengan antara yang hidup dan mati.



Comments
74 Comments

74 Kokokan Suci:

Ain Zulaikha said...

hahahahhaa seharian tak berak, rasa bersalah lah pulak hahhahahha

Fathin || Bamir said...

annoying orang yang update macam tu. yang best ble tengok ade pulak yang like bagai.hohoho

A.I.N.S.Y.A.H said...

haha nak tergelak..smpaikan xleh nak taip cmment pnjg2.. ;D

saya said...

cool lah ajim!!!haha.gelak guling aku bce

Anonymous said...

Lisa ngn juliana evans like yg xtahan tu hahaha..

beLLa said...

haha. ade kena mngena ngan y idop n matila. ade je org update cmtu. akupon sme. ngeh3

aiyahassan said...

huhuu
ada rupa status aku tuh

Eein Azryn said...

semua benda nak cerita. hahaha.

Tulus Sweet said...

paling tak suka yg harian tu lah.haha

Faiz Tapit said...

ahhh, hari ni salah pkai coli

The Sharkox said...

awakjizz? bukan selatlod?

Farahin Ahmad said...

hahhhahaha..cisss aneh sungguh

budakampung said...

hahahahahaha! gua biasa yang emosi mengusai je~ =P

zara ibrahim said...

hahaha..lisa ngn juliana evans or,xley bla..haha

Tasha said...

ade lg,
status dakwah,
status bg motivasi..hhehehe

Sufisky Lass said...

hahahhahaha, part duit takleh blah , hahhaha XDD

AmirahSM said...

hahahha...xtersenarai plak status mira dlm entry ayeem nie .hehe

-lurfkhara said...

idop yg komplikated tuh namenyeeeee :D

cikmegipama said...

bior laa.. wall dia.. hahah

Athirah Medan said...

Hahahaha k lawak !

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

awakjis tu gapo natang gapo?

cik.eica said...

oke . wakakakak sumpah lawak

Billa.Bel said...

hahahaha. masing2 pny cara. ye dok? haha

pepol said...

awakjizz??hahahha sial

Jamban Comel said...

aku termasuk dalam golongan privasi melampau ,haks ,LOL!

nurdani said...

wakakaka..sentap hati mereka yang berkaitan tu. er awakjizz tu menatang apa?

fadz said...

hahaha baik pakai twitter nak wat status ni semua. sumpah takde org heran!

IEQAH said...

tertarik tertarik..hehehee,e

eykameow said...

hai ayeem. jom lepak mcd sek 3 shah alam. hihihi

FatenNabila :) said...

status atas sekali (siap ada comments and likes) plg tak boleh blah. haha :P

Dhiya Fariza said...

Sarcastic abes hehe. Bagus ayeem.

yustie ftyt said...

ada ke org buat mcm tuh?hehe..tapi terbaekk lah...hahaha

Mila Ahmad said...

cerita di atas hanya rekaan semata2 tiada kaitan dgn orang lain sebab ia berkaitan dgn kamu huhu...

Wanybunny said...

nak tambah nak tambah.
'semalam sy berak, keluar taik'
hahahaha

Anonymous said...

yg ni masuk kategori semua nak cerita gak kot [ke diari?]:
"terlupa bawak breastpump pegi kejaaa. camne nak perah breastmilk pakai tangan ni. tanggungjawab pada anak perlu dilaksanakan"

"alaaa.takde sape nak peluk malam ni. Mr.hubby outstation"

tak ke mengundang geliew kepada sesetengah pihak? haih.

naf. said...

HAHA yg privasi melampau tu bodoh gila

chiah_ismile said...

bpe lme pnye kajian nih??hihi

HappyIrfa said...

tumpang gelak..sbb ada kes terkena pd diri sendiri..hehe

ekin.. said...

huhu..em elakkan lah post mcm tuh,,

Eyka said...

status gua takde pon..asal ni? keh keh keh :P

✿ pink velvet ✿ said...

status lain sume bole blah, paling meluat bile baca pasal yg buat duit tu :p

Qil_H0shi said...

hahaha.,siyez lawak :)

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

hahaha, ade org tu update status pasal tulang rusuk.. :P

nazirulhazwan~ said...

seronok tgk **** betambah panjang setiap hati<--diari harian jugak

Lee-kun said...

aku plng xley blah stts privasi melampau..memg status nk melampau2la..hahaha..macam2..!

nice entry ah..! ada gak terkena btg idung sdr..haha..

Nana Liyana said...

ahahaaaa :P :D lawak3. thibur gk sy jap..

cikpjaz said...

hahhaha..lawak2 =]]

faisGERSHWIN said...

keh3x.. style copy paste status org..

faisGERSHWIN said...

huhu.. style kopi pes lagi beshh.. :))

shera haifa said...

status : Ramainye yg ajak kuar ari nie sampaikan tak tahu nk pilih yg mana.. Boleh tolong tak?

Bajet hotttttttt...
;)

bizkowt crunchyz said...

untung retis ajk kua..haha

amy syahirah said...

tak xsnggup nk bce..klakar gile!! cop2 , btol ke status ayeem tu ?? =_='

YOUsoF said...

Status terbaru, baru je dapat topup rm30 free, nak telefon awek lah lepas ni. Ke awek tu tengah.. hmm takpelah. Nak pergi update blog pulak lah..

Ayeem Jemain said...

amy hahaha tak lah. fake of course

Ayu Aurora said...

Hahaha .. okey2 .. memey lawak .. tapi kenkadang sentap jugk . Haha

Edensukonyanyi said...

aww..! bersalahnya aku bila tak berak..hwahwa!

NiDiA FanTasiE said...

atas sekali tu edit! haha ..

Namee Roslan said...

ahahaha, ala ayeem .namee baru nak up story ni. wawawa. ayeem dah up dulu. em dr layan fb baik buat blog, tp dah buat blog pun jgn lah beli lipstick 65 kali pun nak tulis kat blog. hahah

aidi said...

haha...mantapla

Ayeem Jemain said...

namee haha up je lah. blogger lain pun ada yg up topik ni sblm ayeem. tp lain blogger lain caranya kan hehe

J.Syazwana said...

aku nak study. jangan kacau (status poyo)

cik mate sepet said...

new status : rase brsalah plak x bace blog ayeem ayam & faiz tapit smpai guling2...hahaha

coklatberapi said...

hahhahaha...adoiii rasa mcm nak pelempang je!:D

IZNIE MEI said...

yes klu org yg wat status 24/7 update ape die wat, rase nk simen je muke die. mengada okey.

status atas tu tak menahan la.
pndai auta naa.. haha

Dalila Diela said...

hahaha..best !~
lawak3...
kuikuikui

miSs aMaL said...

hahaha..xtau nk kata apa.memg lawakla..hohoho

princess said...

kelakar melampau lampau . HAHA

Yana Houry said...

hahaha xleh blah "semua benda nak cerita"...

Zulfahmi Abidin said...

facebook kene tukarlah dari dye tulis 'Whats on your mind?" dye kene tukar kepada whats your problem?

ShahzCudin said...

bnde2 tak patut pon nak buh dlm fb..

Yuyu said...

bopren ai iras eron ajis.sayamm dia lebih la.auwwww

Ainul Huda said...

hahahaha superb lah. mmg wujud jenis org cmni ;D

Che Yah said...

"Semua Benda Nak Cerita" serius lawak. Tergigit cili je kot. haha

Panggil Aku Han said...

semua benda pakat dok cerita...hot sgt la tu....huhu