Wednesday, November 16, 2011

Facebook: Manusia Hot di Facebook


Nak jadi hot di Facebook? Mudah! Ikuti langkah-langkah berikut:
Nama Profile
Letak lah nama yang bunyi macam orang putih sikit. Adinda Evans ke, Kakanda Van Mar Yutt ke, Daniel Cullen ke, Fakhri Heineken ke, Senah Bieber ke, atau yang terbaru Kelabuson Chance. Baru lah urban sikit ye tak?
FULL
Letakkan (FULL) di belakang nama, sebagai contoh Rosnah Sidek (FULL). Kalau nak nampak lagi hot gila dan poyo, letak lah Rosnah Sidek (FULL YOU FOOL! FFUUU). Nampak kawaii pulak, boleh letak nama Rosnah Sidek (~FULL HOUSE<3). Walaupun akaun belum FULL, letak jugak sebab ia akan menambahkan keinginan orang untuk add.
Profile Picture
Untuk profile picture boleh letak gambar photoshoot. Mahal tu! Naik 500% saham kalau ada gambar photoshoot ala model. Lelaki perempuan boleh, tapi laki seeloknya bergambar bersama DSLR. Naik saham jugak. Budak sekolah boleh bergambar depan cermin jamban Pavilion atau R&R Seremban.
Profile Info
Wajib letak ayat-ayat seperti "I wont approve people who i dont know, because my father marah" atau "You add you talk, or else I will kick your butt". Ada juga yang buat karangan seperti "hai hai ! awak stalker? haaa add lah cepat. meh meh stalk life saya meh. Saya suka sangat. :) awak tak kenal saya? Awak ingat saya kenal awak? dah dah tak payah add. pergi carik orang lain je lah :)"
Status
Status juga mempengaruhi tahap kehotan anda, contohnya "Ada 3056 friend request, nak approve ke tak nak ya?" atau "Sedang mendelete beberapa manusia yang saya tak kenal" atau mungkin juga "Tadi pergi Jusco terserempak dengan David Arumugam, pandang I macam dah lama menduda. Puhlease!".
Wall
Privatekan wall biar orang lain tak boleh tulis. Artis busy maa, mana boleh kacau maaa. Saya ada banyak photoshoot maa.
P/S: Entri paling ramai sentap. Haha.



Comments
107 Comments

107 Kokokan Suci:

miss epal said...

asal banyak nama rosnak je buat contoh ? kahkahkah

cici tembikai said...

hahaha terbaik -.-''

Cik Hazelnuttzs said...

stuju 200% dgn entri nie .
;)

Ninie said...

greyson chance tu nama melayu dia kelabu anak lelaki peluang. haha..

eh yg frens ribu2 tu sakai. dia add kita, lps tu kang buat status 'skrg i otw delete frens. sesiapa yg xpnh tegur atau xknl i akan remove'. cam err.. ko ingat ko artis? dah diri sndr add org. ade hati wat status mcm tu. phui

Zarip Ayman said...

hahahah ROFL! mesti ramai terasa nieh.. :D

iqbalhakimi said...

haha..hasil kajian menyeluruh ni yem...

CiK GorGeouS ! said...

troLL...mmg rase nk carik manusia seumpama itu pastuh add secara pukaL dan berjemaah =) baru ohshem~

Gadis Pantai Timur said...

idea yang sangat bernas..

yuyu Zulaikha said...

Yuyu Zulaikha (FULL HOUSE )

Kamil Kahar said...

adoi.............bkn la malas nk ikut sumer tips yg ade kt atas...tp letih da jdi hot nieh...fecbuk ni da jdi bnde biasa yg dah jemu utk dibanggakan...huhu...

B0B said...

haha. terbaikk!

LaLa said...

hahaha
pon boleh...

LaLa said...

hahaha
pon boleh...

cik kia said...

ayeem,karangan kat profile picture ke profile info ? hehe erm,nak buat2 hot tulis FULL HOUSE la lepas ni.ekekeke baru hot & spicy ;)

maizatul. said...

hahadei. kelakar betul. baru aku tau laki pon ade buat ayat2x mcam tu ek. igtkan pompuan je buat ayat2x cengharang camtu. dangg! -..-

LaLa said...

hahaha
pon boleh...

Eyka said...

titew pon private wall titew~ keh keh keh :P

Mat said...

ok. saya tutup wall je. retis.. :)

Rafzan Voo said...

okey. nak try :) haha

Ashiqin Zolkifli said...

da memang aku takkan approve orang yang aku tak kenal, nak wat camne? T^T

hanaahmad said...

haha. terbaik!

Ifti Larina said...

Ayeem, sesungguhnya saya kenal ayat yg di copy tu drpd profile sapa.. HAHAHA

Saddila said...

puihhh la ayat2 yang letak dekat info tu .

menyentil je masing2 . nampak sgt jobo .

Mashitah Rahim said...

Ayeem, yang part profile info tu macam kopipes daripada fb bf F*******s W*****a je.. hehehe.

nur choki choki said...

kuikui i loike..

Akim Iqbal said...

bangang ! ahahahahahaha

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

baru baru buat jugak status pasal friend request sekarang (145++), tapi xde pun niat bajet hot. tapi sebab nak inform kat kawan,jangan lah buat cenggini kat orang lain. Dah selalu sangat, penat nak tapis.

Cuma nak beri peringatan kat kawan dan sedara mara sendiri (terutama pangkat adik adik biasanya) yang tak keruan buat facebook je terus add orang membuta tulis. Diorang terpengaruh lah tu nak nampak hot kawan ramai.

Mereka mereka yang add saya pulak, saya tau bukan sebab saya hot tapi sebab mereka sendiri nak meramaikan friendlist mereka. Nak kata saya hot memang tak lah hahaha. Facebok pun tak letak kat blog apatah lagi, FAN PAGE huhu.

Pening nak kene asingkan kawan sebenar dengan mereka yang suka add membuta tuli ni. Last2 pending macam tu je sampai jadi beratus ratus.

Yana Houry said...

mcm byk je yg kena btg hidung..hahaha

Namee Roslan said...

aahahaha, tergelak2 namee. ni kat dalam blog ni pun dah banyak sgt yg bertudung nak jadi heliza helmi. hari2 tukar profile pic..apa kes. ahaa..

miss Fyqa said...

hehe.. sokong2

Ain Zulaikha said...

hahhaha ok terkena kat batang idung dah, tak approve orang tak kenal.. hahahha... itu hak masing2 kan.. tp yg pasal stalker tu mmg annoying!

alepridz said...

LIKE profile info...

onie said...

pakat nak jadi hot ... tape la,hot di dunia tahu,hot di 'sana' ?renung-renungkan lah..aku sokong entri kau ni sebab banyak perli,haha! lagi satu selain buh FULL...letak Rosnah II ..-..-"

yarn liyarnalin said...

come and stalk me . haha . terbaik punya post .
#welcome to my blog

kisah hati said...

yang private sgala bnda tu rasenya paling cilaka.baik xyah ada fb,dahla xkenal pastu ade hati nak add.bersangka baik la kononnya nak fren kan,bile dah approve pon prvate gak..mcam haram.lagi satu,ptut buat kategori tuk sape yg suka tukar2 nama yg konon bajet hot dan ntah ape2,smpai bile nk cari member sndiri dah xtau nama ape..hisshh bengang la dpt mmber camni.

Ain Atika Zailani said...

muehehehhehehehehheheh !!!!

SHURA said...

selain buat (FULL) boleh jugak buat Shura II, Shura III, Shura IV. biar nampak mcm hotstff bnyk account ! :P

Curly Amirul said...

wah..begitu pedas mendidih..hahaha

DaYaH JeLitA said...

woihhhhh sentap mak norkkkk aku nyer fb Dayah Jelita Full
HAHAHAHAHAHAHAHA.....werkkk weyh tu info sape nak taww gak..huhuhuuh

Curly Amirul said...
This comment has been removed by the author.
naziyatul fatihah said...

hahaha...cool.

Eera Shera said...

aku buat yg last skali tu..bajet rets.kakakaka

Dhiya Fariza said...

Butt hurt ni hahaha

fatin syamimi abdul rashid said...

terbaekkkkkkkk !!!!! mesty ramaii terasa la niiii

Tiara Fazlin said...

lol beb the best entry evaaahh! jangan lupa ada Ayeem I, Ayeem II, Ayeem III bagi nampak banyak fb, bukan stakat FULL aje..hiks!

Miss Masjue said...

ok,aku tak tersenarai kat atas tue.haha

ir yien 9897 said...

SEMUA TAKDA CIRI2 SAYA..
Alamak saya tak hot..hehhe

Aisya said...

HAHA. betul lah tu ! :DD

cik aletheea: said...

hahaha....
gilak glamer betol ar tips nie...

Fina Fento said...

ooookaiii..part status tu ai terasa sbb baru2 ni tulis kat wall nak clearkan fren list.

Nasuha Suhada said...

ok, aku tak hot.

Faiz Tapit said...

nak lg hot letak gambo lurah la woi

Lelaki Ini said...

hahaha
tak mo ikut jugak!!!

nurdani said...

aku tak hot.so yang bajet hot2 tu,er...wajib baca entri ni.heheh.

Mila Ahmad said...

uisshh memg hot sgt nie

Billa.Bel said...

nice entry la ayeeeeeeeeeemmmmmmm. haaa pnjng taip ayeen tuh ! bermakna tw ! haha

Leya said...

Ayemm...nice one!

♥NuR SyAFiQah♥ said...

keh keh keh

ko mesti berpengalaman kan ayeem ^__^

aienhashimm said...

HAHA .
yang FULL tuh memang tak boleyh belah .
:D

Ujang9897 said...

betul ker ciri2 ni...

saya nak cuba la abg...saya nak HOT..

Wawa Zameri said...

Sikit pun tak ada sentap. Maksudnya bukan manusia hot di facebook ni. Hmm, kena buat macam kat atas lah lepas ni ! hhahhahah

monster kecik said...

hahah..mmg hot~

Siti hawa Achen [WaWa] said...

Terasa pulak sya.. hahaha

nishiyanisha said...

baru gua tau FULL tu maksudnya friend dah sampai limit. HAHA. betui ka?

chiah_ismile said...

ahahaha...mmg sah la aku xhot..perlu ke smpai 2 3 akaun??

Holic said...

eh,private wall jua..ahaa..artis bhaii..hahaha

IQ = Iez Qis said...

fuhh, selamat~

amy syahirah said...

FULL HOUSE , menarik jgak =)

Aflina Affandi said...

yang profile info tu memang banyak orang buat karangan ,nak improve penulisan mungkin.

aku budak baru said...

Tak sentap pun. Bhaha, tapi serius betul -,,-

Raden said...

raden galoh chindra kirana terase taw...

Aliff Haikal said...

haha menyampah dengan rosnah kentut kuat (FULL) .

Tasha said...

yg private wall tu paling bajet kot,pastu siap buat status nk public kan ke x...haha,fuuuuuuuuuuuuuuuuuu

.diannorhayati. said...

hahahaahah. terbaekkk.

Ainul Huda said...

haha terbaikkkkkkkkkkkkkkk :)

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

siotttttttt je ayeeem nih.
haha

aisyah ismail said...

hahaha betullah!!

BeloG MTT said...

Nak jadi hot boleh cubakk.. Haha

beLLa said...

thanx weh bg tips2 berguna camni. aku da lme teringin nak jd pemes ni. tp tak kesampaian. hahahahahah

visitme@FaTiN cOrNeR said...

sedang mendelete beberapa manusia yg sy tak kenal..lawak!

visitme@FaTiN cOrNeR said...

sedang mendelete beberapa manusia yg sy tak kenal..lawak!

keyna kina said...

Kebodohon terpapar jelas dekat Facebook lagi2 bla bUadd tuli$aN mcm hr@m neiyhh .

Cik Amyra said...

ngahaahaha.
nak fame kat fesbuk pegi carik pasal dgn yang femes. tak lama lagi sure ramai nak kenal

Nuar said...

ade yang mengpratikkan?..

Yuyu said...

yuyu musa(FULL)!!!!

nak jugakkkk !!!

Curly Amirul said...

neraka lagi hot~

YasminLaa said...

nasib takda dalam senarai :P

YasminLaa said...

nk buat Yasmin J Hunwick III pulak la aww. Full katakannn.
Wahahah :DDD -.-

dya mohamad said...

yg nama fakhri tu dpt idea dr mane ayeem?HAHA

keri ikhwan said...

amek ko! haha
facebooker2 yg HOT tu mesti tengah HOT giler ngan ko Ayeem...

sentap!
(naseb baek tak hot, cuma cool jer)

miSs aMaL said...

haha..tebaek.sape mkn peria dialah rasa pahitnya.!

yaya chef kecik said...

semua ni yaya penah je jumpa..byk sgt,paling terserlah bila letak status and gambar frens request dia ada 4k hahahahaha...tak boleh blar betul..ceit!! poddah!! nasib baik yaya dh lama jadi kwn beliau ni,lau tak den pun di remove beliau wuwu..

waniewanie said...

hua hua hua! :D

IZNIE said...

fuuuuuuu
harapnye dowang bace la entry nih.
haha. mkn dalam kott.
i loiiikkeee

Syazwan Che Deraman said...

aku paling tak suka yang profile info tu.
aku pernah jumpa.
profile info tu, dah macam karangan.
konon konon style dan hot la kan.
tapi copy paste yang orang lain je.

Ponds said...

haha suka <3
yang paling best full you fool ! fuuu
haha

Engku Sofea said...

hahaha ayeem ayeem... :D

Engku Sofea said...

hahaha ayeem ayeem... :D

lynda salim said...

haha . its cool .. :D

Aesya Zealous said...

fuu

EZAN IDMA said...

hahaha k bai

elynnzainol said...

haha best bro......

tgk page gua. boleh kategori hot ke tak nih,

http://nakbuatbelogjugak.blogspot.com/

zuhaida said...

yang nama profile tu. kalau letak nama pelik2. mula la susah nak kenal kalau dia add kita padahal member2 kita je. haha.

Sumijelly said...

Hai Huzaiman........

errk..... maaf salah anak pulak .......hahaha

Sumijelly.com

YOUsoF said...

Aku tak paham entri ni la, mungkin sebab aku tak cukup hot..

cendolhijau15 said...

Terbalikk . oho , TERbaik ahh ! Neraki lagi HOT btw , HAHA !! Nice

Panggil Aku Han said...

muahahah...
tak terasa pun...^_^