Tuesday, November 22, 2011

Tahukah Korang? #7

Entri lepas : Tahukah Korang #6

1. Tahukah korang, bila dilihat melalui cara permainan, Ferdinand Sinaga (FS) sebenarnya adalah Fakri Saarani (FS) versi Indonesia, dan mereka mungkin selalu berhubung melalui Friendster (FS) dan Formspring (FS)?

2. Tahukah korang, penyokong fanatik bolasepak Garu Dada sememangnya tidak bertamadun, tetapi mereka tidak bermain mercun serta membaling botol seperti penyokong kita?

3. Tahukah korang, nguapan sebenarnya mampu berjangkit melalui cahaya, di mana bila korang terpandang seseorang yang sedang menguap, kebarangkalian korang untuk menguap sama adalah tinggi?

4. Tahukah korang, masa aku sekolah menengah dulu, aku seorang yang boleh dilabelkan sebagai gelap hampir kelabu, tetapi semenjak memakai sabun betik kaler oren, kulit aku dah kurang kenegroan?

5. Tahukah korang, aku baru sedar perkataan 'kbai' itu sangat gedik dan tak sesuai langsung digunakan untuk lelaki?
P/S: Bestnya minggu ni ada dua game bola yang besar.



Comments
60 Comments

60 Kokokan Suci:

Ardini Humaira said...

hehehe... kbai... tak gedik sebab dni pempuan

alepridz said...

oooyeke ayeem..? baruku tahu...


kbai

Saddila said...

setuju dgn nombor 3 .
weii sabun papaya ke ?? :))

Aina said...

Hahhaaa Garu Dada ~ bengongg xD

Syat0za Zai said...

kbai





haha

JungRara said...

nak lagi..nak lagi..

DaYaH JeLitA said...

wahhh sabun betik kaler oren aku guna muka putih rasa gebu and murah jewww...huhuhu

Ayeem Jemain said...

saddila yep, sabun papaya.

Faridzuan said...

Pengajaran : Jangan tengok kawan-kawan menguap dalam kelas, nanti cikgu marah! Hehehe.

Namee Roslan said...

ahahhahah..KBAI. eh yela ayeem, ramai org pakai sabun oren tu elok.! jerawat pun kurang. ewaahh.

cikpia said...

tahukah ko aku juga pengguna sabun papaya? he he......

kueh bakar said...

menguap itu betul..
aku dah kaji sejak aku sekolah lagi
hahaha

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

tahukan ayeem even artis lelaki pun nak upload gambar jika makan aiskrim di Tutty Fruity, benda ni fakta yang aku tak dapat digest sampai sekarang.

Che Ayu said...

penyokong Garu Dada sibuk menggaru dada.

eh?


kbai.

peep said...

ohhh.. kbai :P

SoLy SoLicious said...

kbai



heeee

budakampung said...

yang no.3 tu dah tahu~haha

kbaii~ =P

Dhiya Fariza said...

3 dan 5 tahu. yang selebihnya betul ke?

Raden said...

kbai

feza said...

fakta dan auta..hik3

javanese dove. said...

nombor 3
nombor 3
nombor 3
penekanan yang sewajarnya.

kbai,
kbai,
kbai.


'emm,memang gedik'

✿Dear Yayah✿ said...

hoyeh??
k, assalamualaikum.






=D

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

bru tau^^ kbai

SoutulMujahid said...

kesian fakri. x habis2 org kutuk dia. sob2~

kbai tu gedik? xtau plak aku. haha. sebab aku selalu guna. hik3~

Indonsial vs Malingsia

bukan ayeem said...

hahahaha. sabun papaya lettewww
nk try gak ah

kbai.....

Isteri Encek Bard said...

pesal heidi shafik suker pakai kbai.. adeh...hahhahahahaha

syaidatie nurdilla said...

Gedikk ke ckap kbaii.. cam sweet jekk..hahhaha..@~@

Memori Kekasih said...

kbai tuh sbenarnye = oke bhai...LOL

Fina Fento said...

Ok. Baru tau.

misz uzmy said...

eh sabun papaya kan...

kbai..
kbai,....
haha gedik ekkk...

miSs aMaL said...

hahaha.kbai

TiTi said...

tahukah anda sabun betik itu tidak elok untuk kesihatan? :D

Nyamuk Terbang said...

nmbr 4 tue motif??
kbai

Lea Isnawi said...

ok bye cmne lak?

Tuntung Chan said...

Sukew tgk blog ayeemayam..dan byk belajar daripada tutorial blog ayeem..Klow tak keberatan dtg lha jenguk blog saya..nak sgt mintak tunjuk ajar daripada ayeem..huhu :DD

http://persepsicbudakkacamata.blogspot.com

Nur Hazlin said...

fakri tu aku mmg dah agak dah bro diorg ni related. hahaha. kbai. lol

Aujinz said...

ermm.. paham pahammm

Kbai

Nur Aischa said...

hahaha kbai. xD

mastura aziz said...

ayat tak menahan! no 2 tu sarcastic habis! sebenarnya ayat kbai tu pun kalau perempuan guna pun agak la menyampah sebenarnye la... walaupun aku kadang-kadang gedik-gedik menyampah guna ayat tu bila kawan aku guna...hahahaha

zara said...

tahukah anda, saya suka bermain dgn header ayeem ayam?
kbai.haha

elynnzainol said...

ayeem, pegi kelas la. nah nak promot blog kat sini. sorry tuan page.

nakbuatbelogjugak.blogspot.com

Aimi Nadirah said...

fakta no.1 sangat mengundang nampaknya haha okbai!

YOUsoF said...

Futra Shahrulzaman : Terima kasih kerana perkongsiaan tahunya..



Kaybye.

Cik Amyra said...

oo yeke?
hahah
kbai

princess said...

tak tahu . tapi sudah tahu lepas bac . hehe

lynda salim said...

kbai ;p

erleena said...

haha baru ku tawu :O

eh kbai ?
bukan gedik , annoying kalau pompan gune pon -.-"

mcm xberadap pon ade , el nk wat entri sal nieh , nnty2 je la haha

Ujang9897 said...

kbai..

*romantik tak

BeloG MTT said...

Tapi kann sabun oren tu cepat buat kulit terbakar tatkala di tengah matahari buta.. #Kbai <--tak gedik sebab perempuan :P

Syafiq_Elf said...

Ok , skrang baru syafiq tahu semua nya .. thanks 4 info ^_^

nia amaliena said...

Tahukah korg yang ayeemayam ni kelihatan seperti pemalu dan seperti pendiam bila terserempak di FSKM ? Bila nmpk rasa nk jeritjerit #ayemayemayem . hahaha.

Ayeem Jemain said...

nia hahahahaha yeke? dak fskm rupenye. mmg pemalu pun. jgn tego! :p

FatihahRadzi said...

yee ! segmen ni mmbuatkn pengetahuan sy smakin mluas ! terima kasih ayam ! hahaha

visitme@FaTiN cOrNeR said...

no 3 tu sumpah betol! dlm kelas selalu jadi kot cmni..

Cik Bulat said...

laaa.. ko baru tahu ke? haha

shark said...

hahaa..
bnyak btul info aku dpt..
thanx ler ayam
bukan sebarang ayam ko ni

Izyan Masri said...

NO3 TU MEMANG BETUL 200% PATUTLAH BILA YAN TENGOK ORG NGUAP JE,YAN PULAK LEBIH2 BESAR NGUAPNYA.HAHA

faiz zaini said...

kbye , laki jgn gune dah , haha

Panggil Aku Han said...

hoho..pakai sabun betik jugak ke...?? ^_^

Aisyah said...

setuju dgn fakta kbai tu ! hahaha ..