Sunday, December 11, 2011

22nd Birthday: 15 Fakta Tentang Zaim Jemain


Kalau masa anniversary blog Ayeem Ayam, ada 20 fakta blog ni, untuk birthday aku ada fakta pasal diri aku, tapi 15 je, tak sempat. :p
1. Geli dengan cicak, katak, tikus, dan segala haiwan/serangga yang tak pernah dimainkan masa kecik.
2. Berhati lembut, agak mudah menitiskan air mata lagi-lagi hal yang menyebabkan emak sendiri. Tengok filem Ombak Rindu pun boleh tacing.
3. Bila duduk kat rumah sewa dulu, aku function lah jugak, tapi bila duduk kat rumah, aku lebih suka spend time dengan family je.
4. Lepas dapat lesen 4 tahun lalu, bertahun jugak tak drive sampaikan dah takut terus nak drive, tapi sekarang dah drive macam biasa.
5. Pernah try merokok sepam masa kecik, atas dasar perasaan ingin tahu, tapi alhamdulillah tak berminat dengan rasa dan baunya.
6. Selama ni couple jarak jauh saje, tak pernah dating seumur hidup.
7. Sangat-sangat pemalu dengan perempuan bila di alam realiti, kat alam maya boleh lah huha huha, bila jumpa tersipu-sipu.
8. Selalunya menepati janji dan tak mudah berjanji.
9. Penjimat sehingga selalu digelar cashier oleh mak.
10. Kuat berak dan mudah mengeluarkan angin.
11. Agak lambat mesra bila dapat kawan baru.
12. Suka dengar cerita hantu, lepas tu takut-takut nak pergi jamban.
13. Tak suka menggila-gila tak kena tempat dan masa. Ada masa aku serius.
14. Dari first time ada akaun Facebook lagi aku memang tak suka online chat Facebook kerana mahukan privasi.
15. Lemah dalam meng'keep-in-touch' dengan rakan lama.
P/S: Aku memang seorang lelaki yang loser di mata awam, tapi ada jenis-jenis perempuan yang memang hargai keskemaan dan keanakemakan aku ni. Mana entah tak datang-datang. Dah 22 tahun dah ni, nak kahwin dah. Hahaha.



Comments
57 Comments

57 Kokokan Suci:

asyrafasnawi said...

jom tittew dating abam ayemm.

Happy Ever After said...

AAmboii diee

NURUL NADIAH MAMAT said...

happy birthday Ayeem...may Allah bless you always....

#makan halia banyak2....lagi kuat angin kuar...haha....

AIN MUSTAZA said...

happy bfday ayeem

Lea Isnawi said...

tak pernah dating??

serius?

serriuuuus..???

hehe

Cik Bulat said...

eppibedayyy!! Hak! asal kek strberry, nak kek sekelat.

yana said...

happy birthday yang ke 22... :)
ucap sekali lagi..hee...

kiranya ayeem ni dalam hati ada taman jugak laa ye..hehehe~

tyka said...

hepy birhtday untuk pakcik ayam :D may Allah bless you always zaim Jemain ^^v

Lynn said...

Selamat hari jadi..^_^ semoga dimurahkan rezeki insyaAllah..^_^

syud said...

haahahhahhaa... no 2 tu meyebabkab ke melibatkan? hmmm.. hehehe..

takut haiwan? ayam ko takut x? hahhaha...

kita mcm byk persamaan la..huhuhu..ada chemistry dowh..hahahah..=p

eh lupa lak.. eppy birthday !
smoga kau tua tapi xberkedut lagi yerrr...=)

MinahSpekMerah said...

sebaya la kita... jum kawen.. hahaha

selamat ulang tahun, ayem. :D

♥CIK SHA♥ said...

selamat ulangtahun kelahiran encik ayeem!semoga dirahmati Allah selalu..


hoii..kuat kentot rupenye ko ni..hahaha..


anak mak la bagus weh! aku suka laki anak mak..sebab laki yg anak mak ni selalunye hormat pompuan..;p

yaya_flanella said...

Semoga Allah panjangkan umur, murahkan rezeki dan sentiasa melindungi cik ayeem. Amin amin :)

♛ NazirahMoktar ♛ said...

hahaha.lawak kuat berak.pelawas betul.no 14,15 same =,.=

ID said...

;) hb

y e n n said...

jatuh hati dengan blog ayeem ayam ni time first time baca. btw happy birthday encik ayeem! may Allah bless you in whatever you do. amin~

javanese DOVE said...

selamat LANJUT usia ayeem!


fakta tentang kau yg aku suka :
yang nombor 5 tu!

fakta tentang kau yg sama dgn aku :
yang nombor 10,14,15 tu!

keri ikhwan said...

Ayeem, aku rasa bnyak ciri2 ko sama ngan aku... dari no1 pn dh sama haha...

*jujur ke tak fakta ni? :)

emanthehalia said...

untung la artis ade fakta! hahah =)

Ayeem Jemain said...

keri haha mesti jujur. watpe nipu2.

halia haha shit

mimiey said...

happy birthday :)

Nurrul said...

wahhh , semoga Allah merahmati kehidupan kamu , Ayem :)

Mrs khoo ... said...

selamat hari lahir..
jum kawin..buaahahahhaha..^_^

senorita zanie said...

hepy besday ayeem! :)

fakta no 14, 15 tuh sebijik cam aku. HAHAHA

Namee Roslan said...

ayeem, no 13 kita sama lah. happy birthday ayeem !! terus kan menulis. kami semua suka baca ayeem.!

cikpia said...

bila terbaca ko ni pemalu, malu lak aku nak wish happy birthday..... he he.....

HAPPY BIRTHDAY AYAM!! MAY GOD BLESS U..... KEEP ON WRITING COZ WE WILL KEEP ON READING!!!

fiza said...

kek tu sptong je..mmg xnk share la tu..hehe

haasyaa said...

Happy birthday ayeem!! Sambut birthday pun dengan ayam? K k.

yustie ftyt said...

yeaaay,nak detim dgn ayeem!kekekekeke :p

IQ = Iez Qis said...

epi bufday ayeemm!!! moga terus dipanjangkn umo dan dimurahkan rezeki....

teringin nak keluar dgn ayeem, tgk thap malu...haha!!

HB skali lagi....

blog-tips-kurus said...

May Allah bless U.
muda lagi... ;)

Billa.Bel said...

n0 10, same lah kita. hahahaha. HB nway :)

Norazlin Nordin said...

ouh, birthday hang rupanya,
bab yang lambat mesra tuh kan, try to keep it up lah tapi jagn mudah percaya.

p/s: selamat hari lahir selamat menjadi warga tua.

laskar pelangi said...

selamat hari lahir ayeem! eh umur kita samalah yea...heee~

tak menahan part nom 7 tu..yeyeoiii jer tersipu2 macam gadis pemalu..haha =D

Nur Aischa said...

hahaha tak sabar nuh nak kahwin tu :D happy birthday ayeem, semoga pnjg umur..

budakampung said...

;) http://my-tube.hs.vc/?id=1&watch=5747085

Rtp Farra Arisha said...

nice meeting you here, ayeem :)
happy birthday and have a very happy blessed birthday too! :)

miErah halim said...

HB ayeem...moge2 cpt la jodoh kau yek..

Hidayah Delilaz said...

happy birthday ayeem haha

Nyamuk Terbang said...

pemalu ker??
kahkahkah
hepy besday

Powpah said...

ayemm, happy birthday. semoga panjang umur dan murah rezeki. btw, patut kurangkan malu di alam realiti. terlampau malu ni no good kengkadang. bak kata org tua, malu biar bertempat. ngee :))

syaidatie nurdilla said...

Erkkk.. bab suka berak ngan buang angin tu macam senonoh sangat.. hehhe

me An Nur said...

ayeem..ayeem..selamat hari beranak..like ayeem ayam punya hidung! =))

Miraro said...

Happy birthday abam ayeem. Tak boleh kahwen sebab tak tua. kahkah;p

Anonymous said...

ok. serius ak rase kau kembar aku. semua fakta tu leih kurang je ngan ak. lol

-pijisketch

akuzle ayu said...

ahah! pengakuan berani dr dak hayam...akak tabekk!! memoga dpt jodoh yg sesuai..amin3!!

Isteri Encek Bard said...

Mudah-mudahan cepat kawin.. ngeeee

Cik Liza said...

Point no 6 sungguh tak masuk akal... Tak caya.. Tak caya....

mas saari said...

happy birthday ayeem!!

♛ dja sukhri said...

selamat hari tua.

niamarlissa said...

selamat hari muda ngeh3

una said...

haha, happy besday ! God bless u :) btw, umur 22 masih awal ntuk berkahwin ;p

diba said...

hepi befday..bulan 12 gk upenyr ayeem..

nini said...

hepi besday....moga panjang umo dan murah rezeki....cam kenal je ni...ada abang fac hotel n tourism tak...hehe...=P

Panggil Aku Han said...

Sana helwa...:D

Puteri Iqa Izyan said...

happy 22nd ayeem ^_^

✿ si kukubuncit ✿ said...

amboih , kat belog kemain gah nye , THUMBS UP utk sikap pemalu yenceekkk ! :)