Tuesday, May 31, 2011

Pakaikanku Baju

Korang yang perempuan mesti suka main permainan cardboard yang tukar-tukar pakaian tu kan? Nah aku create khas untuk korang. Suka tak? Kekeke. Pisang dan pear dah hilang, beruk curi. Korang suka padanan top dan bottom yang mana? Hehe



P/S: Printscreen dan tepeklah photo pada wall Ayeem Ayam padanan top dan bottom kesukaan korang. Lagi pelik, lagi cool! Haha. Thanks! :D



Sunday, May 29, 2011

Balak Bawak Handbag

Korang pernah tak tengok laki bawak handbag perempuan? Eh, bukan yang tuuu. Bukan yang jalan-jalan dengan teman-teman dia tu, yang tu bapok. Ni yang jalan dengan teman wanitanya. Pernah tak? Aku banyak kali, tapi aku masih tertanya-tanya, kenapa dia buat macam tu. So, banyak kemungkinan sebenarnya. Antaranya:
Queen Control
Si awek melayan balaknya macam hamba abdi Abby Abadi duta Adabi. Kalau ada shopping bag apa bagai, bagi balak dia bawak sensorang, si awek jalan lenggang kangkung. Nasi kangkang punya awek!
Nampak Gentle
Si balak offer awek untuk bawak bag tu. Nampak gentle lah kononnya di mata orang. Padahal dalam hati "Heh, kau ingat aku ni gentle sangat ke? Aku gentle ni pun nak balasan lah. Sebab aku nak gentel kau nanti dalam pawagam".
Masalah Kesihatan
Mungkin jugak si awek tengah demam ke. Tak pun tahap metabolisme si awek yang amat tinggi yang menyebabkan ketiaknya cepat berpeluh. Silap-silap bertakung peluh dalam handbag tu. Siap ada ikan koi lagi, berenang riang.
Menegapkan Badan
Handbag perempuan pun boleh berfungsi sebagai dumbell/pengangkat berat. Si balak pun mengambil kesempatan untuk mengetafkan lengan tanpa perlu ke gimnasium. Al-maklumlah, dalam handbag perempuan macam-macam ada. Kosmetik, botol plastik, handphone, notebook, printer, iPad, haiwan peliharaan dan macam-macam lagi. Total mahu 10kg.
Mengelak Dari Penjenayah
Balak bawak sebab nak mengelakkan bag dari diragut. Tapi kalau balak lemah, sama jugak. Selain tu, bag boleh jugak dijadikan pelindung dari disimbah asid. Biar awek dia sorang yang kena asid. Biawak punya balak!
Tapi apa-apa hal pun, aku tak fikir itu sesuatu yang cool. Harap awek aku tak suruh bawak handbag dia nanti. Tapi kalau dah merajuk nak buat camne kan. Sayang punya pasal. Tapi ingat, aku nak kan balasan. Lalala. Haha gurau je, kalau korang percaya, nescaya korang gila.



Friday, May 27, 2011

Pengalaman Dan Masa Depan

24 Mei 2010, tanggal aku setat kerja di company N yang dimiliki seorang wanita berpangkat Dr. Company tu adalah company multimedia islamik yang produce komik, animasi, dan game. Aku tercampak di bawah game department dan menjawat jawatan sebagai 'Game Artist', dengan tugas menghasilkan objek/lukisan/animasi yang nak digunakan dalam game.

26 Mei 2011, tanggal aku bekerja untuk hari terakhirnya sebab aku memang target nak kerja selama setahun je. Shino dah berhenti sebulan seminggu lebih awal, dan Robot dah berhenti sebulan lebih awal. Ikut hati nak berhenti sama sebab agak kesunyian, tapi tak cukup setahun lagi. Takpe lah, redah je lah.

27 Mei 2011, aku dah bebas! Yeeha! Dan rancangan aku nak sambung study bulan 9 ni. Minta-minta permohonan aku diluluskan. Amin. Buat masa sekarang, sila jangan panggil aku penganggur. Tak sedap lah. Panggil aku Blogger Sepenuh Masa. Haha. Sedap sikit bunyi. :p

Apa aku nak buat sepanjang 3 bulan ni?
1. Mahirkan Adobe Illustrator. Adobe Illustrator + Adobe Flash = Kebabo!
2. Belajar basic Adobe PS, AE dan Joomla
3. Buat promosi untuk header untuk sara hidup
4. Berkarya sepuasnya di 6 buah blog aku
5. Berak dan tido puas-puas! Wohooo!

Apa yang aku dapat bila bekerja di company N?
1. Dapat kenal kawan-kawan yang cool. Ramai pekerja melayu, seronok lah kan.
2. Dapat jumpa dan kenal dengan anak lelaki Ustaz Azhar Idrus. Rare chance!
3. Dapat mahirkan pengetahuan flash sehingga 95%.
4. Dapat improve Object Oriented Programming skill & knowledge aku.
5. Dapat improve speaking skill aku, sebab aku bekerja dengan pelbagai bangsa, dari Iran, Turkey, Somalia, France, dan macam-macam lagi.
6. Dapat melawat Sekolah Henry Gurney, Melaka. Rare!
7. Dapat beramah mesra dengan orang asli di Gombak. Rare!

Kenapa aku kerja setahun then baru sambung study?
Sebab nak cari pengalaman. Bila grad degree, aku ada both degree and pengalaman, memang value jadi lebih tinggi lah. Dan bila aku study untuk degree aku nanti, aku lebih fokus, sebab dah tahu part mana yang penting. Pengalaman bekerja dengan teori time belajar memang berbeza.

Aku sangat berterima kasih kat boss aku sebab terima aku bekerja walaupun freshy. Kepada bekas rakan-rakan seofis (member ofis aku memang baca blog aku), jaga Dr. elok-elok. Kekeke. Apa-apa hal pun aku tetap kesal sebab minggu depan, ada indonesian fashionista yang comel berpraktikal kat situ. FFFUUUUU!


P/S: Nak tengok hasil kerja aku (game artist), Shino (programmer) dan team mate lain? MAIN GAME NI. Aku yakin ramai takkan faham macam mana nak main. Kalau tak faham, jangan tanya aku. Letih! Haha. Kalau ada error, buat bodoh je. Haha. Dr. mesti happy sebab trafik tinggi ini hari. Kekeke
P/S: Minggu ni minggu entri series agaknya. 



Wednesday, May 25, 2011

Aku Ada 6 Blog Sebenarnya

Okay, okay. Ada di kalangan korang memang pandai, sebab dapat meneka. Aku letak blog-blog aku kat banner flash atas tu sebab aku malas nak blogwalking. Haha, tu salah satu punca kantoi lah kan. Lagipun macam gambar di atas, kantoi besar kalau pergi ke reading list Pak Rodi. Aku lupa nak buat entry guna akaun Pak Rodi.

Sebelum orang lain kantoikan, lebih baik aku kantoikan diri sendiri kan? Haha. Okay lah, tanpa berlengah dan terhegeh-hegeh lagi, aku dedahkan kesemua 5 lagi blog aku kepada umum.


PAK RODI - Ini adalah blog parodi melayu. Sedangkan perkataan 'parody' tu pun diparodikan jadi Pak Rodi. Haaa parody tak parody lah kan blog ni. Faham apa tu parody? Kalau korang pernah tengok filem Scary Movie, Superhero Movie, Disaster Movie, memang semua tu movie parody semata-mata. Filem mengajuk filem lain. Di blog ni aku parodikan jenama, filem, selebriti even blogger! Kalau korang berfikiran kampung, korang tak perlu singgah blog ni sebab korang memang takkan faham seni parodi. Aku bukan menghentam diorang! Blog ni paling kerap kena hentam sebab diorang yang kampung ni fikir aku kutuk-kutuk individu asal. Memang aku rasa aku patut dedahkan diri sebab kalau diorang dah tahu siapa penulisnya, diorang tahu aku ni jenis sengal, diorang tak marah kot. Peace!


INESEN - Blog lucah semata-mata. Dilarang masuk kalau bencikan kekotoran. Namun, kelucahan tu masih mampu diterima umum lagi sebab aku menginesenkan lucah-lucah itu. Inesen tak membawa watak seorang pervert. Kisah-kisah dalam ni, ada yang kisah benar, ada yang berlandaskan imaginasi tahap tertinggi. Pada aku, lucah itu adalah suatu seni.


TIUPTUBE - Blog ni sebenarnya tempat aku kongsi video je. Kadang-kadang kita ada banyak video yang nak dikongsikan dengan orang lain, tapi malas lah nak buat entry remeh-remeh kat blog Ayeem Ayam semata-mata nak tunjuk satu video je. Jadi, aku kongsikan semuanya di sini.


FUUUBOOK - Blog ni pulak menghimpunkan rage comics melayu dari macam-macam orang lah. Kalau korang nak submit komik marah korang pun boleh. Dapat backlink yaw! Blog perkongsian sebenarnya, dan aku sebagai admin. Ni bukan blog persendirian macam yang lain-lain.


DUNIA TUTO - Ni blog paling latest, baru 3-4 hari kot. Kadang-kadang, banyak orang request tutorial itu ini. Aku malas lah nak buat entri tutorial kat Ayeem Ayam. Pada aku, entri tutorial untu template lah apa lah, tu pun entri remeh. So, aku gunakan blog ni untuk himpunkan segala jenis tutorial, dari tutorial blog, tutorial komputer, sampailah tutorial nak berak!

Haaa. Amacam? Banyak tak? Aku bukan nak tamak. Aku bukan nak femes. Aku hanya nak berkongsi, berkarya dan menghiburkan orang. Itu lah motif aku berblogging. Once kau dah tahu niat kau berblogging, kau takkan tersasar. Anyway, korang anggap je lah Pak Rodi dan Inesen tu bukan aku. Haha.

P/S: Apa pendapat korang pasal blog aku yang lain-lain? Hehe.
P/S: Happy birthday Myzayeem eh, Myzajane ;)



Tuesday, May 24, 2011

Pentingnya Bernazar


Korang pernah bernazar? Aku selalu bernazar. Dari dulu sampai sekarang, laptop aku tak pernah repair kat kedai, so far. Alhamdulillah. Henfon dari zaman muda sampai sekarang pun, cuma sekali je pergi repair walaupun dah banyak kali gila rosak. Henfon N-Gage QD time tu. Aku kan QD (cutie) memang lah kena pakai N-Gage QD. Wajib kot! Kalau tak, tak cute dah nanti. Lalala

Sebenarnya laptop dan henfon-henfon aku banyak kali rosak. Tapi aku selalu bernazar je lah. Series, ada sekali tu laptop aku takboleh hidup. Aku pergi Low Yat lah, tapi niat bernazar tu masih ada, dan dan sampai kat kedai, tauke tu boleh on laptop. Ajaib! Dulu-dulu henfon tak boleh hidup, aku bernazar, TIUP sana-sini, korek sana-sini, baling sana-sini, terus dapat hidup.

Ahad lepas ni pun laptop aku lagi sekali tak dapat hidup, bernazar dalam hati, cucuk sana sini, tup tup dapat hidup. Aku tak tipu, korang boleh try kalau ada masalah. Allah sentiasa akan menolong, insyaAllah. Mungkin korang fikir semua kebetulan je. Tapi aku yakin, tu Allah punya kuasa. Kalau Allah tak izinkan, kau hantar pergi repair pun tak boleh fix. Lagipun benda gini dah banyak kali sangat terjadi.

Jadi? Bernazarlah, walaupun nazar korang hanya benda yang kecil-kecil, simple-simple, pimple-pimple, purple-purple, couple-couple, pecel-pecel mahupun poco-poco.

P/S: Percaya tak kalau aku cakap aku type entry ni sambil pakai kopiah? Haha. Entri paling alim bukan? Tapi, masa aku google image "nazar" jumpa gambar lain pulak. Chitt! Baru nak alim-alim.

UPDATE: Adoi, ada jugak yang percaya aku pakai kopiah?? Haha. Saje je nak ambik mood. Keke. By the way, semua nazar tu ofcos lah ditunaikan.



Friday, May 20, 2011

16 Blog Lukisan Beridentiti

Bersambung dari BLOG LUKISAN KEGEMARAN yang menampilkan 6 sahaja blog lukisan sebab aku ketandusan sumber, sekarang aku tunjuk 16 lagi blog yang bertunjangkan lukisan yang rare gila nak jumpa. Terima kasih kepada yang rekemen.



















YAZID TORPEDO - yazidtorpedo.blogspot.com




ROQ ROCK - roqrock.blogspot.com






CENGKIH DAN SIREH - akunabihahaha.blogspot.com



BELOG CAP AYAM - belog-cap-ayam.blogspot.com



CLUELESS MUMBLE - mumbleink.blogspot.com



TANGAN PUNYA KERJA - tanganpunyakerja.blogspot.com







PETI HARTA KARUT - petihartakarut.wordpress.com



THE RED LIPS - syafiqahayramohdyusof.blogspot.com



Cool tak cool aku tanya korang? Banyak yang nampak professional dan harus diketengahkan kot! Seriously doh. Lagi power bila mostly memang betul-betul lawak komiknya, walaupun hanya Alif Firdaus Azis je yang bergelar kartunis professional, yang aku tahu lah. Power! Kalau korang ada lagi blog yang nak suggest, sila bagi link kat ruangan komen. Thanks! :)

P/S: Buat ke berapa kali entah aku ambil gambar tanpa izin. Harap tak kisah, kalau kisah aku remove.



Thursday, May 19, 2011

Selamat Tinggal Telor


Quick Update di Office:

Hakim Kamal a.k.a Telordibasoh dah meninggal dunia pagi tadi. Tapi aku tak tahu detail. Yang aku tahu dia sakit asma hari tu. Dia dimasukkan ke ICU Putrajaya hari tu. Aku dapat tahu ni dari Izat Tarmizi

Marilah ramai-ramai kita doakan semoga arwah aman di sana dan maafkan segala dosa arwah pada kita kalau ada, dan halalkan apa yang patut. Al-fatihah. 

P/S: Walaupun aku tak pernah jumpa dia, tapi aku tetap menitiskan air mata. I'm gonna miss you friend.

UPDATE:
Arwah meninggal sebab jangkitan pada paru-paru. Peparu dia jadi keras tak boleh berfungsi sendiri. Dia start semput masa mandi air terjun Kanching dengan member. Aku rasa kehilangan sangat sebab arwah antara blogger yang aku rapat gila. Macam-macam dah janji, nak lepak sama lah, nak exchange shirt bila aku dah buat shirt lah, tapi semua tak sempat. Sobss.



Tuesday, May 17, 2011

Aku Selalu Termaki Perempuan

Bukan lah nak kata diri aku ni dayus atau dayang. Tapi memang aku selalu sangat maki perempuan, sebab perempuan ni lemah! Aku dengan abang aku selalu cakap "perempuan selalu jadi bodoh!" bila situasi ni terjadi.


"Pada suatu hari, Jamil dan Ramlah pergi ke Hutan Sri Langau untuk menangkap anak-anak dinasour untuk dimasak 3 rasa. Ketika dalam perjalanan untuk menuju ke tengah hutan itu, tiba-tiba ada seekor babi hutan mengejar mereka menggunakan basikal fixie! Jamil dan Ramlah pun berlari dengan gersangnya. Lari dan lari dan lari tiba-tiba Ramlah terjatuh akibat tersadung kulit durian yang bertaburan di atas tanah pamah yang ramah tamah. Si Jamil pun terpaksa berhenti dan berlari menuju ke tempat penyungkuran Ramlah untuk membantu si Ramlah yang maha lemah itu!"

Tang si heroin jatuh tu lah aku selalu termaki perempuan. Mana-mana movie pun bila sampai scene suspen, mesti perempuan je yang buat hal! Jatuh lah, kena tangkap lah, emosi lah, apa lah! Kenapa? Kenapa? Kenapa bukan pondan yang jatuh?? Grrr

Penulis skrip filem seantero dunia ni suka tau.. Suka buat gini kat perempuan, kan tak pepasal aku dah TERmaki perempuan. Maaf perempuan-perempuan sekalian. Meh sini kat abang meh. Tu haaa abang penulis sekerip tu yang jahat. Suka sangat melemahkan perempuan. Awak tak lemah kan? Awak KUAT kan? Berapa round boleh? Haaa 10 round larian padang kira kuat lah tu. Round apa korang fikir? Grrr. Anyway, kalau aku berada di tempat Jamil, and aku sayang si Ramlah tu, of course lah aku tak maki dia kan. Gila apa.

P/S: Korang rasa, aku boleh jadi penulis buku cerita kanak-kanak tak?



Monday, May 16, 2011

Didenda Guru





Monday, May 09, 2011

Aku Harap Dapat Jodoh Macam Ni [part 2]

Ini adalah sambungan daripada entri Jodoh part 1. Seperti yang korang tengok dalam ruangan komen entri tu, ewahhh kemain ramai lagi yang cakap "cukup 10" ya! Haha. Betul ke? Agak mustahil kot nak dapat yang perfect 10 tu, dan aku pun tak harapkan si dia cukup semua. Mana ada orang yang 100% perfect ikut kehendak kita. Okay, mungkin betul ada yang cukup 10, tapi nanti dulu. Nah aku bagi lagi 11! Haha.
Hormat Orang Tua
Ini penting oo. Nak tahu dia hormat orang tua ke tak, aku akan tengok lah camne dia layan parents dia. Paling penting dia hormat mak aku. Aku takut bila aku lebihkan emak aku, dia akan mengada-ngada. Padahal Islam sendiri pun suruh si suami jangan lebihkan isteri daripada ibu sendiri.
Belum Diterokai
For sure lah belum diterokai oleh mana-mana lelaki even kissing. Ishh tak adil lah untuk aku. Aku dating pun TAK PERNAH kot, takkan dapat bini yang lobos? Ya, sumpah tak pernah. Tak percaya lah tu. Memang susah nak cari perempuan yang masih terpelihara, tapi tu lah just berharap dijodohkan dengan yang suci.
Mampu Bimbing
Memang perempuan akan cari suami yang mampu bimbing isteri. Tapi, macam mana lelaki yang perlu dibimbing? Secara jujur, aku tak mampu bimbing 100% bini aku nanti. Ada part aku boleh bimbing, ada part aku perlu dibimbing. So, aku nak cari yang mampu saling membimbing dan melengkapi lah.
Rajin Masak
Seperti yang aku dah bincang dalam entri ni, perempuan tak perlu pandai masak pun. Cukup hanya suka masak dan rajin masak. Kalau terer masak, tapi pemalas pun susah jugak ye tak? Masak tak sedap takpe, resepi di internet berlambak. Dan for sure lah, lama-lama dia akan terer masak jugak.
Kurus
Kurus tu kering tak kering lah. Member aku ada cakap, "aku cari yang kurus sebab bila kahwin nanti, sure badan dia akan naik sikit". Betul jugak kan? Lagipun, aku nak dia guide dan jadi inspirasi aku untuk jadi kurus balik macam dulu. Keke. Lagi satu, biar senang nak dukung. Kalau ada emergency ke, cedera ke, senang dukung. Korang fikir apa ni? Oh kalau yang tu pun masuk pakej jugak lah :p
Tegas
Aku suka perempuan yang tegas dan berpendirian. Kalau ada martial art lagi bagus. Haha. Amat penting kalau seseorang tu ada pendirian dan tak terikut-ikut orang lain. Contoh dia ada kawan perempuan yang ajak pergi clubbing ke, merokok ke, 100% dia akan tolak kalau dia tegas. Btw, aku bukan smoker.
Pecinta Fauna
Aku suka kucing. So, kalau dia tak suka, mungkin masalah untuk aku. Kalau tak kucing pun, hamster ke arnab ke, jadi lah. Kalau boleh, dia berani pegang ular, cicak, katak and so on. Boleh dia protect aku, sebab aku geli. Hahaha. Loser siyal.
Pecinta Flora
Aku jugak suka kalau ada banyak tanaman dalam rumah. Tapi aku agak malas nak jaga. Haha. Tapi suasana tu memang mendamaikan. Kalau boleh, nak ada pokok cili, daun kari apa semua ditanam. Jimat sikit. Hehe. Kalau dia terer gubah bunga, lagi bagus kan.
Pembisnes Online
Bila dah ada anak, aku nak aku sorang je kerja. Aku nak bini aku jadi suri rumah, buat kerja rumah dan jaga anak. Tapi mesti lah nak dia bantu kewangan family jugak kan? So, bisnes online adalah jawapannya. Boleh jadi suri rumah and earn money at the same time. Mungkin korang cakap aku ni berfikir jauh sangat, but planning tu penting. Aku jugak perancang kewangan yang baik. Hehe.
Tak Pandang Rupa
Payah kalau seseorang tu pandang rupa semata. Kalau tak, sampai bila pun dia akan rasa tak puas hati sebab lelaki hensem berada di mana-mana. Lagi-lagi, aku ni tak hensem. Aku nakkan perempuan yang pandang personaliti, ilmu dan pegangan. Insyaallah kalau camni, dia akan jadi lebih choosy dan setia.
Subur
Kalau boleh mestilah nak yang subur kan. Tapi benda macam ni tak patut aku listkan, saje je nak cukupkan 11, nombor favourite aku. Haha. Tapi kalau salah seorang dari kami mandul nak buat macam mana. Redha je lah. Hikmah disebaliknya adalah jimat tak payah beli kondom dan pills tiap minggu. -_-"
P/S : Entry ni mungkin bosan untuk lelaki, tapi seronok untuk perempuan. Hehe. Dapat tak dapat belakang cerita, at least aku ikhtiar.



Sunday, May 08, 2011

Beli Dua



Pergh menangis-nangis aku tulis entry ni. Seriously aku memang lemah betul kalau sentuh bab-bab emak ni. Sobs. Jom tengok aku masa baby. Thanks emak.

P/S: Hari Ibu haram? Yang penting niat kita, and kita berbuat baik pada ibu hari-hari, bukan time Hari Ibu je.



Friday, May 06, 2011

Cari Gaduh



Wednesday, May 04, 2011

Tak Nak Lucah-Lucah Dah

Dengan rasa jujur dan ikhlas dari hati ni, aku nak buang dah lucah-lucah. Kalau ada pun setakat nakal je. Nakal sikittttttttt... (kecepreng! gelas pecah, pitch tinggi sangat) je. Sikit je tau? Hehe, laki kan. Kenapa aku tak nak lucah dah? Oh, bukan sebab entri Mejah semalam, bukan jugak sebab Osama dah meninggal, sebab aku tertengok gambar Gay-Pop 24:7 lagi lah bukan. Bukan, bukan. Memang dah lama pasang niat.

Rasanya tak patut aku melucah dekat blog ni. Melucah maksud aku menjadikan perkara lucah tu as main topic. Kalau setakat sikit-sikit, sampingan je, tu aku kira sebagai nakal je. Contoh yang lucah macam entry zemo tu ke, entry payudara tu ke. Kalau nakal, macam Superpower tu ke.

Lagi satu sebab, aku rasa tak manis lah aku melucah sedangkan blog aku ada banyak melekat dekat bloglist perempuan. Contohnya, blog aku adalah satu-satunya blog laki (aku rasa lah) melekat di bloglist favourite Kak Ain Che' Wan (ehem ehem bangga sat). Nanti orang lain nampak ayat-ayat lucah kat sidebar dia tu kan ke mencemarkan nama dia?

Lagipun sebenarnya, aku nak mengambil hati si dia. Hehe. Kalau lucah, dia mesti tak nak kat aku. Siapa dia? Alah, entri Jodoh tu sebenarnya aku tuju dekat dia lah. Sebab aku rasa dia ada ciri-ciri yang aku listkan tu. Kira aku bagi hint lah. Hehe. Dan dia ada komen dalam entry Jodoh tu. Hehe, yes, you lah. You lah, sapa lagi. Ye saya, you. Angau tahap abah aku ni ya? 

Tapi kalau ada terbocor tu, maaf lah ya. Dah terbiasa, dah habit/habitat (habitat nenek ko, tabiat), so mesti lah ada bocor sikit-sikit. Give me time okay? Hehehe. Doakan perubahan yang aku cuba bawa ni berkekalan. Amin...

P/S : Header aku tu? Haha, aku akan sucikannya sebelum Ramadhan ;D
P/S : Aku ada entry tak senonoh terperap dekat draft lebih seminggu, tak sanggup nak publish. Ingat nak suruh Faiz Tapit tolong publishkan kat blog dia lah. Kekeke.






Monday, May 02, 2011

Aku Harap Dapat Jodoh Macam Ni

Dah lama aku single ni. Bila nak double ni? Korang jangan nak kaitkan dengan entry semalam. Aku betul-betul single ni. Dari dulu, kalau orang lain tanya aku pasal ciri-ciri bini, aku boleh jawab precisely. Sebab aku dah kenal betul-betul perempuan macam mana yang aku mahukan. Aku memang suka observe perangai orang.
1. Family First
Aku suka perempuan yang utamakan family lebih dari kawan-kawannya. Aku suka yang anak emak. Biasanya akan lebih banyak duduk di rumah. Kalau dah memang duduk dengan member tu lain cerita lah.
2. Skema
Skema yang aku maksudkan bukan stok spek tebal macam Ugly Betty tu. Senang cerita dia utamakan pelajaran dia lah. Budak baik-baik, berilmu. Bila berilmu sedikit sebanyak akan membentuk personaliti yang menarik
3. Jarang Couple
Aku benci kot dengan perempuan yang baru clash dah dapat yang baru. Macam lahanat tahu? Nampak nau tak setia, senang-senang je lupa ex nya. Takyah nak ambil-ambil masa dah. Aku lebih suka yang lebih lama single daripada couple. Means dia susah nak cari Mr. Right nya, dan dia agak choosy.
4. Bertudung
Aku zaman dulu memang prefer yang free hair, tapi sekarang lebih suka yang bertudung. Sebab mak aku pun lebih suka yang bertudung. Kalau tak bertudung pun boleh lah, asalkan bertudung suatu hari nanti.
5. Sombong
Sombong bukan lah sombong dengan kawan, but dengan strangers atau kenalan. Kenalan dengan kawan lain ya. Aku lebih suka perempuan yang tak approve friends di Facebook sesuka hati. Aku tak suka perempuan yang melayan mana-mana laki entah, baru kenal pulak tu.
6. Suka Gelak
Aku suka perempuan yang suka gelak. Sebab aku suka buat orang gelak. Kalau dia gelak, semacam satu kepuasan untuk aku dapat buat dia gembira. Kalau boleh dia tak lah terlalu lawak, kalau masing-masing buat lawak siapa nak gelak?
7. Tak Gedik
Dari tulisan dah boleh tahu seseorang tu gedik ke tak. Perempuan ni menggedik ingat laki suka ke? Tak tahu lah laki lain, tapi kalau aku, lagi aku nyampah dan benci ada. Seriyes. Kadang-kadang tu dah ada boyfriend dah, tapi dok menggedik-gedik dengan laki lain. Tu sebab pentingnya sifat sombong tu.
8. Berdikari
Berdikari means dia tahu dan prefer uruskan hal kehidupan sendiri. Pandai mencari wang sendiri. Ada perasaan malu untuk menggunakan wang boyfriend. Lebih suka gunakan wang sendiri. Yang macam ni lagi lah aku nak tekankan, sebab aku ni pun jenis berjimat. Jimat, bukan kedekut. Haha.
9. Gila Muzik
Biasa yang gila muzik takkan dengar lagu jiwang-jiwang ni. Aku takboleh lah jiwang-jiwang ni, takut menangis sentiasa. Kalau boleh layan rock sikit. Tak As I Lay Dying, Avenged Sevenfold pun jadi lah. K-Pop minta dijauhkan. Haha. Dan minat berkaraoke juga. Hehe
10. Berbeza Minat
Datuk Dr. Fadzilah Kamsah kata, couple yang terlalu banyak sama minat, boleh jadi bosan. Tak belajar apa-apa yang baru dan terlalu sempurna. Contoh, aku minat Arsenal, bini aku minat Manchester United, lepas tu betting lah. Siapa yang kalah, malam nanti kena 'berada posisi di atas'. Tak ke fun dan romantik tu? Haha.
Panjang tak? Bosan tak? Syok sendiri tak? Ni pun banyak lagi ni. Tapi kang korang muntah pulak baca pepanjang. Bukan apa, blog pun boleh jadi medium untuk cari jodoh tau. Aku nak menyinggel lelama sebab nak jimat, tapi agak kurang kasih sayang lah pulak diri ini. Haha. Biasanya, kalau perempuan yang ada ciri-ciri di atas terbaca entri ni, dia boleh jatuh cinta tau. Untung-untung dapat yang lawa! Haha.

P/S : Aku dulu digelar pakar perempuan atau Dr. Cinta sebab selalu jadi pendengar dan penasihat rakan-rakan. Tapi aku sendiri takde apa. Haha LOSER



Sunday, May 01, 2011

Aku, Hamzah Ian dan Anak Kami

Seperti yang rakan-rakan Facebook kami tahu, aku dan Hamzah Ian dah lama menjalinkan hubungan laknat yang songsang. Ramai juga yang terkejut, ada yang tumpang gembira. Ada juga yang ucap tahniah.

Tapi sebenarnya kami dah menjalani hubungan gay ni dah 9 bulan lebih lamanya. Cuma ketika itu kami menjalinkan hubungan sulit. Sehinggalah doktor mengesahkan yang kami bakal menimang bayi. Setelah bayi dilahirkan, barulah kami letak "In Relationship" di Facebook tu. Sekarang anak kami sudah pun berusia dua minggu. 

Baru dua minggu, tapi dah mampu merangkak. Mungkin datang daripada kuasa Ultraman bapanya. Ya, aku lah ibunya. Pahal lu gelak-gelak? Nak tengok pappary glands aku ke? Tak boleh! Laki aku je boleh. Aurat tahu? Berdosa saya nanti. Uhukkk, maaf bang Mejah, mereka yang kacau saya. Bukan niat saya nak melayan mereka.

Comel tak? Say hi to Hameem Iam! (Hamzah Ian + Ayeem Ayam)
Tak comel ke? Sampai hati korang. Tampar muka dengan pappary glands kang. Okay lah, mungkin nampak pelik, cuba tengok anak aku dengan selebriti pulak.
Korang tahu tak korang boleh VOTE AYEEM AYAM tiap-tiap hari (sekali sehari), bukan sekali seumur hidup je? VOTE lah ittew tetiap hari ogayh? Terima kasih pada yang terus menyokong Ayeem Ayam yang sedang menyara ayam-ayamnya. Free je pun kan? Hehe. Love you! Comolot jom. Mmuuaahhh!