Sunday, January 29, 2012

Geli Straw


Pernah tak korang mintak air member korang, lepas tu kan korang jentik-jentik straw tu, tak pun gentel-gentel straw tu, tak pun lap straw guna baju korang sebab geli dengan air liur member korang? Tahu tak perbuatan korang tu mampu menyinggung perasaan tuan punya air? Elok-elok ikhlas bagi air tu kat korang, boleh jadi tak ikhlas pulak. Apa ingat air liur member korang tu air longkang ke? Apa ingat air liur korang tu tak bau parit ke?

Kalau geli pun, jangan lah bagi tuannya nampak. Tunggulah dia pandang tempat lain ke, masuk tandas ke, borak dengan member lain ke baru lah bersihkan cepat-cepat. Nak jentik sampai straw terpelanting pun takpe, asalkan tuannya tak nampak.

Kalau nak buat depan-depan mata dia boleh, tapi cover baik punya lah. Contohnya:

Korang jentik straw tu, pastu cakaplah "Eh, ada pulak anak kucing duduk bertenggek kat straw tu tadi, tu yang aku jentik tu".

Korang gentel-gentel straw, pastu cakaplah "Bentuk straw ni tak bulat lah, dah bentuk segitiga freemason pulak. Tu yang aku gentel-gentel bagi bulat balik tu."

Korang lap-lap straw guna baju, pastu cakaplah "Baju aku ni kotor lah, tu yang aku lap guna straw ni."

Nampak? Sejuk hati tuan punya air. Silap-silap dia suruh habiskan air tu. Silap-silap dia belanja lagi air. Silap-silap dia serahkan segala air yang ada pada tubuhnya.

P/S: Pernah mintak air kat member, sanggup tak lap demi menjaga hatinya walaupun dah nampak betapa berminyaknya straw dia.



Comments
45 Comments

45 Kokokan Suci:

mate saya bulat said...

ahak. oke. tak geli pun. unless berlainan jantina. haha

eton said...

kesimpulanya : beli air sendiri kan senang... hehehe :)

ENCIK TIKUS said...

tak..

Ninie said...

huhu mase skola rendah dl biasa buat. tp bkn style yg u listkan atas ni. i tbalikkan straw tu. bahagian yg org tu sedut i masuk dalam air. yg bahagian dlm air tu i guna. sama je kot. tak paham motif =.='

tp bila da besar jrg share lg2 dgn llaki sbb bkn muhrim. hahaha :))

Nana said...

Hik hik..lawaklaa...tapi,aku sebat je..xkire dah kalau dah haus.

syAzAnA said...

aku main sapu jeh. lantak kau lah. except different races and agama.

Akim Iqbal said...

Fuuu

Lea Isnawi said...

dh mitak air org,xyah nak geli geli la

cici tembikai said...

hahahha =p well , actually saya lah org nya yng suka gigit straw itu -.- sampai penyet .

♥CIK SHA♥ said...

kalau dah nmpk macam berminyak atau menggelikan tu better tak payah mintak le awal2 kan?

mirul aar said...

nak geli buat ape kan?kwn sndiri kott.brulah namanya kawan sejatii~ :)

Azza Azman said...

euuuuwwww straw berminyak??? what the fish..

ked said...

ko taw yeem, ade satu tmpt ni kan, cafe die recycle straw..eywhh!!
so, utk menggagalkan misi berjimat kat cafe tu, diorang pakat gigit straw ramai2, biar straw tu tak dapat pakai dah pastu..huhu

ked said...

ko taw yeem, ade satu tmpt ni kan, cafe die recycle straw..eywhh!!
so, utk menggagalkan misi berjimat kat cafe tu, diorang pakat gigit straw ramai2, biar straw tu tak dapat pakai dah pastu..huhu

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said...

kite tak tersedar pulak penah lap straw kawan ke tak.tpi tpi yg pasti kalau kwn nak minum air dari botol/straw kt,kt akan lapkan dulu sebelum bgi. :)

♥ Cik Zack's ♥ said...

hahaha ewwww geli okayyy -.-

Pengalaman Kena Denda said...

haha! ad aja orang macam ni.. kadang2 tu habit diorang..

tp,, aku,,, errr... macam tak pernah XD

CekbOlat-bOlat said...

erkk? berminyak ? rela tak minum okehh !

tapi ia mngeratkn ukhwah ^^

Cik Cakula Cemekut Cekelat said...

konsep straw n air kawan..klu aku x gne straw kwn tu..aku teguk je...

LiNda said...

tak semua org sy blh share air...hehe..selalunye main sedut je,kecuali kalo nampak air liur dia melekat kat straw tu xnaklah minum..geli..kehkehkeh...

Ckin Kembaq said...

biasa je pun..hehe mungkin kena lebih bersikap terbukan kot...jangan duk pandang2 straw tu..lainlah kalu betul2 nmpak kan..hehe

p/s : tips untuk penyedut straw, keluarkan straw dari mulut dengan brsih ya untuk diberi kepada orang lain..hehe

feza said...

dulu pernah buat masa zaman sekolah. geli la sangat kot. tapi sekarang. redah je. tak mati keracunan nya. tapi yang perempuan sama perempuan je la dan sama bangsa.

✿ pink velvet ✿ said...

x penah mintak air kat ssape kalau guna straw sbb kalau guna botol pon, sure nak basuh dulu tmpt teguk air tu, hahaha!

ederra said...

dulu aku biase gunakan konsep 'straw terbang' kalo nak pow air memember...sng je konsep tu,amik straw baru pastu terbang la dari gelas ke gelas yg lain...haha

keeya mustafa said...

mybe da terdidik macam tu kot..kadg2 spontan..aku ade je kwn mcm tu,terasa pun sekejap ke..ape la sgt..

Ain Dzaya said...

hahaha..sengal la abg zam nie..
template baru sempena tahun baru..
ceeitt!

dengan gagahnya ain buat entry bergambar ain arini tentang ; kawan. jom sama2 tengok =)

http://aindzaya.blogspot.com/2012/01/kawan.html

Ann Misterina said...

ahhaha kes straw ni memg lawak..but ak ade 1 habit which is,everytime ak minum,everytme tu jugak ak lap straw ak..so kwn mntak,berbhagia la dorang dari habit ak yg 1 tu..tpi kalu mntak air orang,ak xlap be4 minum..after minum ak lap..smpi kwn plik y ak lap yg ak minum?kwan kan,xyah la nk lap2 bgai..smpi perati tiap kali ak minum..pnt jugak cerita yg tu habit ak..^^,

Terbang Bersamaku said...

sy pun spesis mcm nie juga..dulu masa zaman kanak2 kalau ade member nk mintak air terus bagi dia minum sampai habis, sbb rasa kurang selesa nk minum bekas org..bila dah besar ok sikit lah, dah boleh share..tapi ttp ade rase cam kurang selesa...huhu..:p

NurAfizahMazlan said...

Kalau aku biasanya main belasah je. Lelaki, perempuan, semua aku tibai air minuman dorang. bahahaha

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

klo sya lap2 ckit smbil cover2...tkot dorng kcik ati plak

Nafisya Ismail said...

Ekh ape yg nk digelikan sgt.. buat cool sudaa.... ehehe

Sahbudin said...

ko nk sgt..minum je lah..haha

merpatisejoli45 said...

hye,done folow u. jmput dtg n jd folower saya blik ye. :)

nk tukar banner di page or site bar? tggal komen kt blog saya ye. :)

farah izwani said...

serius tak geli kongsi straw dengan kawan perempuan.

lelaki? no no no

sitihanisahali said...

geli kalau berminyak.haha.

Yuyu said...

minum je 1 straw klo member perempuan asalkan dia bukan pesakit tibi..hehe.

sYafIk-wAy said...

aku belasah je starw sape pun . tak kena penyakit ape-ape pun

YOUsoF said...

Angkat straw, minum air macam biasa.. Kawan tak tersinggung, kau tak geli kena air liur diaorang dan air diaorang pun cepat habis.

hudahassan said...

tau geliii . hahaha

sue-ab said...

stakat ni jarang kongsi minum air...kalau terdesak mungkin belasah je...

Lady Emilya said...

okey yang berminyak tu geli la, aduhai tp tk pernah kena lagi. :D

TeAqArH said...

seriously x geli pun..even dia tu berlaenan jantina tp dgn syarat kite rapat la ngn org tu..x kesah la sape pun kn t rapat...lau x rapat..mmg nk nx air org tu pun xmau.. :)

Anonymous said...

okayy . gua tak pernah buat macam tu sbb gua mmg geli nak minum bekas mulut orang ... :D tapi orang yg slalu buat mcm tu kt gua .. nak2 pulak bila yg mintak air tu lelaki . arghhh rasa nak minum cepat n then cakap ' sorry dah habis :D ' hehehhee

Anonymous said...

alah,kwn sndiri ape nk geli..klo mnm ngn geng,straw aku mmg tawaf 1 meja kot,6 org pon 6 jns air liur la, nk2 klo oder air lain2..

tp klo laki tidak sama skali,ak sgop bgi duit sruh dy beli air lain dr share aku pnye..bkal suami dan bpak aku terkecuali ek..haha

Daya Aziz said...

saya bedal je minum kongsi kongsi nie ,

straw dah macam haremm pon still minum jee , nak amik aty kawan le kononn , hihihi