Wednesday, February 22, 2012

Tahukah Korang? #9

Entri lepas : Tahukah Korang? #8

Tahukah korang dengan hanya melalui pengiklanan, pendapatan kasar Vijandren Ramadass, founder LowYat.net adalah sekitar RM 8 juta setahun? *syarikat besar besar pulak yang beriklan kat forum tu*
Tahukah korang lipas telah wujud sejak zaman dinosaur lagi, tapi mereka survive sampai sekarang kerana kemampuan mereka untuk berlindung di celahan selain ketahanan kepada radiasi? *kartun Wall-E pun menunjukkan hanya lipas haiwan yang hidup pada ketika itu*
Tahukah korang filem SeeFood yang telah/akan ditayangkan di 90 buah negara sebenarnya adalah karya anak tempatan?
Tahukah korang kucing akan buat bunyi pelik terputus-putus bila ternampak cicak? Mungkin akibat sumpahan ekor putus sang cicak. *merepek tang last-last tu*
Tahukah korang sebenarnya tiada istilah fesyen muslimah/islamik dalam Islam yang sebenar kerana fesyen itu sendiri bertujuan untuk menarik perhatian orang, sedangkan dalam Islam haram hukumnya untuk menarik perhatian lelaki bukan mahram? *sekadar berkongsi kalau-kalau tak tahu*
P/S: Baru tiga hari bekerja dah rasa macam nak demam. isk :(



Comments
25 Comments

25 Kokokan Suci:

Brown girl said...

baru tau =)

eton said...

ala2 kecianya dia.. tp nanti dpt gaji masyuk wooo...

haney said...

wahh 90 negara!

ked said...

kencangkan seefood tu..
aku dapat detect movie tu kite punye pon sebab ade wau bulan ngan kete die driver belah kanan..

Rozuan Ismail said...

hebatnya filem seefood

Mohd Ridwan said...

Bangga!

wanie_mn said...

kucing akan bwt bnyi pelik bila nmpk cicak?? haha

Namee Roslan said...

yang pasal seefood tu baru tahu.hhehe.

keri ikhwan said...

makin kurang merapunya tapi tetap best... kan bagus skill lawak tu digunakan kat tempat yg betul... hati suke pahala pun dapat :)

ANISA said...

aah la baru tahu...

DaYaH JeLitA said...

aku taw cite seefood cite animasi and sangatttt coolll

♥CIK SHA♥ said...

filem seefod tu dah lama aku tunggu nak tgk..sebab mmg tahu yg tu hasil karya anak tempatan kite..sangat salute dgn dorang..

O'gosh said...

kurang merapu kali ni...serius je..

✿ pink velvet ✿ said...

rase mcm 1st time bace entry serius ayeem, kihkih~~

shark said...

movie seefod tu mmg aku dh tau..
tgh tunggu tayangan dia jer nie

H.S said...

seefood? 90 buah negara? wow.

Sky Before Pinky said...

ohhhh baru saya tau

Nyamuk Terbang said...

jp yg lipas wall-e btl ker??erkk

EZAN IDMA said...

ok tahu

Juno said...

Tiga hari kerja dah demam.
Cis.
Manja.

Fara E's said...

oh ya ke ? haha

aimaniman said...

maklumat yg bagus, br akak taw,.. tp bab 3 hr keje dah peneng,.. x ok sbb x kan nak berenti atau tukaw keje kot..

ieyza afieyna said...

oo. baru tahu.. hee

::cik asha:: said...

la..baru ku tahu..

BOYAA MARADONA said...

okiee . bila dah serius nie , aku pulak meremang bulu ketiak . hahaha .