Sunday, February 19, 2012

TekaTeki : Ular di Kampung

TekaTeki adalah segmen baru blog Ayeem Ayam yang mengimbau kembali koleksi teka-teki zaman sekolah rendah. Biasanya teka-teki jenis ni perlu dilukis pada sekeping kertas. Tapi jawapan teka teki macam ni memang tak boleh belah lah. Nama pun teka teki budak-budak. Haha.


P/S: Untuk jawapan, boleh refer pada komen. Kalau ada yang jawab betul, aku akan bagitahu. Kalau takde yang jawab betul, aku akan update entri ni esok ;)



Comments
39 Comments

39 Kokokan Suci:

Akim Iqbal said...

Ali kata, opocot butuh pak hang !!

Syat0za Zai said...

Aaaaaaa... ayah abang adik akak ada ular :P *yaka?

Syat0za Zai said...

kakak abang mak papa, ular nak gigit! HAHAHAHAHA yes! dpt! igt2 lupa dah weh

Ayeem Jemain said...

zai haha betul jawapan ko tu. takpe, ni baru yg senang. banyak lagi yg susah kekeke

Anonymous said...

ular! ular! ulalalaaa..

Syat0za Zai said...

sila promote blog aku tak seberapa tu cepat sebagai hadiah.. wakaka *main2*

El-Janna said...

ulalala~ hahaha masa kt sekolah budak budak aku bg jwpn mcm ni-.-"

AH said...

kakak abang mama papa ular nak gigit.

Cik Eka said...

mak,ulooooooooooooooorr..

hahaha

h A n Y S said...

Ingaaatt.. Die jrit 'Kakak, Abang, Mama,Papa, Ular Nak Gigit!' heh..heh..

muiz aL said...

Jilake! Jilake! Ulalalalala~

Clara Rella said...

Lama x dga teka teki nieh.. Rndula plak dgn teka teki waktu kecik2.. mse skah rndh.. Da lpe skit jawapan dia.. tp bile bce jwpan2 diorg.. baru igt..

Miz Waniey said...

ulo ulo...

Yuyu said...

aku baru je lalu kampung ular...

jawapannya aku taktahu

Jannah Latif said...

adeh! terang2 dh tau jwpan nye ular.. hehe

meh singgah blog sy jap

http://ciknanacomey.blogspot.com/2012/02/mak.html

Syazwan Che Deraman said...

ular ular!

katak katak!!

katak = pukul.
kelate.

lisa said...

ali cakap,

opocot ular!!.. nasib baik aku nampak kau *sambil urut dada

DaYaH JeLitA said...

dia jerit : ehhh ularrr goreng pon sodappp ghahahaha

Nurul Mansol said...

dia jerit SAWA !!!!!!!!!!

hamzah ian said...

aku tak tau pun teka teki ni?

Hanis said...

KAKAK ! ABANG ! MAK ! PAPA ! ULAR NAK GIGIT ! Ingat lagi zaman dulu2 ekeke~

Ms. Z said...

ulalallala (lagu kru)

Ms. Z said...

ulalalala...(lagu kru)

Faiz Tapit said...

die jerit, babi, lahanat, haram jadah, butuh pak hang punya ulaq, ulaq macam pelaq, aku pijak mampuih hang.

betul x?

bukanperantau said...

tolong.... ada ulaarr...

salam hangat bukaperantau :)

ezasunflower said...

Cute la gambar... teringat masa zaman sekolah dulu... =)

SufatihaNur said...

ULAQ ( IF KG KAT KEDAH )

ULAU ( IF KG KAT MELAKE )

ULANG ( HUHU IF KG KAT GANU )

pe2 je la

Ain Zulaikha said...

camna syatoza tu leh betul? hahahha cam pelik je jawapan dia

iyou said...

aku pn sama cm hamzah ian.. aku x penah dgr pn teka teki nih

EZAN IDMA said...

kakak abang mak papa ular nak gigit. ahahah nostalgia.

Juno said...

jawapan dia memang boleh buat menyirap jugak lah sebenarnya.

Nizam Ijam said...

Kakak, Abang, Mama, Papa...
Ular Nak Gigit...(K.A.M.P.U.N.G).
hehe.. kalau xsalah la xD.

Anonymous said...

K.A.M.P.U.N.G
K-kakak,A-abang,M-mama,P-papa,U-ular,N-nak,G-gigit

yanae_freak life said...

perghhh..jawapan tak boleh blahh
=,=''

cik_miemy said...

KAMPUNG = Kakak Abang Mama Papa Ular Nak Gigit :P heheheh~ yeke?

Shahrain Johan said...

U...U...Uyaya uya eh uyaya uya eh oh yeah oh yeah uuu lalalala. Ulalala~ #iklan sos

Rabiatul Adawiyah said...

Jawapannya ;
KAKAK AYAH MAK PUKUL ULAR NAK GIGIT
:')

BOYAA MARADONA said...

gile lah . haha . aku ingat kan ape la . rupanya tu je jawapan die .

FiftyNine said...

Dia tak jerit sebab dia bisu