Wednesday, March 14, 2012

Bersangka Baik

Baru-baru ni, kecoh pasal kes anak tinggalkan ibu lumpuh kat hotel bajet. Tapi, rupa-rupanya anaknya ada sebab buat macam tu dan tak bersalah (wallahualam), sampaikan dia dibuang kerja. Tak pasal-pasal orang yang kutuk-kutuk tanpa asal-usul tu dapat dosa fitnah. Korang makan je apa yang Metro suap. Tu sebab Islam suruh kita bersangka baik. Tapi jangan terlalu bersangka baik pulak macam kat bawah ni.


P/S: Tiga contoh di atas namanya lurus, bukan bersangka baik.



Comments
46 Comments

46 Kokokan Suci:

Namee Roslan said...

hahaha,kelakar. yang last tu siap nak belikan aircond.kahkah. haha

wanie_mn said...

HAHAHAHAHHA!!
sengal la lawak tiga2 gambar tu.

Mish Apple said...

HAHAHA!! Terbaik lahh .

eton said...

tu la bersangka baik sgt pun x leh.. hehehehe

pika said...

wakakaka tersangat laaah bersangka baik

pika said...

wakakaka tersangaaaat laah bersangka baik

nurdani said...

hahahha. lurus betul dah tu

sticker_getah said...

yg last tu xleh blah!!haha

Wadi AR said...

kahkahkah. mcm harommm

Megat Najmuddin said...

sampe camtu skali?? haha

trio-fabulous said...

bukan lurus lah yem, tu namanya bodoh..
siyes lawak, :))

Ninie said...

botol jack daniels tu amende? maaf la sayer lurus. kekeke

cik ziqa said...

sumpah bangang kalau yg tiga atas ni pon nak bersangka baik. berpada laa yee.


selamat malam! :)

hana said...

x habis2 nk buruk sangka..
metro kene tolong anak makcik tu..
hihih..
=D

hana said...

x habis2 nk buruk sangka..
metro kene tolong anak makcik tu..
hihih..
=D

Ain Norainsyah said...

Sengal. haha

Dyla Zaman said...

kalau yang gambar ketiga tu nak bersangka baik.. teruk laa jawab nyer.. hahha..

Chuu Muqhlis said...

org yg xde hati dan perasaan je bsangka baik sampai tahap cmtu :P

Nafisah Ruslan said...

yang ni melampau namanya! perli ke ape? haha

Nyamuk Terbang said...

yg last tue xleh blah..makan dalam

Haris Khairuddin said...

tu bukan lurus, tu dah sengal. sengal gile.. hahaha. XD
yang last tu xtau perli ke apa? tapi kalau suami dia cakap, "kesian korang panas. sebab baru lepas kena bakar api neraka." mau lagi makan dalam kot..

mizzkechique said...

yg last tu best... hahaha

✿ pink velvet ✿ said...

hahaha! yg last tu bukan stakat lurus, dah bangang namenyer :P

♥CIK SHA♥ said...

aishoo..yg last tu bendul namanye..(-_-")

saye tak baca paper2 ni..tambah2 metro..tak kose nak baca..;p

shark said...

patut ker kalu aku lemapng ker cm org lam kartun tue
hehe

IQ = Iez Qis said...

orang dalam kartun tu..erkkk~

bersangka baik is the best~

NadyaBubble said...

Itu stupid namanya, haha.

Raden said...

eh, ko da lame x singgah blog aku. aku anggap ko busy tp slalu rindu aku dlm diam.






*brprasgnka baik

chiah_ismile said...

bersangka baiknye la pun aduiii...

Cik Chokie said...

Hahaha lurus bin bendol tuh . ==' err

tp kite kena bersangka baik at orang :') tp jgn bersangka baik sangat . padah makannya .

mmz said...

ahhaaa! sumpah gile. =D

Meet Uncle Haire said...

hahaha..itu bendul!

littledolphin said...

ini namanya lurus bendul.

ada ke orang macam ni?parah la weyy kalau ada.hahahaha

Nur Emilya said...

ha'a ini straight namanya -_-"

lisa said...

Hhahhaha dah asal semuanya pelik. hahahaha

El-Janna said...

ish
hahah ape la ayeen ni. kelaka la

Fara E's said...

yang last tu cam jahanam je . haha

kid khairiyah said...

ciss. tak boleh belah betul buat baiknye.

IEQAH said...

Hampeh !!! HAHA
tu bangang namenyaa :)

unGu said...

ketiga2 nya bukan lah dikategorikan sebagai bersangka baik kerana ketiga-tiganya dilakukan bercanggah dengan agama islam..

LisaMint said...

wkakaka.....yang last sekali paling kelaka

laskar pelangi said...

HAHAHA. yang tu bukan bersangka baik.dah terlalu lurus macam sudu. HAHA

saya said...

HAHAHA!yg last tu mmg melapamaww

huda jamil said...

yang last tu laki die memang pengor, puihh. haha

Amirul Afika said...

hahaha..ade ke orang yang bersangka baik camtuh?

BOYAA MARADONA said...

punye baek suami die . belikan ekon tu . haha . ape lha . agak-2 kalau org mcm ni , hidup lame tak ?